Prijava
   

Na male

Opuštena vrsta fudbalice iza zgrade s lokalnom rajom koja se tu zadesi. ''Na male'' označava golove koji se postavljaju improvizovano od panjeva, majica ili patika. U nekim slučajevima za ''male'' dobro posluži i nekolicina levata koja je u pogrešno vrijeme došla na livadu da traži korjen iz 254394. U trenucima kada improvizovana stativa dobije loptom u pleksus i iskrivi se k'o otvorena zagrada a ruke razleprša tako da izgledaju k'o sinus i kosinus, tačno se vidi uska povezanost sporta i matematike. ''Na male'' se igra čisto iz zajebancije jer ekipa koja je većinom sastavljena od notornih alkoholičara i strastvenih pušača, ima taman toliko kondicije da se profesionalno može baviti jedino boćanjem. Neizostavan element je pivonoša, klinjo koji je zadužen da trči u zadrugu kada vidi da tura jenjava.

Poslije prijateljskog rukovanja i spremljene gajbe sa strane utakmica može da počne. Lopta je kod Ćele. Ćelo dodaje Priki. Loptu oduzima Žvaljo, pažnju mu odvlači sisata komšinica i pada na guzicu. Prika vodi kontru. Pokušava da dribla Ružnog i predribla sam sebe. Dobija komentar od Momira da je bolje da ne radi niš' nego samo da čuva sam sebe, te protestno odlazi pored aut linije i vadi kliparu iz gajbe. Lopta je sada kod Zvonimira. Zvonimir u pokušaju da napuca promašuje loptu, drugi put je uspješno ali tek do Ćelinih jaja. Ćeli prolazi čitav život pred očima i shvata da osta' bez sina, a godinama je zamišljao kako će zajedno praviti sranje na južnoj tribini. Iznerviran iskorištava frku na centru i odlazi do protivničkog gola (Dejo i Miša, matematičari u službi stativa) i naređuje im da se pomjere pet metara desno, do kornera. Ružni preuzima inicijativu. Zapinje sam sebi za nogu i počinje da se dere: Sudija penal! Prika ga udara po cjevanici uz komentar: Haj' bar da imaš razlog da kukaš....
Utakmica se završava standardnim rezultatom 0:0 i odlazi se na osvježenje. Žvaljo ispija drugu pivu, baca flašu koja pronalazi put do Momirove glave. Momir ustaje da mu jebe mater, al' mali Žvaljo koji se već ubio ko mače premudro konstatuje: A jjebo ga ti, žvajzzni i tti mene, pa da mož'mo pooslije reć' da nass udarrrila piiva.
I sve je kao inače....

Komentari

Gledao sam ovako nešto za prvi maj.. Još livada bila rosna, pa padaju na sve strane. + :D

šta dobra, odlična...+++

Фина, фина :) +

Nedostaje mi mali fudbal...:( +

Zasto je ovako odlicnu defku ispratilo tolko malo ljudi ? :/

Не читају људи дуже дефиниције... Већином.

Jbg,sta ces...Imas od mene + i patrika :)

Batalimo internet i ajmo na male

Korijen iz 254394 = 504.37486059477627378795325379512 xd
Veoma dobro ++

Slavimo tudje pobede na velike golove da bi zaboravili naše poraze na male.