Prijava
 1.    

  Odliv mozgova

  Veoma čest dogadjaj na Ibarskoj magistrali.

 2.    

  Odliv mozgova

  Seoba mladih sa završenim fakultetom iz Srbije u neke ekonomsko toplije krajeve.

  Odliv mozgova je bio najmasovniji sredinom devedesetih, mada od tada ništa se nije mnogo promenilo, na bolje naravno...i na žalost.

 3.    

  Odliv mozgova

  Žurka povodom diplomiranja.

  Mare: Matori branim diplomski u ponedeljak.
  Bole: Znači odliv mozgova?
  Mare: Taj rad.

 4.    

  Odliv mozgova

  Česta pojava u Zemunu. Posljedica prosipanja pameti.

 5.    

  Odliv mozgova

  Na prvi prizvuk zvuči malo morbidno. Ali u pitanju je metafora. Pojava odlaženja naših genija i naučnika u inostrastvo vapeći za boljim životnim standardom i mestom gde će više ceniti njih i njihov rad. Nikome nije bilo žao malog Tesle ili Pupina kada su otišli. Da nisu to učinili, Tesla bi u Gospiću bio inkasant za struju,koju bi neko drugi izmislio, a Pupin upravnik pošte u Kikindi.

 6.    

  Odliv mozgova

  Ono što niko u Srbiji ne ceni, ne gaji, konstantno mu podmeće nogu, unazađuje ga i baca u đubre, zemlje sa iole razboritosti smatraju zlata vrednim i posle manje reciklaže i potpune asimilacije uzimaju za sebe i mudro koriste će oduvek biti pamet.
  Geografija koja je oduvek bila Srpska Majka Svih Nesreća je posle dugotrajnog perioda ratovanja (koji još nije završen i nikada neće ni biti) genetski moifikovala ljude da cene samo tabadžije, lasice i alapače, sa ponekim primerom mislioca.
  Te odlike će se ovde još dugo zadržati kao neophodni faktor uspeha, dok će u Americi neki drugi Srbin kreirati nove viruse, u Britaniji klonirati, u Rusiji graditi, u Japanu stvarati i sve to upotrebiti kad tad kao nesvesna marioneta protiv sopstvenog naroda.

  Ja lično nikada nisam prežalila odlazak Nikole Tesle.

 7.    

  Odliv mozgova

  Jedan od najvećih gubitaka Srbije. Rodiš se, školuješ ovde, tvoji ulažu pare u tebe. Završiš osnovnu, odeš u srednju. Trudiš se, učiš, pare samo idu, kao i obično škola uzima pare za sve i svašta. Upadneš na budžet, od tad te država finansira. E sad opet učis, rintaš, daješ ispite, i na kraju postaneš stručnjak. Čim završiš fax, ideš dalje, na master ili šta ti je sve potrebno već, i pravac Švajcarska, Nemačka, Austrija, Holandija. Jeste da su možda uslovi bolji, ali to je državi ogroman gubitak, jer sve uložene pare idu nekoj drugoj državi koja dobija "gotovog" stručnjaka, za sitne pare.

 8.    

  Odliv mozgova

  Ono što se desi nakon što izbije poplava u mrtvačnici.

 9.    

  Odliv mozgova

  Pored termina koji označava odlazak mladih iz zemlje, može označavati i nešto tome slično. Odlazak tvojih ortaka, na more, iz kraja, iz škole, ostavljajući te samog sa hrpom degenerika. Onda tek shvatiš kakvih sve budala ima i koliko su neki ljudi glupi. Počinješ da se brineš za samoga sebe pored njih i već razmatraš mogućnosti da tražiš novu družinu.

  -I, brate, dođe murija počne da nas pretresa, one pičke pobegle, nas trojica ostali, posle nas privodili, kao što smo pretukli pandura, a mi ga samo malo okrznuli..
  -Ma bre, ja nisam mogao da dođem, prebili mi oni Grobari nogu posle utakmice, nisam znao gde se nalazim...
  -Znači smorio si se gajbi?
  -Ma jok, došle neke klinke, malo se ševali ovo-ono, ja im pokazao "velikog medveda"...
  -(posle par trenutaka ti se ubacuješ) Au, sine, koji odliv mozgova...
  -A? Nisam te čuo?
  -Rekoh odliv mozgova...
  -Ne razumem te baš najbolje...
  -Verujem. Odoh ja, vidimo...u stvari ne vidimo se...

 10.    

  Odliv mozgova

  Savremena seča knezova.

 11.    

  Odliv mozgova

  Moderna verzija danka u krvi...