Prijava
 1.    

  Piskavci

  Vrsta voća koju niko nije video kako izgleda nakon što sazri.

  Ovakve voćke rastu na drveću na kojem klinci mogu lako da se popnu i svi pliskavci bivaju smazani pre nego što uspeju da sazru.

  Piskavci imaju nepodnošljivo kiseli ukus, skoro isto kiselo kao i shock žvake. Ali klinci ih obožavaju i rado napune džepove sa njima, pa pola pojedu, a onu drugu polovinu koriste da gađaju klinke.

 2.    

  Piskavci

  Piskavci su vrsta sljive, samonikla koje u mom kraju ima u nedogled obicno sazrevaju u razdoblju jul-avgust. Obicno se nazivaju dzenarike. Postoje zute i crveno-ljubicaste.

  Evo jedne anegdote o piskavcima.
  Prica se da nekada davno u jednom selu gde nije bilo voca, a pritom bilo poprilicno krava. I u kojem se pravio veoma dobar kackavalj.
  Seljani su menjali istu kolicinu kackavalja za dzenarike. I ta se tradicija nastavila tokom godina. A svi znamo da dzenarike su imale mnogo manju vrednost od kackavalja za koji je trebalo svakako vise truda. I jednog dana doslo je do neverovatnog obrta. Naime jedan seljak posle napornog prejednja otisao u prirodni WC "napolje" i izvrsio nuzdu. i na tom mestu su nikle dzenarike. i tada su shvatili da dzenarike mogu da se posade a kackavalj ne...