Prijava
 1.    

  Odstrel

  Lovački termin koji označava selektivno i unapred brojčano određeno lokalno istrebljenje neke vrste vatrenim oružjem. Nije to bezrazložno hladnokrvno ubijanje. Neophodan čin kada se određena vrsta štetočina namnoži toliko da ugrozi određeni ekosistem ili zdravlje i imovinu ljudi.
  Neprijatan posao, ali neko mora profesionalno da ga obavi.

  - Alo, Jovo, je l' te zvali ovi iz lovačkog udruženja?
  - Jok. Što?
  - Namnožili se šakali k'o šašavi u ataru Donjeg Pičkovca i prave haos, pa smo organizovali odsrel. Hajka i tako to.
  - Rekao bih da je to vukojebina, ali otkako smo kurijake istrebili, pojavio se taj problem sa šakalima, ne znam što. Nego, 'oće neka krka posle? Bilo bi glupo da jedemo to što smo odstrelili.
  - Nego šta! Sve organizovano, Mita Prda će...
  - Mita, a?! E, zato me nisu zvali, znaju da mi se onomad zamerio kad mi isek'o onu krušku, a bila u moje i da sam ga odredio za odstrel. Plaše se "nesreće u lovu". Dobro si mi rekao da montiram najbolju optiku i postaram se da ja njega slučajno prvi vidim...
  ..............................
  - Brate, da šizneš! Vid' novine! Narod umire, deca, a ministri uživkaju! To je za ostavku ministra, al' oni i ne pomišljaju na to!
  - Tebra, to nije za ostavku nego odstrel ministara, ali ko nas pita.

 2.    

  Odstrel

  Razonoda radikalno-desničarskije nastrojene strane onih krivolovaca zakonom zaštićenih, koja se tradicionalno vrši nad grupacijom kojoj bi želeli da pridodate i apatičnu šalterušu koja nije bila u stanju, ili jednostavno nije želela da vam sredi posao radi kojeg ste tog, inače na krivu nogu začetog dana, bili primorani da stupite u kontakt s njom i njenim profesionalnim kapacitetom.