Prijava
   

Negde u zemlji snova

Čuveni crtać. Poznatiji i po nazivu ''Umočiću'', zbog scene u kojoj devojčica umače tvrd leba u mleko da bi ga razmekšala.

Razmekšavanje i umakanje i jesu poenta i cilj ovog crtanog. Koriste ga neki frajeri kako bi razmekšali ribu koju muvaju i tako lakše došli do pičke, tj. umočili. U fazonu, ona kaže ''Jese sećaš kako su nekad bili kul crtani?'', a on je prekine i nadoveže se ''Da! Omiljeni mi je bio onaj ''Umočiću'' sa siromašnom decom, znaš kad klinac kaže ''Mama, ja sam još gladan!'', a mama zaplače, a klinac se vadi ''Mama, samo sam se šalio!'', i tu se devojka rastuži i kaže ''Aww... Kako tužno...'', a ovaj je zagrli, pa počne da je teši, onda ide blagi peting i sve ostalo je istorija.

To bi bila poenta crtanog, a ne kako je život surov, ali ima dobrih ljudi koji pomažu ubogima. U stvarnom životu, gladna deca bi stala ispred izloga i prokrčala bi im creva kad vide sve one čokolade i raznorazne đakonije, a škrtom poslastičaru, kome je dupe hronično stisnuto za lovu i brine se da mu ne propadne biznis, ni na pamet ne bi palo da deci da sladoled, a kamoli da im kući odnese kolače i kupuje pečeno pile, tako da bi deca tužna otišla kući i uskoro pocrklala od gladi sa sve kevom koja ionako zaslužuje da umre, jer je neradnik, po ceo dan samo drka kurac kod kuće, ništa ne radi, a izrabljuje sopstvenu decu - šalje ih da idu bosa po gradu i skupljaju drva. To što bi deca ubrzo pocrkala bi još bilo i dobro za njih, jer ne bi doživela još gorču sudbinu, a to je da budu poslata od strane majke u kakvu prostituciju.

Komentari

umace tvrd leba u vodu ne u mleko (tako je jos vise socijalan crtani)

Није, млеко је. Кад га умочи, остаје бело.

taj nerad! :)
šalim se, 'ajde +

Da nisam postavio poster ne bi se ni setio ovog garant!

minus...otkud znam..nije da nisi u pravu, al ima tu mlogo faktora..naročito ovo oko keve..jedna je majka...

Плус и у омиљене.

nzm. ima zena u blizini mene koja je dve cerke zaposlila u svojoj profesiji sumljivog morala. Trecu ceka da zavrsi osnovnu, a do tada sa mladjim bratom skuplja gvozdje na deponiji

Crtani se odnosi na Veliku depresiju koja je 20-tih pogodila Ameriku, tako da majka nije neradnik i ne izrabljuje djecu,nego je ostala bez posla.