Prijava
   

pingvin

Ultimativni papučar! Ali baš, baš ultimativni...
Pingvini se pare za ceo život, i kada ženka snese jaje, ona odlazi na 4 meseca severno u lov i toplije krajeve (otišla riba na odmor, bre), dok mužjaci čuvaju jaja, držeći ga ušuškanog u perju, među nogama, i tako 4 meseci tokom polarne noći... na južnom polu...
E sada možete da zamislite kako su niske teperature tada. Mužjaci se za to vreme svi skupe u gomilu, čineći veeeeliki krug, grejući se uzajemno telima i štiteći od naleta vetra, ujedno se redovno rotirajući tako da oni spolja polako ulaze u sred kruga, i obrnuto.
Za tih 4 meseci mušjak ne jede skoro ništa, osim što ponekad lepo ručka svoje fekalije, smrša i do 20 kilograma, pa sa nekih 38 padne na 18.
Kada se ženka vrati, donese mu nešto hrane, jaje se snese i brinu se mladuncu zajedno.
PS: Ovde se radi o Carskom pingvinu.

-Draga!!!! Konačno... nije te bilo predugo.... :')
-Šta je bre ovo?! Sav si ofucan i mršav! Glečer nisi počistio, sneg je na sve strane! Šta si ti, bre, radio ovih dana? Odem na samo 4 meseca, a ti ništa ne uradiš po kući!! Ajd' na posao! Odmah!
-Da, draga... :(
-Fuj! Smrdiš kao da si govna jeo!

Komentari

Hahaha!
Hvala ti za ovo..
:)))
+

Piro, cenim te i poštujem kao autora, ali moradoh da ti dam minus, jer ti je ton ironičan. Nema ništa loše u tome da mužjak čuva decu. Pingvini su odavno shvatili koliko je bitna podela uloga i oslobodili se glupog muškog šovinizma :)

Hej... Ja nemam ništa protiv toga da mužjak čuva decu.
Ja samo mislim da je pingvin papučar. :)

pa sa nekih 38...
Na kurcu te nosam. Al' si u zamenu dobio plus. :)

И јој, и јој... +++

jeah....true,true!:) +

HAHAHAAHHAHAHAHAHAHA care! :D

Баки не бих да се нешто правим паметан, али мало смори пример...
дефниција је сама по себи добра и зато +