Prijava
   

Muzika za "one" momente

Svi mi ponekad imamo periode u kojima se loše osjećamo. Bilo da su takva osjećanja prouzrokovana lošim danom na poslu, ili školi, krizom u vezi, ili nesrećom u ljubavi, ona se neizbježno moraju nekada pojaviti. I upravo tada svako od nas ima određenu muziku koju sluša. To nije neka brza muzika, uz koju se može plesati, već muzika koja odgovara našim trenutnim osjećanjima. Blagi ritam tonova, koji miluju čula i na muzičkom platnu slikaju naš bol klize kroz vazduh tako umilno i lako, a opet tako tužno i nemilosrdno. Tada srce boli, duša plače, a naše biće se potpuno prepušta patnji, kroz koju se pročišćuje. Ova muzika ne čini stvari boljima, niti će nama pomoći da se osjećamo bolje, a ipak je slušamo, jer nas nekako "dira u srce", odgovara našem raspoloženju, i našoj sujeti. Kako jedan veliki pisac nekada davno reče:
"Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time."

Samim tim naš um se oslobađa, i u tim trenucima neposredno poslije slušanja, mi smo potpuno slobodni svih predrasuda, i svog bola koji nam je do sada zamagljivao vid, i možemo doći do konačnog ili privremenog rješenja naših problema.

Komentari

Tupac - So many tears, It ain't easy, Only God can judge me, 16 on death row, I wonder if heaven got a ghetto

DMX - Angel, Slippin

Biggie - Miss U, Everyday struggle

+

AAAAAAA 2pac - It Ain't Easy kako dobra pesma....može i Can U Get Away od 2pac-a jer se trenutno nalazim u potpuno takvoj situaciji

za mene Miladin Šobić, Six Pack, Čovek Bez Sluha....tako te laganije stvari.....

Ma dobro ima raznih pesama. Meni je Gibonni nikad bolji za opuštanje. I Bob Marley. Jbt, al ja mešam muziku.

Can U Get Away od 2pac-a jer se trenutno nalazim u potpuno takvoj situaciji

U ulozi Tupaca ili devojke? :P Ja se trenutno nalazim u situaciji Do for love, uloga Tupaca, samo blaza forma, bez djece i zajednickog zivota.

It ain't easy i Me against the world su mu mozda i najbolje pesme, mah sve su dobre, ne mogu da se odlucim.

U ulozi 2paca. Zajebano.

a tek ja.....punk, rock, Šobić (on je kategorija za sebe).....svašta....

a tek ja.....punk, rock, Šobić (on je kategorija za sebe).....svašta....

Pa i treba miksovati. Mislim imaš neku muziku koju najviše volip i slušaš ali ako slušaš samo to, ništa od toga. A pank je dobra muzika.

Jbt, al ja mešam muziku.

To je odlicno, dok je covek mlad treba slusati sto vise razliticih zanrova, iskusiti sta moze, i mozda kasnije oformiti jedan ukus. A i ako ne, nebitno, bitno je samo da se slusaju prave stvari, nevezano za zanr.

Licno ponekad odvrnem Hammerfall, a prije sam slusao i Scooter, no njih sam necu reci prerastao, vec intelektualno nadrastao.

pa da....ali domaći punk....ovaj strani ne volim previše....

E ali Thazz Dugg ne bi verovao za ovu pesmu Can U Get Away...od reči do reči.....znači nisam jedini upao u tu situaciju. I 2pac je bio u toj ludnici :)
Valjda će sve da izađe na dobro. Moja situacija je još i komplikovanija nego ova u pesmi :)

pa da....ali domaći punk....ovaj strani ne volim previše....

Pa da ali ja mogu i strani da slušam...Take 'em all :=)

@Johny

Samo se ti pazi te situacije, nije bas bezazlena. Ni za tebe ni za devojku, pazi se trece strane. Jedino ako nisi hardcore O.G. onda samo ozezi. :)

nemate vi pojma šta je muzika:) Poštujem je sve vas, ali
http://youtu.be/LI7GWbVV7ps
NENADJEBIVO

Pazim, ne požurujem je a ako dođe do hardcora....a doćiće 100%, najeb'o je k'o žuti. I zaslužio je da najebe.

@ buxnomaniak

Jeste. Stvarno dobra opuštena stvar.

@Johny

Svaki lik koji se ponasa nasilno prema devojci je zasluzio da najebe k'o zuti. Podrzavam te 100%.

Hvala brate. Jedva čekam momenat.
Mada komplikovna situacija. Ima da se otegne.

evo da i ja podržim.....aj nek' stisne muda na muško da udari kad je frajer.....

Jednostavno ne razumijem takve "frajere". Imam drugaricu iz razreda koja mi digne pritisak X puta dnevno, davio bih je, pa bih je posle zapalio i smejao se kako gori (da, to mi prolazi kroz glavu), a onda opet skontam da bih pre ruku odsekao nego udario nju ili bilo koje drugo zensko bice, pogotovo svoju devojku...

Pa onda da usput uradim i dobro delo :)

@ Culle.haha

odlična stvar, nisam je slušao ranije....

Power баладе за мене.
Лепо написано. =)

Blagi ritam tonova, koji miluju čula i na muzičkom platnu slikaju naš bol klize kroz vazduh tako umilno i lako, a opet tako tužno i nemilosrdno. Tada srce boli, duša plače, a naše biće se potpuno prepušta patnji, kroz koju se pročišćuje.

AU, joj krv ti, uvek se snađeš te me nađeš tamo gde me nema! Rasulo me ovo pisanije. Iznenađena sam đetiću, jako prijatno. * Još HESSE JBT i to moja najdraži citat Stepski vuk, broj 1
Sve si rekao.

It was my destiny to join in a great experience.

Hermann Hesse

Umijem ja da bljesnem tako ponekad. :)