Prijava
 1.    

  Ne ljuti se covece

  Drustvena igra koja izaziva potpuno suprotan efekat.

  Lik1:(Baca po 25-i put za sesticu) Ajde, ajde, daj sesticu samo da izadjem....dvojka!!Nosi se bre i ti i tvoja igra, pola sata ne mogu se pomerim!!!
  Lik2: Ne ljuti se covece...samo opusteno.
  ----------------------------------------------------------------------------------------
  Lik1:(Dobija trojku i staje na suparnikov pocetak)Aha, jos pola kruga i gotov si...nece te danas!!
  Lik2:(Dobija sesticu i rusi protivnika) Pa-pa...
  Lik1: Jedi bre govna, mog'o si da pomeris ovog drugog...
  Lik2: Mog'o sam al' nisam...

 2.    

  Ne ljuti se čoveče

  Omiljena penzionerska igra u "Maksiju". Obiđu jedan krug oko rafova. Pokupe robu, stanu u red za kasu, sete se da su nešto zaboravili, obrnu još jedan krug i isteraju te iz reda za plaćanje jer su zapamtili iza koga su stajali u prvom krugu na kasi...

  Dečko možeš li samo malo?
  Ali gospođo i ja sam u redu za plaćanje!
  Ja sam stajala iza tog gospodina , ali sam se vratila po još litar ulja.Eto, ostavila sam ovde jednu korpu!
  Pa?
  Jeste gospodine, gospođa je bila iza mene!
  (povlačiš se jer shvataš da dalja raspravka ne vodi nikuda)...

 3.    

  Ne ljuti se covece

  Definitvno igra u kojoj se nadje osoba koja ne zna kako ide naziv igre iliti zna,ali ne mari za to.

 4.    

  Ne ljuti se čovece

  Al ćeš zato da popizdiš čoveče.

 5.    

  Ne ljuti se čovece

  Zaboravljena društvena igrica koja se do pre nekoliko godina igrala u dvorištima, holovima zgrada i okupljala mlađu i stariju decu. Najjednostavnija vrsta igrice je bila sledeća: tabla (papirna, kartonska, plastificirana) sa poljima i 4 ekipe sa po 4 figurice. Pobednik je onaj ko prvi izvede sve 4 figurice do cilja, a igralo se uz pomoć bacanja kockice. Bilo je i složenijih tipova sa raznim preprekama, pa ako staneš na neko "zabranjeno polje", vraćaš se na početak staze, onda polja koja ubrzavaju kretanje npr. "idi tri polja napred" i sl. Igranju nije bilo kraja, a deca su je nekad nazivala i "naljuti se čoveče".

  Dok smo mi kao deca igrali pomenutu igricu, auto-reli, šarena jaja, monopol, danjašnja deca se već bave monopolom...

 6.    

  Ne ljuti se čovece

  Društvena igra sa antisocijalnim posledicama u vidu prevrtanja table sa raznobojnim pionima iznerviranog gubitnika, uživanjem u plastičnom kanibalizmu kada se figurice međusobno jedu, gađanjem kockicama, šurikenima i noževima, ispoljavanjem svih zlih, ali neostvarljivih ambicija iz realnog života. Igra koja poziva na rat do istrebljenja, iako joj je naziv pacifistički nastrojen i apeluje na dobro raspoloženje koje se ne sme izgubiti ni u teškim situacijama.
  Ostale društvene igre koje pobuđuju animalne instinkte na ljudskim subjektima : Monopol (potpaljivanje korporativnog žara uništenjem protivnika i podsticanje slasti naplaćivanja poreza, taksi i dažbina), Domine (sado-mazo poslastica), Cluedo (treniranje zločinačke imaginacije), a da nisu ni pomenuti silni on-line virtuelni svetovi, plemena, ratovi...

 7.    

  Ne ljuti se čoveče

  Nekad veoma popularna igra među decom, koja je za cilj imala da igrače nauči strpljenju i upornosti. Danas je, na našim prostorima, igraju migranti protiv ujednjenih snaga nindža kornjača i autoprevoznika. Taman dođu na mađarsku granicu, a ovi ih vrate na početak kruga.

 8.    

  Ne ljuti se čovece

  Po nazivu se zna da onaj ko izgubi ne treba da se ljuti, jer je to samo igra, ali se stalno dešava da onaj ko izgubi viče da nije fer i da si varao.

  dečak 1: pobedio sam...!!! ti si imao samo dve figure u kućici, a ja svih četiri...!!! ura!!!
  dečak 2: nije fer, varao si.