Prijava
 1.    

  Oliver Nedeljković

  Centralna figura kultnog serijala "Tesna Koža", dramaturga Siniše Pavića. Uprkos kratkom pojavljivanju, ovaj lik dugo ostaje urezan u sećanje, najverovatnije zbog hipnotičkog sugestivnog ponavljanja: "OLIVER, OLIVER NEDELJKOVIĆ! ZAPAMTITE TO IME!"

  Najverovatnije, ovaj koncept je od Pavića preuzeo i pisac lake beletristike Ijan Fleming, kako bi gledaocima bolje urezao lik njegovoga junaka, izvesnog Džejmsa Bonda.

  Bond. Džejms Bond. Zapamtite to ime. (vidite kako radi?)

 2.    

  Oliver Nedeljković

  Legendarni lik iz Tesne kože, koji je u samo dve scene u kojima se pojavio objasnio funkcionisanje našeg sistema (moglo bi se reći i našeg usuda).

  Gmaz koji se nikada u životu nizašta nije pomučio, sve radi na mufte i ispod žita, jedan od onih negativno selektiranih, nema nikakvih kvaliteta, ali zna "da pliva", posebno u muljevitoj vodi.

  Čim je završio srednju školu, učlanio se u podmladak stranke. Brzo se ušupao lokalnim glavonjama jer je išao od jednog do drugog i prenosio im šta ko o njima priča, laskajući im u isto vreme.

  Upisao je privatni fakultet, čisto da ima papir koji će mu pomoći da dobije bolje radno mesto. Marljivo je gazio po stranci i sve vreme iza leđa radio onima kojima se u lice smeškao i pričao im kako su super.

  Prošlo je četiri godine i dobio je i diplomu. Snimio je lokalno javno preduzeće koje je već bilo krcato stranačkim kadrovima. Rekli su mu da se javi na konkurs.

  Poslao je CV i zvali su ga na razgovor. Predsednik komisije, čičica pred penzijom, rekao mu je da nema šanse da se zaposli na tom mestu, jer blage veze nema o poslu koji bi trebalo da radi. Nasmejao mu se u facu i učtivo se zahvalio na prilici za razgovor. Otišao je posle podne u filijalu svoje stranke, gde su mu samo rekli da spremi knjižicu i da u ponedeljak dođe na posao.

  Ušao je u svoju novu kancelariju. Tamo je, gle ironije, radio isti onaj čičica koji mu je rekao da nema pojma o poslu koji treba da radi, koji je stao kao skamenjen kad ga je video.

  Ne skidajući naučeni kez sa lica, pružio mu je ruku i rekao:

  Oliver Nedeljković, drago mi je.