Prijava
   

Ne brinem se ja za tebe

Otrcana, nimalo elokventna, još manje primjerena konstatacija koju dobijate od okoline u trenucima kada vam je teško i baš onda kada ste zapeli o neku pregradu koja vam se u tim trenucima čini većom od Ajfelove kule, gledano iz perspektive srpskog studenta s početka 20 vijeka na školovanju u dalekom nam Parizu. Ekvivalent onome - "Šta tebe boli kurac, ti imaš tetku u Njemačkoj". Baš u trenucima kada ti se čini da ti se svijet ruši kao zgrade u Indiji na zemljotresu od jedva pešes Merkala, pojavi ti se neki pametnjaković, koji kao vjeruje u tvoje sposobnosti izvlačenja iz govana višestruko više nego ti.

Svojim čvrstim stavom i kobajagi vjerovanjem u tebe, pokazuje vrhunac sopstvene bezidejnosti da te utješi i pruži bilo kakvu nadu da će biti bolje. O nekoj većoj pomoći moćeš samo i da sanjaš, jer riječi koje si mu upravo uputio su samo ušetale u malu šupljinu zvanu uho, blago zazvonile o bubnu opnu i izgubile se negdje u predjelima uzengije ili čekića. O dolasku do mozga i razumjevanju tvoje trenutne situacije, izlišno je govoriti.

- Alo kume, đe si, šta ima?
- ...ti si Moćo, ima l' te na ovoj kugli zemaljskoj?
- A tu sam, jebo me onaj ko me napravi. Jebiga, saću da ti pričam, svašta mi se izdešavalo u proteklih sedam dana, ne znam đe mi je glava ako mi vjeruješ.
- Ajde reci kumašine šta te muči ako možemo kako da pomognemo!
- Ma pusti, Jadranka mi završila u bolnici, dobila nešto na pluća, meni se pokrenuo čir, i na sve to onaj moj mamlaz slupo golfa gore na Jovinoj krivini, mamicu mu jebem alkoholičarsku, sreća makar pa njemu ništa nije bilo...
- Auuu kume otkud sve to jebote?!
-...a plate nema već tri mjeseca, ne znam šta ću od sebe, nema koga da pitam da mi da šta canje da se skrpim...
- Ne znam kume, teška vremena su došla.
- ...pa reko dal bi ti mogo kako da se otvoriš za nešto.
- Znaš kako kume, ne brinem se ja za tebe. Ti se uvijek nekako izvučeš i nađeš način da to riješiš.
- Daj kume, pomagaj molim te!
- Nešto krči...tu tu...tu tu...tu tu.

Komentari

Odlično sročene rečenice, jako dobro napisano, i ideja je kul. Ja bih ipak završio sa "tu, tu, tu" jer mi ovo "jeb'o sam ti mater", uopšte ne ide uz prethodno, uzgred, jako dobro napisano kao što sam već napomenuo. + u svakom slučaju.

Мислим да имаш право. Тако ћу и урадити, хвала на сугестији.

Nema na čemu, tu smo da se pomažemo. Živ bio. :)

Mlata koriguje!

Opasno dobra defka, primer poplavio lololo:)

Tebe čovek ne može ni utešiti ;-) +

Hahaha Luks, dobar si ;)

Ne brinem se ja za tebe, sve će to doći na svoje :) Slični su nam i primeri, valjda zbog tematike :) +

E'o da ja tebi dam konstruktivnu kritiku (ako išta znači kada dolazi od nekoga ko navodno ima 13 godina)

1. Nije mi jasno kako defincija ima samo jedan minus obzirom na to da ti 30% tijela čini ponavljanje jednog izraza. (ne mogu dobiti ban za ovo obzirom da nijesi ni ti za otkrivanje da je definicija navodno bila u popularnima)

2. Imam osjećaj da se ponekad trudiš na silu da napraviš složenu rečenicu iako bi moglo da zvuči podjednako dobro ili još bolje da su proširene rečenice koje je čine razdvojene tačkama umjesto što su povezane veznicima, jelte.

3. Kapiram da primjere pišeš dobro. Ovaj je malo izlizan ali je dobro dočaran.

Što se mene tiče ovo jeste za plus i za popularne ali nije remekdjelo savremenog stvaralaštva na vukajliji. Moram pročitati još nešto prije nego procijenim kakav si autor.

PS: Rekoh samo da te ispoštujem obzirom da si ti izdvojio vrijeme da izneseš kraću analizu mog lika i djela.

1. Има ту понављања, али све то спада у стилски израз.

2. Ту си можда дјелимично у праву, с тим да знам понекад писати краће и ефектније реченице, зависно од расположења или инспирације.

3. Немам појма, мислим да често не напишем довољно добар примјер.

Хвала на критици.

Kad ti reč utehe otvori crnu rupu na duši...ja sam se baš uživela u primer.