Na samo __ km od Beograda

Козлић 2024-05-28 17:41:49 +0000

У последње време географска одредница неког скривеног локалитета, погодног за летовање, нарочито за оне који немају за море. Његов опис углавном изгледа овако:

1. Одредница "српски"
2. Познато туристичко место у свету (пример - Копакабана, Малдиви, Сафари...)
3. Број километара од Београда
4. цене сувенира и осталих потрепштина, права ситница у односу на поменуто у бр. 2

Обично није случајно што је непознат. Или је то остатак неког каменолома или нешто слично где људска нога одавно није крочила. Неко несређено место које би у некој уређеној земљи било приступачно, са изграђеном инфраструктуром, и врло повољно.

Број километара од Београда нам говори да је то ближе него што мислимо. Овај начин одређивања географског положаја дугујемо Алвировићима.

- Ексклузивно, мало људи зна за овај бисер! На само 79,6 километара од Београда налазе се српски Малдиви. Права дестинација за једнодневни излет. Лежаљке и сунцобрани се не наплаћују, кафа дупло јефтинија него на Златибору, само 250 динара. Дакле, по ваучер, па на летовање!

12
26 : 3
  1. Na ovo si mislio u primeru:
    https://www.b92.net/o/putovanja/putuj-srbijom?nav_id=2364286

    Naravno da se ležaljke i suncobrani ne naplaćuju jer ih nosiš od kuće.

  2. Чуо сам за то, препоручио ми је пријатељ, али заправо уопште нисам на то мислио.
    Ово моје чудо је код Сремске Митровице негде, сад ћу да ти нађем

  3. @roki padre
    A tek to Bešenovačko jezero... Tu jedino da dođeš, skočiš u vodu, kupaš se pola sat-sat i vratiš se kući. Od ostalih sadržaja - čvarenje na suncu. Tako je bar bilo.

  4. sta je sa ledinackim

  5. како се Београђани шире, све смо ближи Београду без да се померамо са места где смо

  6. A da ne spominjemo hranu. Naglasak na tradicionalnoj kuhinji, obilnim porcijama i alkoholu. Ako domaćin insistira, napomenuće se da je to zdrava hrana i to će se praktično svesti na domaći hleb ili sir i palačinke od heljdinog brašna.

  7. E, a kad Dunav pređe granicu odbrane od poplava?

Omiljeno za [3]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.