Prijava
  1.    

    Odlazak u pozorište za 50 dinara

    Stvar koje je ujedinila studente, beskućnike, propale udovce i klimakterične gospođe. Naime, Narodno pozrište u Beogradu izlazi u susret širokim narodnim masama, tako što im dozvoljava da gledaju predstave za samo 50 dinara!!! Zvuči kul?
    Zajeb se ogleda u sledećem: da biste gledali predstavu po ovoj bagatelnoj ceni morate da čekate pola sata do početka predstave, jer tiket čikica ranije ne prodaje karte za Š klasu naroda. Onda, kad se konačno smiluje i pusti prodaju, kreće buljuk ka šalteru ( nije neka razlika u odnosu na kupovinu karata za neku sportsku priredbu ). Dok se tiskate u gužvi, pored vas prolaze horde nakurčenih gospođa koje njihovi pratioci odvode do partera i bacaju vam značajan hejterski pogled, koji govori "Seljačine"!. Kad konačno kupite nesrećnu kartu, shvatite da na njoj piše: 3.galerija levo - stajanje. U kurac! Trk uzbrdo. Kad dodjete do tavana, skrenete levo i 'vatate prvo slobodno mesto. Jeste, sigurno ćeš da stojiš. Pogledaš dole i shvatiš da ne vidiš pola scene. A i vidljivost je odlična, verovatnoća da ćeš da pomešaš Milana Gutovića i Ružicu Sokić je gotovo stopostotna. Al jebeš glumce, bitno je da je 50 dindži. Posle pola sata sedenja bulja vam otpada, noge vam udaraju u sedište ispred. Jebem ti konstruktora, samo je mislio da utrpa što više ljudi, gde je tu komfor!?
    Predstava se konačno završila. Bila je dobra. Ali niko vas više ni puškom neće naterati da se maltretirate zbog jebenih 50 dinara. Sledeći put u parter. Na izlazu bacite pogled na cenovnik. Parter 800 dinara!!! Ah, zlatna treća galerija.