Prijava

https://www.youtube.com/channel/UCOkvHny-HYOOaE6LYJsyTdg?view_as=subscriber

Bellcha
_______________________________________
1. https://youtu.be/PvPcqpJREbA

Novi Početak
_______________________________________

- Šta radite ovde godinama?

- Hehe, šta radimo... malo se svađamo, malo obilazimo okolinu, malo kopamo po onom kamenjaru. A ponekad, kad se spusti neka tama, nalik na našu noć, posmatramo zvezde. Ja tvrdim da je zemlja negde tamo, ali moj otac naravno ima suprotan kurs. E, onda se sa uzdasima setimo naših milih i dragih.

- Sad imaju toliko i toliko godina. Imaju decu, unuke. Sad večeraju za istim onim stolom gde smo i mi nekada jeli.

- Sad pričaju i oni o nama. Posmatraju naše požutele fotografije i krišom plaču. Dodiruju naše stvari. Čuvaju nam tople zimske kapute, kao da ćemo se mi jednog dana vratiti. - Nedeljom nam dolaze na groblje. Donose nam karanfile, lale..

- Ljubičaste perunike, blede ruže, kutije ratluka, cigarete, svilene bombone, tanke sveće, kantice s vodom. E tu na groblju svako od nas počinje svoj život ispočetka. Prvi dan, drugi dan, prva nedelja, šest nedelja, šest meseci, prva godina, druga, deset godina, dvadeset godina. A onda polako počinjemo da umiremo po drugi put...u sećanjima.
_________________________________________________________________

Dragi druže Tito, moram ovde pred tvojom kućom da ti nešto objasnim. Radi se o jednom velikom nesporazumu. Naime, meni je pripala ta velika čast da moju školu predstavljam na ovom veličanstvenom maršu. Ali ja tu počast nisam zaslužio. Naprotiv, poslužio sam se nečim što ne ide na čast ni jednom titovom pioniru. U svom školskom zadatku na zadatu temu ja sam napisao jednu neistinu. Lagao sam da tebe volim više nego svoje roditelje. Svako ko me poznaje, zna da ja mamu i tatu volim više od bilo koga na svetu. Više od tebe volim i moju baku, sve svoje ukućane, teču, tetku, a da budem pošten, više od tebe volim i drugu baku, oba ujaka, strica i strinu i sestru od tetke, Svetlanu. Naročito bih hteo da naglasim da su mi od tebe draži moji drugovi, jedna devojčica koju ne bih sada da imenujem. I još nešto: Od tebe više volim i Džoni Vajs Milera u ulozi tarzana, Gari Kupera u svim ulogama, Cirkus Adriju kad nastupa, onog ciganina što krpi lonce i šerpe, i onog ludog Hranislava koji po ceo dan stoji na našoj kapiji sa torbom pod miškom. U stvari ja volim sve ljude koji su oko mene, sve one koje ti ne znaš, i nemaš pojma koliko su interesantni i koliko mi znače.

#735
+3936
105
definicija