Prijava
   

Policajac s Petlovog Brda

"Fail" serija RTS-a iz 1992-95. godine, još jedna u dužem nizu. Nastala je kao domaća aluzija na američkog "Policajca sa Beverli Hilsa", što se i napominje u prvoj epizodi. Zamislite situaciju: granica zatvorena, hiperinflacija nikad veća, kriza u svakom sektoru društva, besparica, uz samu granicu sa Srbijom besni krvavi rat... i televizija jedva spaja kraj sa krajem. I sada, postavlja se pitanje, šta državna televizija može da učini da se narod makar nedeljom uveče malo opusti od svakodnevnih trzavica? Odgovor je: da snimi seriju u kojoj ima svega osim realnosti. Pa makar i na staroj celuloidnoj traci, obzirom da je uvoz video-kaseta (odnosno magnetoskopskih tejpova) zastao.

U seriji je glavni junak policajac Boško Simić, koji na najspektakularnije načine uspeva da reši svaki slučaj, bez obzira na naređenja nadređenih. U realnom životu, neki pandurski džulov lično ne bi žrtvovao ni nokat na malom prstu zarad nekog slučaja, ukoliko mu ne narede, a verovatno da bi ga i tada mrzelo da pomeri guzicu.

Taj isti Boško Simić živi sa petoro dece iz četiri braka u svom stanu na Petlovom Brdu i izdržava ih od svoje policijske plate. Nijedna žena nije uzela ni jedno dete kod sebe, iako sve pojedinačno daleko bolje zarađuju.

Te iste žene su, bezrezervno, ujedno i najbolje prijateljice međusobno. Zajednička osobina im je ljubomora i strah da se Boško ponovo ne oženi.Takođe, sve te žene, iako su vidno sve daleko obrazovanije od Boška, pristale su da se udaju za pukog policajca.

Sve je gluma, pa tako i Voždovac glumi da je Petlovo Brdo.

Kada god glavni junaci zaustave taksi, zastaje im jedan isti taksista- Zoran Cvijanović, koji se, ako treba, i iz Zemuna teleportuje na Petlovo Brdo.

Što se tiče dece, sa izuzetkom Branke Katić, sva su neviđeno nevaspitana.

Ona-što-je-igra-Katarina-Radivojević je nezrela, da iako dobija za zadatak da plati struju, vodu i telefon, kupuje dečku gitaru, usled čega porodica ostaje bez osnovnih komunalnih potreba. A i Boško, gde joj dade pare...

Mlađa kćerka zapela pa hoće konja. I hoće konja. I hoće konja. I to ne bilo kog konja, već nekog koji je za klanje, koliko je star. Boško jedva nekako uspe da joj ga nabavi (zbog toga je čak i zaglavio u zatvoru, ali nema veze, ubrzo je izašao), a ona umesto da se trka, posle izjavi kako samo hoće da kaska sa njime okolo. I umesto zasluženih batina, otac joj na kraju biva neviđeno srećan...

David=no comment. I debilna deca su dobila svog delegata na TV-u.

A i Ona-što-je-igra-Branka-Katić je super. Studira violinu i uda se za taksistu. Nemam ništa protiv, ali kada se tako nešto dogodi u realnosti, protrčaću potpuno go svojim krajem, pod punom krivičnom odgovornošću.

Crnogorci izledaju kao da su stigli iz Teksasa.

Pored svoje 4 bivše žene, Boško je uspeo da smuva i jednu psihološkinju, jednu lekarku i dansku ambasadorku. Još malo pa sustiže Čaka Norisa.

Konačno, i Beograd i Srbija izgledaju nenormalno dobro i uglancano u seriji, a radnja kao da je smeštena jedno pet godina ranije, kada se ipak znatno bolje živelo (btw, i muzika liči na onu iz "Alf"-a, koji je par godina ranije bio hit).

Kako su to režiseri u jedno Biblijsko doba uspeli da postignu, mora da se proučava na svim Dramskim akademijama.

Komentari

*Takođe, sve te žene, iako su vidno sve daleko obrazovanije od Boška, pristale su da se udaju za pukog policajca.

Јесте, ал' знаш колики је човек Љубиша Самарџић, тај мора да има дваеспетицу у гаћама. Нису оне наивне. (иначе, тај податак је из исечене сцене кад Бошко прича са шефом полиције, а овај га пита шта жене виде у њему, јер леп није, богат није и бла бла, а онда му Бошко каже ''Јесте, али имам шарм''. Е. То је едитовано. У ствари је рекао ''Јесте, али имам мочугу''.

Плус за деф. Веома исцрпно и лепо написано.

Dzimi,brate,ne lupaj.Znas vrlo dobro da ga zovu "Smoki", ato nije sigurno zato sto voli grickalice uz pivo.

auuuu ne da mi se ovoliko citati...
e, da, a sto ga zovu smoki? kapiram da ima neke veze sa db-om....

Џими да знаш да си у праву. О томе нисам размишљао... :)

Jao Dust...Oplodi moj avatar svojim avatarom :))))

Лепо описано само макни овај део са Чаком и смајлијем. Квари општи утисак.

+ ma jebeno dobro napisano!

Očekivao sam žešće sranje, al totalno nije loše. :)

*Sve je gluma, pa tako i Voždovac glumi da je Petlovo Brdo.

Како прескочих ово у читању? :)
Ово је један од најјачих тренутака на Вукајлији ИКАДА.

@ Duncan Ferguson:
Kad je bio mali, čitao je neku knjigu o konju Smokiju, pa je svojim drugarima pričao i pričao kako on trči po livadama, šumama itd. Toliko ih je davio da su ga prozvali "Smoki".

не сећам се када сам са оволиким апетитом нечему дао минус. у ту част сам се после милион година и улоговао.

Kad bi serije bile krajnje realne,izgubile bi smisao . Pa tako ni ova serija ne bi dostigla ovoliku popularnost. . .tako daa,slazem se sa Vuk Ajlija apsolutno ;)

Jedi govna, serija je odlicna.

Inace holivudska produkcija je primer realizma. Slazem se da je serija fail, ali definicija je nista manje fail od nje.

Ahahahahahah...Bravo CMARE, treba braniti svoje stavove... i tako zasmejavati druge xD

ja vooooooooolim ovu seriju. :) i spicu sa cuclom i pistoljem. :)

све већ речено... нусми без двојбе...

Ovo je suvo nabrajanje. Preslabo za plus, dovoljno za
-

Volim seriju ali odlicna defka *

Dzimi,brate,ne lupaj.Znas vrlo dobro da ga zovu "Smoki", ato nije sigurno zato sto voli grickalice uz pivo.

hahaha плус за деф и за коментар ....

+++++ za delegata debilne dece :)))

Tacno je da je serija veoma nerealna, al to je ne cini losom, hoces na isti princip da objasnis fanovima "Star Warsa" da su i ti filmovi sranje? Serija je namenjena kao polu-humoristicna polu-dramaticna, i kao takva ispunjava kriterijume za dobru seriju. Minus.

*Sve je gluma, pa tako i Voždovac glumi da je Petlovo Brdo.

*Mlađa kćerka zapela pa hoće konja. I hoće konja. I hoće konja.

Hahahahahaha! Koja plusčina! :D

Kakav kvalitetan hejt... :)
+

Kupljen sam opisom Davida :)))

mora se dati plus za trud da se ovoliko napiše i, što je kudikamo teže, da se odgleda svaki minut svake epizode ove debilske serije :)

Ovo je lično pisao neko ko ima ovu seriju kući i gledao ju je bar xxl puta!

Dao sam + samo zbog enormne količine truda koji je uložen u smišljanje ovolike knjige

*Sve je gluma, pa tako i Voždovac glumi da je Petlovo Brdo.

ПО-БЕ-ДА!

Ne dopada mi se blacenje serije koju sam sa uzivanjem gledala kao mala ali plus za to kako je napisano.

*Sve je gluma, pa tako i Voždovac glumi da je Petlovo Brdo.

UMRO SAM OVDE !

hahah ja uopste nisam znao da serija uopste nije ni snimana na Petlovom Brdu vec na Vozdovcu.
Jel zaista serija snimana na Vozdovcu ?

E da moguce je da jedan obican pandur smuva 4 zene koje su dosta obrazovanije i na znacajnijem polozaju od njega ali nema teorije da se sve one medjusobno maximalno gotive i da sve one gaje sestrinski odnos.

E da i odlicno zapazanje, serija skoro da nema nikakvih dodirnih tacaka sa vremenom u kom se odvija i kao da stvarno se radnja odvija nekih 5,6 godina ranije.

Inace uopste ne mislim da je serija tako losa (zapravo za 90% serija koje se danas snimaju i emituju Policajac sa PB je pojam)
Sto neko rece to je vise humoristicka serija sa elementima "ozbiljne" serije koja je imala zadatak bar nedeljom uvece malo da opusti ljude i skrene im misli sa surove svakodnevnice i u tome je sasvim uspela.
Serija nije bila ni predvidjena da docarava stvarnost i probleme tog perioda, recimo serija "Gore-dole" je bila namenjena za to i dosta je dobro odradila posao.

Uh, pa istini za volju, Boško jes da živi na Voždovcu (ona strma ulica je izmedju Vojvode Stepe i Bulevara oslobodjenja ili kako se sad zove) ali mu je MILICIJSKA stanica izgleda na Petlovom brdu. :D:D:D

Svaka čast, odlična defka! Volim kad se neko potrudi oko defke.+++

Ma samo hvalite zapad...a sto je god nase, ne valja! -

e potpuno se slazem, i dok god se budemo divili njima i gledali na njih iz ugla inferiornosti nece nam biti bolje.

Zena Drugog Sistema

Ma samo hvalite zapad...a sto je god nase, ne valja! -

Ko je ovde hvalio zapad? Autor defke je kritikovao seriju. To što vi želite da vidite samo "izdajnike", to je vaš problem.

Kao što je neko već napisao, serija jeste bolja od mnogih koje se snimaju i prikazuju danas u Srbiji, i sigurno da je bolja od još nekih iz tog vremena. Međutim, sve što je u defki navedeno stoji. Nije serija loša zato što je srpska - loša je jer jednostavno loša.

Opet je neko pomenuo da je serija trebala da opusti ljude, da bude zabavna. Ovo je sajt zabavnog karaktera i ova je defka zabavna. To što je kritički napisana ne znači da je hejterska. Razgraničite neke stvari.

Одлично је ово...

Hvala svima na lepim glasovima, naročito onima sa pozitivnim komentarima. A ostalima, sa minusima, takođe zahvaljujem: mada ih je oko 6 puta manje, jasno mi je i šta im je smetalo i što su hejtovali.

proslo je dosta od same definicije ali od mene jedan mali +

Oh, falavi.
Iskreno, ovde sam se toliko da ne kažem šta, da nisam očekivao i da opstane, a kamoli da bude sa ovakvim skorom...