Prijava
   

Političar

Vrsta često poređena sa patološkim lažovima, kleptomanima, kurvama i trgovcima- na veliku uvredu pomenutih. Istina je da se ova bića mogu porediti sa...pa ni sa jednim drugim. Kurve ne prodaju svoj duh, kleptomani kradu predmete manje vrednosti, ni jednom trgovcu se nije omaklo zajedno sa robom proda i državu.
Ko je onda političar?

Poreklo vodi od čoveka (Homo Sapiens). U domaćem vodama često dolazi iz manjeg mesta, ili iz siromašnijeg dela gradskog asvalta.
-Školu je dobro učio ne zahvaljujući talentu već tupoj, glupačkoj upornosti nastaloj zbog želje da pobegne od prosečnosti sredine i radničkog hleba
-Fakultet je završio kao pritupi štreber/nolajfer koji se već u II godini priključio toj i toj političkoj partiji
-Učesnik svih legendarnih studentskih protesta, iako ga danas niko od vođa istih ne prepoznaje
-Neizbijanjem iz dupeta nadređenih partijaša brzo postaje "mladi lav" te partije
Tada kreće njegov uspon ka zvezdama:
*Od korisnika studentske menze postaje stanar u ekskluzivnim restoranima
*Zarđali bicikl, autobus GSP-a, kasnije Juga kupljenog pozajmicom zamenjuje zverkom od 5500 kubika i 120 000 eura. On je naravno ne poseduje već je na korišćenje dobio od supruge, prijatelja ili od supruginog švalera.
*Studentski dom, kasnije iznajmljena garsonjera biva smenjena vilom na Dedinju. On lično nema sklonost ka takvom luksuzu, ali su ga, jebiga naterali "zbog bezbednosti porodice"
*Tragovi nekadašnje hladne i zatvorene ličnosti nestaju pred navalom uvek nasmejanog licemera, spremnog da prizna i Boga i evoluciju ne bi li dobio koji glas više

Vrsta prepoznata kao Političar prestaje to da bude kao mrtav čovek, uvek nevini zatvorenik, i u najboljem slučaju razočarani mudrac-filozof koji piše knjige na temu sredine koja ga nikada nije ispravno shvatila i prihvatila.

Komentari

Bas je lepo kad neko definise endemske vrste oko nas..
+++

Kako si ga slikovito opisao, uplasio samse da ti nije neko u familiji od tih... +

Није, веруј ми...пу пу далеко било!