Prijava
 1.    

  Pilićar

  Raspad od busa koji saobraća na prigradskim i seoskim linijama. U boljem slučaju je harmonika. Ima sedišta od šperploče i šipke za držanje. Brekće i dimi kao ruski tenk koji pogođen zoljom tera uz brdo a malo je brži od traktora. Klimu nema a prozori ne mogu da se otvore (penzioneri su ih zaglavili, zalepili super-lepkom i polomili bravice, da ih ne bi mladi stalno otvarali i pravili promaju). Staje kod svake druge kuće u selu. Ima i radio, čiji je klizač zalepljen na nekoj od lokalnih stanica gde se vrte najgore potočare i pesme koje je komisija za šund izbacila sa šoder-liste.

  U jednačinu ubacite i loše seoske puteve, gužvu, temperaturu + 40 i vonj mnogih potpazušja, međunožja, stopala i masnih kosa. Zatim šofera sklonog rizičnoj vožnji i konduktera alkosa/nedojebanu kondukterku. Siledžiju koji vas muva laktom u rebra dok bus poskakuje po kraterima na putu. Lokalnog pijanca umazanog u blato koji brblja, nateže vinjak iz unučeta i svakog časa može da se ispovraća. Babe sa cegerima i pletenim korpama u kojima nose gnjili paradajz, užegli sir i kajmak sa pijace i jaja koja će se do kraja puta porazbijati i cureti po podu autobusa. A poneka u korpi ima i živo prasence ili kvočku sa sve pilićima đuture.

 2.    

  Pilićar

  Kobac ili jastreb. Mala ptica sokolovka koja se hrani manjim pticama, miševima i šišmišima. Mnogo sitniji od svojih srodnika orla i sokola, nema dovoljno snage da ulovi ništa krupnije pa se zadovoljava čak i pilićima iz dvorišta domaćinskih kuća.

  - Brate, idemo večeras do centra malo u ribolov?
  - Idemo, ali nemoj večeras da mi pilićariš, prošli put si navatao sve neku dečicu - dve noći sam sanjao policiju kako me hapsi!

 3.    

  Pilićar

  Zatvorski sleng za sitnog lopova koji prvi put dolazi u "Zatvorsku jedinicu".

 4.    

  Pilićar

  Sitna duša. Lik koji je radi zanemarljive koristi spreman pogaziti sopstveni ugled i obraz.

  Izvinite gospodine, hteli ste još nešto?

  Nisam, nego račun je iznosio 998,4 dinara, a ja hiljadu dadoh. Kusur čekam jebote.

 5.    

  Pilićar

  Dečko kojem je preko glave dobijanja korpi od svojih vršnjakinja ili starijih devojaka.
  Koji se posle odredjenog broja ispala okreće mlađim ‚‚devojčicama‚‚ jer ne želi više da se blamira, ali u isto vreme nailazi na oštre kritike ortaka...

  Brate, čujem imaš novu pičku..?
  -Da..
  Je l` dobra?
  -Pa naravno...
  Koje je godište?
  -1997.
  Au koji si pilićar...

 6.    

  Pilicar

  Covek u godinama,materijalno jako situiran u potrazi za mladim mesom.

  A: "Jao vidi onu!"
  B: "Dzaba brate ode sa pilicarom."