Prijava
   

nećemo o politici

Uvodna rečenica koja i zvanično označava početak veoma žučnih, ogorčenih i ponekad bratoubilačkih rasprava koje se neretko završavaju iznošenjem prljavog veša, iskazivanjem pravog mišljenja o prijateljima i prisutnima na skupu, raskidima svih mogućih prijateljstava, kumstava, porodičnih odnosa pa čak i brakova....

Teme su razne, brzo se prelazi sa jedne na drugu, a najčešće se može čuti priča o tome kako se nekada radilo, kako je tito bio pravi, kako je sve to prslo, kako je ovaj bio u pravu a ne onaj i obratno, kako su devedesete bile zlatne, kako su dvehiljadite bile zlatne, kako su četnici bili u pravu, kako su partizani bili u pravu, kakvi su mladi danas, kako jedan sagovornik zapravo nema pojma o životu, kako drugi sagovornik nema pojma i tako dalje.

Obavezan sastojak su i istorijske činjenice kako iz oblasti sporta tako i iz geopolitičkih nauka, istorije, mehanike, umetnosti klanja prasića, popravke automobila i mnogih drugih oblasti koje su bitne samo za takmičare u kvizovima znanja.

Osoba A:"Ma, jel se sećaš kad su oni tad i tad to i to!!!"
Osoba V:"Joj, pusti bre to a šta je bilo onda kad su tad i tad oni tvoji to i to!"
Osoba B:"Daj još jedno pivo.."
Osoba A:"Koji sad pa moji? Može i meni jedno..."
Osoba A:"Ma jesi ti u pravu za sve to, svi su oni takvi, ali to je sve posledica još od posleratnog perioda kada...Daj i meni jedno još pa idem.."
Osoba B:"U pravu si, ali..."
Osoba V (poteže pivo):"E, aj nećemo o politici, jebala Vas ona.... Al pazi sad ovo!"
.....

Komentari