Prijava
   

Posle gimnazije si niko i nista

Najcesce izgovorena recenica kada te roditelj cije je dete upisalo za bravara upita sta si upisao(pod uslovom da si upisao gimnaziju),to je kompleks koji izrazavaju oni koji su upisali,zavrsavaju i koji su zavrsili srednje strucne skole.

Lik1:Sta si upisao?
Lik2:Tehnicku skolu,smer METALOGLODAC.Ti?
Lik1:Gimnaziju,drusteveno-jezicki smer.
Lik:Ko te to prevario,pa sa tom skolom si niko i nista.

Komentari

znam iz iskustva......

Ја сам друштевно-језички смјер :). Нажалост истина.

xaxaxaxaxaxax..... i ja

:))) мени је смешно што је МЕТАЛОГЛОДАЧ великим словима, мислим да та реч увек треба да се пише великим словима

meni je to nekako bio sinonim za te trogodisnje smerove.a zasto velikim?

Ma da... Važno da si sa trogodišnjom diplomom metaloglodača neko i nešto. :)

tačno i + kao kuća :)))

takodje drustveno - jezicki... ne obracaj paznju, sve je to samo krivoca. zato sto ces ti kad zavrsis faks da budes gospodin covek, a ovaj glavu nece da pomoli iz kanala... pa da vidimo posle ko je niko i nista. glavu gore, ko ih jebe :) +++

seljacki kompleks...ziveo drustveni smer!!!! zivela gimnazija!!!!!!!!

Hahahah, meni to stalno govore. Bitno da si nešto sa završenim smerom tehničara obrade mlečnih proizvoda i slično. +

ruzno je reci nekom tako i u pravu si to je iz kompleksa ali ima istine u tome i to ne samo za gimnazije nego za vecinu srednjih skola danas sa izuzetkom pomenutog smera i jos nekih kao npr. autolimar i slicni

pa donekle su u pravu ,ali ni sa nekim boljim strucnim skolama(zavrsenim)se ne moze naci posao tako da si i posle toga niko i nista

Pa danas si bez fakulteta svejedno niko i ništa, pa ti to dođe na isto.

hahah gimnazijalaca, sto se uvlace u dupe jedni drugima

ne uvlačimo se, nego je istina...

brat_napaceni
Ви машинци сте као нешто бољи... Ви се као не увлачите једни другима.

Ал си навалио на гимназијалце. Мојне дираш гимназијалце,има међу њима и џудиста. :)

elektrotehnika je najbolja

hehe , ja sam danas radio prijemni za ETF :)

Istina, mada je realno i tako :) +

hahhahahahahahah, 100% tačno...
Evo, ja u septembru krećem u prvi razred gimnazije (društveno-jezički smer), a jedna gospođica dvojkašica koja je jedva prošla prijemni i verovatno će se udati za svog 6 godina starijeg dečka kamiondžiju, reče meni, vukovcu, sledeće, od reči do reči: "Ha, gimnazija. Pa šta ćeš da budeš sa gimnazijom, možeš samo da prodaješ na buvljak".
DOSLOVNO. Sa sve pogrešnim padežom.

xaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxa......ista prica

ja ove godine isto počinjem u gimnaziju,ali kod nas u Cg nema više smjerova,nego izborni predmeti...

+ за дефку...ја ево идем у гимназију општи смер...и не бих отишла у неку другу школу никада, у гимназији стекнаш неко опште знање, општу културу, а то ти цео живот треба. Гимназија!!! ;)

Ne slažem se sa ovom definicijom. Uopšte ne mislim da su likovi koji su upisali stručne škole potajno ljubomorni na gimnazijalce i da imaju neki kompleks (iako vi naravno to mislite)...
U suštini, posle svake srednje si na nuli, samo u gimnaziji 4 godine učiš potpuno nebitne predmete, dok u stručnim 4 godine ladiš jaja...
Ono što mene nervira kod gimnazijalaca je što misle da mogu da upišu bilo koji fakultet zato što uče kao stoke, za razliku od nas, a uopšte nije tako. Gimnazija se upisuje ako baš ne znaš koji ćeš faks.Evo, primer, kako izgleda moj razgovor sa gimnazijalcem:

G:-I, šta radite vi u toj školi?
Ja:-Trebalo bi da crtamo, ali uglavnom samo blejimo...
G:-Loše, loše...Mi se baš razbijamo od učenja...Ali, dobro, bar ću moći posle toga bilo koji faks.
Ja:-Pa, moći ću i ja.
G:-Ti? Ne verujem. Kao, moći ćeš Medicinski?
Ja:-Naravno da ću moći, ali koji ću kurac ja na Medicinskom?
G:-da...treba puno učenja i to.

Htela sam da kažem da ako nisam upisala gimnaziju, to ne znači da sam nesposobna i glupa, nego da nema potrebe za gimnazijom ako znaš čime ćeš da se baviš.

Potpuna je slucajnost sto ides u neku drugu skolu i imas takvo misljenje :)

sta ga dece.... :)

ophidija, naravno da mozes da upises bilo koji faks kad god hoces, al recimo na elektronskom fakultetu u nisu je bilo pola-pola ljudi iz gimnazija i iz tehnichih skola. Iako je u prvoj godini izgledalo da ovi iz elektrotehnickih malo bolje prolaze (bolje savladjuju gradivo), generalno su ih kasnije prestizali gimnazijalci, sto prakticnim sto teorijskim znanjem, i sad od diplomaca, uglavnom gimnazijalci imaju dobre poslove. kazem generalno, jer ima izuzetaka naravno!
Ne kazem nista, samo zapazam, posto sam maaaalko (ne mnogo) stariji od vas. Ne znam kako je danas.

У праву је Офидија.И то кажем ја, бивша гимназијалка. Општа култура, јес, мој ћолдук! Средња школа не говори ништа о нечијој општој култури. То је толико генерализовање да ми је мука од тога.

@ofidia

A ribe koje su upisale stručne škole? One su ljubomorne? :)

Evo i ja kao buduci(od septembra) gimnazijalac drustvenog smera da se oglasim :)
ophidia
Ja znam koji cu faks da upisem,tj. koji bi voleo da upsisem.Filozofski(najverovatnije istoriju,ili filozofiju),a to su drustvene nauke koje se najvise,iako nedovoljno,izucavaju na drustvenom smeru gimnazija.
Inace nisu bas sve gimnazije toliko teske,evo ja upisah jednu relativno laku Sestu beogradsku.
Jel ide,ili ce da ide, jos neko od vas tamo?

Ја сам дипломирани гимназијалац (о какав термин!) и уписујем француски језик,одавно планирам да будем преводилац-додуше,прво сам хтео на енглески,али сам се после преоријентисао на француски,јер волим изазове.
Тако да вас молим да све предрасуде оставите по страни,јер ја сам већ у трећој години гимназије знао где ћу и шта ћу. И то што Келт рече,они који мисле да не морају да се доказују,обично први закину.

Ne, Gvozdene, ni one nisu ljubomorne :)....

Celte, ja stvarno nemam pojma ništa o tome, znam za one fakultete koji mene zanimaju, ali mislim da ako se neko trudi i radi, da neće imati probleme. Sad, pošto si stariji, okej, verovatno si u pravu.

Doktore, i definicija i komentari vrve od predrasuda i generalizovanja, samo sam htela da se oglasim zato što se ne slažem sa definicijom, a bukvalno niko nije rekao ništa protiv.

Тако да вас молим да све предрасуде оставите по страни,јер ја сам већ у трећој години гимназије знао где ћу и шта ћу.

Mislila sam na osnovnu školu, ne na srednju. U srednjoj manje-više svi znaju šta će da upišu. U osnovnoj su oni koji su znali koji će faks upisivali stručne, a oni koji nisu znali upisivali gimnaziju.

Naravno, moj poslednji pasus se ne odnosi na SVE gimnazijalce.

ziveo drustveni smer!!!i otkaz profesorima!:D +

Да ставимо са стране причу о факултетима, после средње школе, онај који је ишао у техничку у предности је у односу на оног из гимназије. Јесте тачно да када долази у обзир одабир факса, гимназијалац може да бира било који. Ипак, ако си ти одабрао стручну школу, знаш отприлике који ћеш факс и опет неће ти бити тешко да га упишеш.
У суштини, онај који није знао који ће факс уписао је гимназију, а онај који је отприлике знао који ће факс или је знао да ће радити после средње одмах, уписао је техничку школу.

Нико и ништа си и са гимназијом и са средњом стручном. Можеш да се дичиш са чиме хоћеш (и са факултетском дипломом) али од дике нема ништа. Знам теже случајеве пропалих гимназијалаца и машинаца који су се пронашли у струци, раде је про, солидно зарађују, а они који су запалили преко њима је тек секира запала у мед.

Исто тако, наравно има и обрнутих случајева. Класичан пример одличног ученика гимназије, касније одличног студента, на крају фул професионалца из своје области, док они који су силом родитеља и околине уписали и трогодишњу школу, ти су је једва некако и завршили и настављају да пропадају са пивском флашом у руци испред киоска заједно са својим парњацима - пропалим гимназијеросима.

Ову дефиницију је могао да напише неко коме фали мало животног искуства. У Србијици не постоје елитне образовне установе. То је само митологија наслеђена од наших родитеља, који су то добили од бака и дека ( Краљевина Југославија: у гимназију је могло само дете добростојећег грађанства, богатијих трговаца, учитеља, државних чиновника итд...)

Samo se vi zbijajte i tešite! A posle gimnazije STVARNO možeš samo na pijac dok mašinci i limari idu u kanal da deru gospodu sa diplomom!
Ako gimnazijalac ne završi fakultet onda je 199% ćorak i propali abortus! A kad završi (ako završi) onda mu treba partijska knjižica za MA KOJI posao, dok je limar već 5 (ili i punih 10) godina svoj čovek!
A na Ekonomskom u Nišu su prethodnih 10 godina (za poslednje 2 doduše ne znam) najbolji studenti bili iz EKONOMSKE ŠKOLE, a u najboljih 10 možda 2 ili 3 gimnazijalca!
Pozdrav od nešto starijeg vukajlijaša (sa fakultetskom diplomom)!

Ja sam pravni tehničar, i iako pohađam stručni smer dobijam dosta široko obrazovanje. Društveni predmeti su mi kao u društveno-jezičkom smeru u gimnaziji (istorija, logika, filozofija, sociologija itd.), jedina razlika je u tome što mi nemamo taj dodatni jezik i prirodne nauke u gimnazijskom obimu (francuski, nemački, ruski) (hemija 2 godine, fizika 4 mat 4, biologija 4 gimn. a, pravni: hemija 1, fizika 2 mat.4, biologija 1) već nam tu stoje pravni predmeti koji nisu ladovina nimalo. Ko je studirao pravo ili pohađao pravno-birotehnički smer zna da je to tako.

Ova definicija može biti istina ali u slučaju metaloglodača, ne treba generalizovati.

Ne znam, ovo je više za foruma. Niko si i ništa po završetku bilo koje srednje škole, čak i fakulteta, ali je činjenica da se gimnazijalci više smore učeći.
Ovo što kaže Cule, ako hoćeš i jare i pare tokom srednje upiši pravni smer, ja sam ga u Ekonomskoj završila, imala i latinski i psihologiju i sve ovo što je on ispisao sem drugog jezika i manji broj časova engleskog npr. A više sam izlazila od njih sto posto.
Ne vredi ti ni faks ako ne misliš gurati i riljati i na drugim frontovima.
Šta da radim ja devedesetih s pravnim, kad si pravnik k.bez pravosudnog a da dođeš do njega treba ti, tada, 4 godine staža u državnoj i ne sećam se ni koliko godina u privatnoj praksi. A do tad valja jesti, piti kad si već popušio na drugi način, a boga mi i stanarinu plaćati... Kako god ne vredi ti ni zanat ako nisi dobar majstor, neš se najest ljeba od zanata tako što si srednju školu završio, a da budeš dobar majstor i tu ti trebaju godine.
Sve je to relativno moj Ajnštajne reče Milevin otac nudeći štrudlu mlađahnom Albertu...

Нико и ништа си и са већином наших факултета. Зато много мрзим кад видим да неко маше тазе добијеном дипломом и мисли да је ухватио бога за муда, јер је дипломирао.

Право знање се стиче тек кад почнеш да радиш неки добар посао.

Право знање се стиче тек кад почнеш да радиш неки добар посао.

Пракса је маска свега.

Dao sam plus, ali nije toliki problem što si posle gimnazije niko i ništa, jer je svaka srednja škola bilo stručna ili gimnazija samo usputna stanica za dalje. Najvažnije je da kao maturant znaš gde ćeš posle (faks, zanat, privatni posao, profesionalni sport...), da ostaneš dosledan tome, da veruješ u sebe i da se boriš. Niko i ništa si samo ako odustaneš od te borbe i ne znaš šta ćeš sa sobom kad te stignu godine.

svaka srednja škola bilo stručna ili gimnazija samo usputna stanica za dalje. Najvažnije je da kao maturant znaš gde ćeš posle (faks, zanat, privatni posao, profesionalni sport...), da ostaneš dosledan tome, da veruješ u sebe i da se boriš. Niko i ništa si samo ako odustaneš od te borbe i ne znaš šta ćeš sa sobom kad te stignu godine.

↑Word↑

Објасни га мој другар Силверспурс.

quote
Ne slažem se sa ovom definicijom. Uopšte ne mislim da su likovi koji su upisali stručne škole potajno ljubomorni na gimnazijalce i da imaju neki kompleks (iako vi naravno to mislite)...
U suštini, posle svake srednje si na nuli, samo u gimnaziji 4 godine učiš potpuno nebitne predmete, dok u stručnim 4 godine ladiš jaja...
Ono što mene nervira kod gimnazijalaca je što misle da mogu da upišu bilo koji fakultet zato što uče kao stoke, za razliku od nas, a uopšte nije tako. Gimnazija se upisuje ako baš ne znaš koji ćeš faks.Evo, primer, kako izgleda moj razgovor sa gimnazijalcem:

G:-I, šta radite vi u toj školi?
Ja:-Trebalo bi da crtamo, ali uglavnom samo blejimo...
G:-Loše, loše...Mi se baš razbijamo od učenja...Ali, dobro, bar ću moći posle toga bilo koji faks.
Ja:-Pa, moći ću i ja.
G:-Ti? Ne verujem. Kao, moći ćeš Medicinski?
Ja:-Naravno da ću moći, ali koji ću kurac ja na Medicinskom?
G:-da...treba puno učenja i to.

Htela sam da kažem da ako nisam upisala gimnaziju, to ne znači da sam nesposobna i glupa, nego da nema potrebe za gimnazijom ako znaš čime ćeš da se baviš./quote

Ne slazem se sa tobom uoste. Ja sam zavrsio gimnaziju i to prirodno-matematicki smer, jer drustvene nauke mi i ne idu nesto bas, ali mogu da se kladim da ako uporedimo znanje jednog npr. tehnicara i jednog gimnazijalca odnos ti je 1:10 , neucimo mi neke gluposti sve to sto ucis u gimnaziji olaksava ti na fakultetu. Sada sam upisao matematicki fakultet , imam druga koji je dosao iz tehnicke skole na ovom fakultetu , on mora sve da uci npr. iz programiranja , dok oni koji su zavrsili gimnaziju snalaze se lako.... Bio je odlican ucenik u tehnickoj skoli... Takodje covek nezna neke termine koji se upotrebljavaju pa mora da pita ostale da mu neko kaze sta je to.... Vi u tehnickoj ucite, kako sam ja cuo od druga, da crtate u Auto Cad-u crtate neke srafove, dizalice itd. i sve te gluposti , sa programiranjem se nesto malo srecete, tako mi je reko drug. Dok u gimnazijalci uce programiranje citave 2 godine, obicno Pascal i Delphi , a neki uce i c i Fortran , pored ova dva , pa uporedi sad ti ovo sa onim sta vi ucite.

Нико и ништа си и са већином наших факултета. Зато много мрзим кад видим да неко маше тазе добијеном дипломом и мисли да је ухватио бога за муда, јер је дипломирао.

Kad imam zatvor ja dodjem ovde i odmah mi se prisere hvala na tome ljudi! Hvala.

Takodje covek nezna neke termine koji se upotrebljavaju pa mora da pita ostale da mu neko kaze sta je to....

Da, tužno je to, ali nije svuda tako - negde se i nauči nešto, mada dosta zavisi i od čoveka do čoveka, tj. koliko je zainetesovan. Niko nikom ne može da ulije neko znanje, ako ovaj neće da sluša možeš ga jebati, džaba i gimnazija i tehnička i bilo koja druga škola ili faks

A sta ako neko zna cime hoce u zivotu da se bavi, npr. hoce da bude elektronicar.
I on kao treba sad da ide u gimnaziju da se odere uceci, kad moze da ode u tehnicku i ima bolji prosek sa 5 puta manje rada, a opstu kulturu ces steci van skole, to nema 1% veze sa skolom.
Mada samo seljaci idu i pricaju kako je jedna skola bolja od druge, odnosno kako su gimnazijalci streberi ili tehnicari glupaci, svako pametan to ne gleda, vec gleda osobu kakva je.

U gimnaziji su najbolje pičke! :psuje u sebi 'bem ti elektrotehniku':

dadoh plus ali sad vidim da je ovo ustvari pisao neko ko se oseca ako car samo zato sto ide u gimnaziju!!! realno, bez faksa si niko i nista sta god zavrsio ali sa nekom strucnom skolom imas kakvu takvu sansu makar popravljao automobile ili radio na salteru. kod nekih faksova strucna skola daje mnogo prednosti... ajde ti sa gimnazijom kreni da spremas prijemni za medicinu,ekonomiju ili masinstvo... oni stvarno vredni i uporni ce uspeti da spreme makar se usrali ali dobar deo ce ga izduvati!

Plus i patrik... Cista istina...

"a opstu kulturu ces steci van skole, to nema 1% veze sa skolom"

Овај коментар је победио. Јесте, стећи ћеш општу културу гледајући ТВ Слагалицу и крими серије.

U fabrici (profila i cevi "Alpos") gde radi moj otac, ovi gore pomenuti gimnazijalci su cistaci.

Srednju skolu u Srbiji moze da zavrsi svako sa dobrim vezama tako da je sama diploma nebitna, desava se da ucenici sa racunarskim smerovima ne znaju obaviti najobicniju reinstalaciju windowsa a kamoli ista drugo, a isto tako i gimnazijalci koji ne znaju nista o knjizevnosti i na karti ne bi znali pokazati kontinente...

+ ali i mi koji znamo sta zelimo da radimo u zivotu imamo iste probleme sa vama!!!

Problem su oni gore koji su zaseli u Beogradu i gomilaju pare. E dok takve ne proteramo i napravimo drugi "5. oktobar" imacemo probleme!!!

AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA ,koji komentari!

Mrzelo me da citam kilometarske komentare. Ali, kod nas u gimnaziji misle o nama u tehnickoj isto sto i mi o njima (naravno, sa izuzecima, 90% drustva mi je u gimnaziji). Sad, u gimn. uce sve neke predmete koji im ni za sta ne vrede bez faksa, dok u tehnickoj KO HOCE uci strucne predmete. Neki za faks, neki ne, uglavnom, nije da se ne uci bas.

Koliko intelektualaca i stručnjaka znate da su završili neku drugu školu, a ne gimnaziju? Od svih kolega svojih roditelja sam čuo samo hvale o gimnaziji. Barem imam dosta knjiga koje sam pročitao i razumeo, a ne da kao oni iz Tehničke mislim da je Anu Karenjinu napisao Tolstojevski, a da je roman sapunica na ruski način. Dodao bih i to da se gimnazijalci uglavnm bave hvaljenjem svoje škole, za razliku od svih ostalih koji samo znaju da pljuju po tuđem, pošto im svoje ne valja.

HAHAHHAHA DIREKTNO U CENTAR! BRAVO, BRAVO BRAVO OVO MI JE NAJOMILJENIJA DEFKA NA VUKI IKADA!!!! BRAVO JOŠ JEDARED! ;)

Ma, svi smo mi metaloglodači. Kurac od ovce, svi skupa...
+

@bukajlija
ali je zato vecina seronja koje znam iz gimnazije!!!

Moram i ja da se javim.Samo da kažem da to ko ide u gimnaziju je precenjeno(jedino priznajem matematički smer koji sam i ja hteo da upišem),ja idem Tehničku školu-Tehničar računarstva(Elektrotehnika),znam šta ću da upišem posle srednje,a to je ETF u Beogradu.E sad na takmičenju iz matematike/fizike/programiranja(tu se ja takmičim) redovno razbijamo gimnazijalce,a sad iz ovih "društvenih" predmeta dobijamo .!.

Uglavnom što neko reče odozgo,u gimnaziju se ide ako ne znaš šta ćeš da upišeš kasnije,pa imaš vremena da razmišljaš,jer učiš sve živo.Pozdrav od budućeg inžinjera elektrotehnike ;)

"Takodje covek nezna neke termine koji se upotrebljavaju pa mora da pita ostale da mu neko kaze sta je to..."

To je gimnazija. Reći nekom da nešto NEZNA.

''Umni rad je fizički neizdrživ.'' +

Hahahahah na zalost, istina... +

@shtreber
Jesi cuo za knjige? Ili mozda internet, ali pre svega knjige?

U skoli te uce da imas misljenje koje ti je nametnuto, npr. radi se na casu analiza neke pesme ili lektire, potpuno svejedno i samo mi reci koliko ucenika kaze svoje misljenje, a ne ono sto pise u interpretaciji ili sto su izvukli negde na interneta? (ovo vazi za sve skole)
U gimnaziji vlada teror nad decom, u tehnickoj je manji, ali te drustvo ne podstice na rad, jer je vecina sa dobrim-vrlodobrim prosekom.
Tako da svaka skola ima mana i prednosti, a onaj ko hoce da uci naucice gde god se nasao, sta god zeli. Tako da jebale vas skole, jer u skoli te niko nece nauciti kako da budes svoj covek, vec kako da budes deo sistema !

uh bre kad sam procitao sve ovo morao sam dva put da serem xDDDDD

a niko se ne bi setio šta su im pričali stariji pre nego što su upisali srednje škole, ali ok pošto ja treba da upišem (ekonomska skola, ekonomski tehnicar smer u kojem stolica treba da se zapali od učenja) e sad GIMNAZIJA vam nastavak osnovne skole samo što imas par predmeta da promeni samo oni MOGU da upišu koji faks žele ali kita ako ga ne završe i budu vredni za posao jer ima ljudi koji su samo bili vredni da bi završili školu a kad je završe lade jaja, a STRUČNE škole je da znaju šta žele da upišu i postanu dok gimnazijalci još to nisu utvrdili, ali bez mnogo truda nećete dobiti posao ako očekujete na prijavi na Internetu jer će vam dati kitu jer vide da ste lenji da bi ste potražili posao :)

Bio sam ubedjen da je smer, METALOGLODAC u Masinskoj skoli, no doobroo :D
U svakom slucaju +

Minus. Iskompleksirani gimnazijalci neka se teše da su 4 godine sticali radne navike...

Jbm ti, koliko komentara...
A u vecini sam naiso na jednu recenicu

I posle gimnazije i posle strucnih skola si niko i nista, samo sto se gimnazijalce smore uceci

Sto uopste ne mora da znaci, i to je opet generalizovanje kao u slucaju METALOGLODACA sa ostalim strucnim skolama...
Evo ja sam Matematicka Gimnazija u Kraljevu, bio nam je zemljotres pa do kraja godine su nam skraceni casovi... A ja ipak ne znam sta da radim na casovima, prvo sam igrao igrice na mobilnom, ali to me je smorilo, pa sam nosio knjige u skolu da citam onda me je to smorilo, i jedva sam docekao ovaj raspust...
Realno jedini predmet koji ucim je Istorija, Matematiku se spremam za takmicenje, ali onako rekreativno, i Programiranje se spremam za takmicenje ali taj predmet volim i to mi je zanimljivo...
Nisam jos poceo da se spremam za takmicenje pricam uopsteno za sve godine...
Plus sto Istoriju i Geografiju imam samo prve 2 godine, posle dobijam Bilogiju koju predaje jedan kralj od profesora koji je tipa: "Mnogo ste mi ruzni danas, ne mogu da odrzim cas", tako da u 3. i 4. cu jos manje da ucim...
A nadam se da cu da upisem Elektrotehnicki fakultet u Beogradu, tako da...

nija istina da imamo kompleks! posle osnovne skole sam imao sasvim dovoljno bodova da upisem sta sam hteo, ali sam se opredelio za elektrotehnicku skolu zato sto sam SA GIMNAZIJOM NIKO I NISTA! na faxu smo jednaki mi i dimnazijalci! oni znaju bolje matematiku, a mi strucne predmente! nije lepo da vredjas metaloglodace, to samo pokazije da si ti taj koji ima kompleks. posle zavrsene srednje i ti i ja mozemo da radimo kao fizicki radnici, konobari i slicno, ali ja mogu da radim u kao elektrotehnicar elektronike, a ti ne mozes!!!

plus od gimnazijalca.. :D

@nix 95 ici ce ti kao po loju Sesta ako budes ucio. Ako ne, tamo vazi parola: Ko zna zna, ko ne zna dva kod 80% profesora. Skola je teska, iako ti 3pujes da je laka. Veruj mi, bez rada nema nista kod nekih profesora. Pred maturu se vecina ljudi salila da ce izaci na prijemni na medicinski fax (iako smo mi bili drustvenjaci) jer biologiju ni ne moraju da spremaju(kalinicka, parausicka...). A ista prica kruzi i medju nekim djacima Joce ubice za ekonomiju, pmf i etf. :)

@Daki_KING
jebala te gimnazija, kad ni osnovnu jos nisi savladao!
a sto se tice programiranja koje si imao CELE 2 GODINE, pa mogu da ti kazem da je to jedan veliki kerov kurac! ti si 2 godine sprcao uceci izumrle programske jezike. elektrotehnicari racunara u elektrotehnickoj skoli 4 godine rade C++ koji se koristi za programiranje PIC kontrolera (ako znas sta je to), a ti sa Pascalom jedino mozes da napravis program za racunanje proseka ocena i da ga prodajes osnovnim skolama!!!

Danas je takvo vreme, sa bilo kojom srednjom skolom, ako nisi nastavio dalje, si niko i nista...

Ne kapirate ljude koji vam to govore, poenta je da taj lik sa trogodisnjom skolom makar to bila i bravarska, ce pre naci posao nego gimnazijalac koji nije nista upisao nakon gimnazije.Naravno da ljudi upisuju gimnaziju da bi isli dalje na fax ili vise skole, ali ako ostanes u tom trenutku samo sa gimnazijom kada ti doticni bravar to govori 100% je u istina...

@Golic
Ne znam za tebe i kako je sada, ja sam imao dve godine C i jednu C++, u prvom nije bilo programiranja (isti smer). Što je opet meni bar mnogo bolje od 2 godine gimnazijskog paskala sa kojima ponosno maše ovaj kolega :)

@Daki_KING
Nije tačno da svi crtaju dizalice i gluposti, jer za razliku od nekoliko smerova gimnazije, dijaFazon stručnih škola je mnogo veći, i zato nemoj da pričaš gluposti.

Kad već mora da se završi fakultet da bi bio "nešto" onda ću bar da učim ono što me zanima za te 4 godine...

Realno, posle gimnazije moras da upises dalje. Tj. ne da moras, nego bi valjalo, sa srednjim strucnim bar imas neko zvanje i stepen.

+++ zivela gimnazija...ja sam drustveno-jezicki smer i znam da cu da budem predsednik drzave zato sto idem u gimnaziju,ja sam najbolji i najbogatiji, i imam kitu od 3m jeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ja sam opsti smjer i svaki put cujem tu recenicu od doticnih, ufff a oni mi kazu :"neznam ti kako oces al ja ti ka'em da bi ti bilo pametnije da si upisala tekstilnu" pa sta onda da sijem nepismenima odjecu..Grrrrrrrrrrrr

Jeste, svi koji idu ili su išli u srednje škole su nepismeni i zatucani, u nekim kanalima ispod masnih kamiona, a sa gimnazijom su svi intelektualci, viša klasa.

I ti sa tekstilnom kada ne bi šili (iako ne šiju svi, ima i tu raznih smerova) odeću svim nabeđenim "intelektualcima", dotični ne bi imali šta da obuku.

meni su tako pre prijemnog kenjali razni laboranti i medEcinske sestre za koje znam da nece upisati fakultet ili ce upisati neko sranje i da ce kasnije seckati govna u laboratoriji i presvlaciti usrane babe i dede.. a ja cu biti niko i nista kad zavrsim prirodno-matematicki smer i upisem (lupam) etf.. +

Ne slazem se u potpunosti....ja gimnaziju nisam upisao samo jer sam hteo da izbegnem neke predmete koji i nisu tako losi kad pogledam sad...al sta naprave profesori od njih strasno. Uglavnom upisao sam srednju strucnu sa 98,5 poena i ne vidim da sam se sjebao mnogo. Jes da nemam neko opste znanje, al hvala bogu imamo internet, koga sta zanima moze da pogleda, a ne samo na vukajliji da misli :)

@enaB: Imam potpuno isto mišljenje!

Nisam hteo gimnaziju, jer nisam hteo da se neka matora, iskompleksirana krava izdrkava po meni jer ne znam da seciram dvanaestopalačnu kišnu glistu ili kako se u antičkom Rimu izgovaralo: "idem u klonju"..

Nije tačno da sa tehničkom školom možeš samo tu nauku da upišeš na faksu (elektro škola - elektro faks).. Bodovi su svuda isti, možes sve, samo treba da se pripremiš za prijemni..

Minus. Iskompleksirani gimnazijalci neka se teše da su 4 godine sticali radne navike... x2

Сине гимназија ЈЕБЕ, а ти што си вероватно машинбравар јер боље не можеш, шта да ти кажем, јбг, такав је живот.

Eto vidiš, o tome ti pričam.. Iskompleksirani učenik gimnazije (predpostavljam?!) na osnovu mog negativnog komentara zaključuje da sam ja mašinbravar(u fazonu - nisi mogao bolje)..
Nisam mašinbravar, imao sam 94 boda na prijemnom, završio računarstvo u elektro, naučio da operišem operativne sisteme, upisao Računarstvo na FTN-u i završavam u januaru sve ispite.. Šta si ti potigao?

Па јесам завршио Гимназију, студирам Софтверски инж., ал то није разлог да пљујем по Техничкој као ти по Гим. Толко комплексашки.

da, pljujes! upravo si pljuvao po masinbravarima!!!!

Mašinbravar!
Kako to samo prizemno i prljavo zvuči.

Sta je bio Tito???....pa su mu vasi plemeniti ocevi i dedovi sa doktoratima svakodnevno lizali dupe.

Klanjam se bokizzle-u... :))) Objasnio čovek/žena... :D

Ja sam završio stručnu školu i hvala Bogu, imam diplomu na kojoj piše moje zvanje... Šta piše vama? Istina i jeste u tome da ste niko i ništa... Ja posle srednje mogu da radim u svojoj struci, a vi ne možete, jer NEMATE struku... Na to se odnosi: Niko i ništa...

E, sad... Država nam je takva, pa su nam stranke postale biroi za zapošljavanje... Čak i faks da završimo, do posla se teško stiže... Navodite neka stručna zanimanja i vredjate struku onih koji su to završili... A zamislite život bez mesara, mašinbravara... To nisu uvredljiva zanimanja... Čak, štaviše, te osobe će pre da se zaposle od nekih koji su npr. završili ekonomsku ili medicinsku, kao ja...

Voleo bih onda da mi svi vi gimnazijalci objasnite na kom radnom mestu možete da radite nakon te Gimnazije... Upisaćete fakultet? Pa, ne mora da znači... Zato i postoji prijemni ispit... Ja ako kiksiram na faksu ili mi ne ide, uvek mogu da se zaposlim u svojoj struci, za razliku od vas, jer nemate struku, učite uopšteno... Složio bih se i sa još jednim Vukajlijom koji je rekao da je Gimnazija nekada davno bila elitna škola gde su išla deca državnih činovnika i sl... Kod mene u Gimnaziju idu sve mamini i tatini sinovi, kompleksaši koji žive sa tim iluzijama... I mnogo više cenim osobu koja je završila i trogodišnju za mesara ili šta već, nego kompleksaša iz Gimnazije koji je pun sebe, jer IDE U GIMNAZIJU...

kad smo vec kod medicinske, nju je teze zavrsiti nego gimnaziju, ti imav vise prava da se kurcis nego gimnazijalci.

ne da ste me mlatnuli po mojoj gimnazoidskoj sujeti... xD šalim se... nemam ništa protiv ljudi u stručnim školama. likovi koji se tamo stvarno cepaju su legende svog zanata, da se tako izrazim. isto tako i gimnazoidi - oni koji stvarno se spremaju za faks jesu nešt, ostalo je sve go qrac... Meni je u gimu do jaja....

Pošto je sve ovde rečeno, samo ću istaći da sam pročitala komentar nekog gimnazijalca koji nije znao osnovno pravilo da se NEZNAM piše odvojeno, NE ZNAM. I toliko o tome da su gimnazijalci pametniji od tehničara. Ja sam bila vukovac u školi pa sam se opet opredelila za Pravnu jer ću imati diplomu na kraju srednje i opet se malo bolje provesti, neću morati da grejem stolicu po ceo dan da bih na kraju MOŽDA upisala faks i napravila nešto od sebe... Poštujem svačiji izbor, ali niko nema pravo da vređa drugog zbog njegovog odabira školovanja.

@ Daki_KING
ne znam za koju tehničku i iz kog grada pričaš ali kod mene u mojoj školi Elektro-smjer tehničar za računare pune 3 god. se bacamo na programiranje (1. godinu samo imamo osnovne predmete iz struke) a kasnije programski jezici Pascal,#C ,C++, Fortran,Delphi sve podje najprije od Q basica ne bi mu basic bio ime da se ne krece od njega,ja sam upisao ovu školu zbog toga sto zelim da se bavim programiranjem i to sam znao vec u 8.razredu osnovne skole,dok 35 % gimnazijalaca danas cine slabi djaci koji su djeca nekih glavonja političkih ali su ih tatice ugurale tamo , nekih 40 % nije znalo šta će posle srednje a tek ovaj ostatak čine vrijedni i pravi djaci.
Što se tiče zaposlenja ja mislim (ali opet to je moje skromno mišljenje) da ja sa završenom stručnom (bez fakulteta) imam veće šanse da se zaposlim od nekog gimnazijalca (a šta se dešava sa gimnazijalcima koji ne odu na fax ?? ) kopaju kanale batice znam nekoliko takvih slučajeva !!!
A to da nekom kažeš da nešto ne zna to je gimnazija :P
Ja volim da kažem ovako : "U gimnaziji učiš sve ali ustvari ne naučiš ništa" (jer bivaš prenatrpan nepotrebnim gradivom) i još u mom gradu iz tehničke (bar mog odjeljka) izlaze mnogo obrazovaniji nego iz gimnazije.
Jedina prednost gimnazije u odnosu na tehničke škole (4. stepena) je to da imaju dosta veći broj djevojaka u razredima :D

Metaloglodac niko i nista za krovopokrivaca ili cvecara-vrtlara.

Ne mogu da se otmem utisku da ovoliki broj gimnazijalaca i ljudi koji su upisali razne fakultete, a koji su ovde ostavili svoje komentare, toliko greši u pravopisu i gramatici. Isto tako ne mogu da shvatim toliku količinu (navodne) intelektualne prepotentnosti. Svaki pošten posao je dobar posao, pa makar to bio i rad za kasom supermarketa. Nemojte se čuditi kada u nekom periodu svog života naiđete na baš tog masnog metaloglodača ili prašnjavog stolara, koji će vas oduvati znanjem iz opšte kulture ili nekog drugog polja. Dobro je kada neko o sebi ima visoko mišljenje, ali treba poštovati i druge i njihov rad.
Neocenjeno.

kajem se sto sam upisao tehnicku,jer ovakvih tupalja je bar 80%

hahaahahahahahaahahahahaahahahaha.............kako se iskidah.........joj
+

Generalno gimnazijalci bolje prolaze na faxu, vise gimnazijalaca zavrsi fax , dok ostali mahomodustanu kad shvate da ce vrlo tesko uhvatiti uslov za drugu jer su fax upisali cisto da bi se reklo da su upisali nesto... znam iz iskustva, zavrsila sam drustveno jezicki smer u gimn u Nisu , uspesno zavrsavam pravni fax (aposlovent sa jos par ispita do kraja)
+ za defku , a metaloglodacima pozdrav :)

Kao prvo, sa gimnazijom moš sve posle jer ti daje opšte znanje iz svega a ti se onda specijalizuješ. Kao drugo, u metaloglodačkim školama ima jedna riba na sto likova. To što ste vi isfrustrirani što ćete ceo život imati štrokave prste, nije naš problem.

Omiljeno. Ova Zemunska gimnazija je teska u picku lepu materinu. Ustvari naspram faksa je laka, ali jedna je od tezih srednjih skola u Srbiji.

Odoh, da ucim, jebo joj ja sve.

Tuzno je sto su "metaloglodaci" u pravu. Ionako gimnazijalac nema nikakvu prednost u bodovima u odnosu na njih prilikom upisivanja na faks.

Divljino, ajde priznaj, koliko ti je bodova falilo da upises gimnaziju?

Ја сам завршио Техничку школу - смер грађевински техничар за високоградњу, али се ту нисам пронашао, па сам уписао Правни факултет и пронашао се у томе. Врло сам задовољан са мојим општим знањем и то нема везе са школом коју си завршио. Гарантујем да има ''аутолимара'' који имају опште знање веће од свих нас, а исто тако у Гимназији има дудука који ни оно основно не знају. Не треба их вређати јер не могу сви бити доктори и остало, сваком друштву су потребни и доктори, бравари, аутолимари, пекари, аутомеханичари, па и физички радници. Како би функционисало друштво у коме нема никог на продаје хлеб или у коме нема никог да поправи аутомобил?
Седите, учите и у животу радите оно што вас чини срећним, а не нешто што би вас ''издигло'' од осталих, покајаћете се убрзо ако зарад других будете нешто завршавали.
Ја се често запитам зашто нисам уписао Гимназију, али тако су хтели моји родитељи. Шта сам ја могао да знам са 15 година, да ме статика, бетон , компјутерско конструисање, механика уопште неће занимати?! Надам се да ћу успети на овом факултету, за сада иде лепо, и да нећу морати да радим као грађевински техничар. Промашена школа или факултет може да значи и промашен живот!

Pozdrav za sve GIMNAZIJALCE od jednog informatičara! Dobra definicija, bravo za autora! Bravari, marš u Afriku!

Svaka cast za definiciju!Ja sam bas upisao Sestu gimnaziju,drustveno - jezicki smer,ali sam zato od pocetka maja,morao da slusam price kako ,,posle gimnazije moras da zavrsis fakultet'' i pravo da vam kazem - ogadile su mi se. ++++

A šta ste posle gimnazije, pod uslovom da ne završite faks?

bez faksa si svakako niko i nista, bio gimnazijalac ili bravar . Koja crna struka posle tehnicke skole, niko ziv tamo ne ide na casove niti uci nesto, daju ti dvojke cisto da bi im ostali djaci (izuzev medicinske i ekonomske, one su i teze od gimnazije) .

DOLE SKOLE!!! ZIveo pokret za raskolovavanje drustva !!!!

Nije tacno da upisujesh gimnaziju ako ne znas cime ces da se bavis!
Inace + i *

Ja sam gimnazijalac, ali evo ti minus. Ne treba podcenjivati nijedno zanimanje. Možda će onaj ko je upisao za frizera ili tako nešto bolje proći u životu od mene. Ko zna. Sve zavisi da li si dobar u onome što radiš i umeš li da se snađeš i nametneš. I da, danas svakakvi upisuju gimnaziju. Ima onih koji su upisali gimnaziju, pa se u njoj pate, idu na popravne ispite i tako. Takvim gimnazijalcima bi bilo bolje da su upisali stručnu školu jer bi bar nešto imali posle nje, a ne upišu gimnaziju samo zato što to zvuči dobro kad kažeš nekome ''Idem u gimnaziju'', a ustvari nisu kadri da je završe valjano. I na kakve će oni fakultete ići? I kako će ih završiti? Samo je bezveze što skoro nijedan roditelj neće da prizna da njegovo dete jednostavno nije za gimnaziju.

meni je samo zao sto pola srbije i dalje vice kako "nece da uci nepotrebne stvari" . . to da li te sinusi kosinusi i arcus tangensi u zivotu zanimaju i da li ce ti trebati uopste nije ono sto treba da naucis u bilo kojoj skoli. u skoli se ucis samodisciplini, koncentraciji i radu u grupi (ucis da razmisljas i da se snadjes). ja sam zavrsila gimnaziju, posle upisala akademiju umetnosti sto sam znala da cu da upisem jos u osnovnoj. a to da li cu da budem neko i nesto u zivotu nema veze ni sa srednjom ni sa faxom vec sa onim koliko u zivotu naucis da se snadjes i proguras pa makar se i o metaloglodacima radilo. a diploma. ona samo moze da ti olaksa i poveca minimalnu svotu novca koju ti firma mora dati.

Ja nisam upisao gimnaziju, iako sam imao svih sto bodova na prijemnom, a razlog je upravo taj sto si posle gimnazije niko i nista. Sa zavrsenom srednjom medicinskom sam imao neko zvanje i iskustvo u praksi, dok sa zavrsenom gimnazijom, nazalost, nemas nista. Nije rec o kompleksu, stavise, gimnazije su jako teske skole i treba ih pozavrsavati, ali sam svedok mnogih slucajeva koji su sa zarom upisali gimnaziju, trljali nos i Bogu i narodu, pa na kraju nisu upisali fakultet. I cemu sve to? Kakvo zvanje ima neko sa zavrsenom gimnazijom? Nemojte se odmah hvatati za komplekse, vec nekad pogledajte sustinu.

Samo D
To sam i ja otprilike opisala u svom komentaru :) Apsolutno se slažeem.

Ja sam zavrsila medicinsku... i ponovo bih je upisala i upisala sam posle nje fax koji sam zelela.. i sad radim...
Ali moja najbolja drugarica je upisala i zavrsila gimnaziju i ucila kao manijak i igrom slucaja nije mogla da upise ni jedan fax (a ne sto nije htela ili je bila los djak), sada radi kao sankerica, za neki minimalac...
nisu to kompleksi...
jednostavno gimnazija jeste dobra za nekog ko zna da 100% moze da upise fax
ali za nekog ko nije siguran da li moze.. ili hoce...
strucna skola je zakon,
a to da li ce neko da postane nesto u zivotu zavisi samo i iskljucivo od te osobe...
skola tu igra najmanju ulogu

Ja mislim da su ovi tehnicari,masinci i ostali samo ljubomorni na gimnazijalce jer oni imaju bolje radne navike,pametniji su,imaju mnogo vise interesovanja(za razne stvari iz zivota)itd.. u protivnom bi ih bolela kita i ne bi se stalno raspravljali kako su gimnazijalci ovo i ono...

- , Gimnazija je sranje, meni su pretili da će me izbaciti iz kuće ako je upišem.

Odlična defka, taj metaloglodar će kasnije da radi za 18k a ti ako si pametan i završiš fax posle gimnazije ćeš sedeti u fotelji ;] ++

sto se mene tice koji god fakultet zeleo da upises posle, mnogo ces ga lakse zavrsiti sa gimnazijom nego sa bilo kojom srednjom ... +

naravno mislio sam na neku dobru gimnaziju ... i jebo vas fakultet u Nisu i Kragujevcu, dodjite u Beograd

Opsti smer... pricali su mi svasta, ovi sto su sada upisali graficke, tehnicke, politehnicke i sl skole. Kao, sta ces ako izbije rat pa ne uspes da upises/zavrsis fakultet (ahahahaha). Znam da je ispred mene tezak zadatak, al majku mu, znam da cu zavrsiti gimnaziju i zavrsiti jebeni pravni fakultet. Za deset godina radicu u nekoj privatnoj stranoj firmi npr Rajfajzen banci, a oni nek obradjuju metal, mora i to neko da radi. Pozdrav iz Desete gimnazije.

Gimnazija je danas zbog nedostatka učenika mnogo propala. Danas gimnaziju upisuju učenici sa jedva skupljenih 50 i kusur bodova, od kojih dosta njih, nažalost ne zna ni pa piše.
A inače, nijedna škola danas nije garancija da ćeš jednog dana da imaš dobar, a pre svega siguran posao.

Bajice moje, ja sam imao skoro 90 poena na prijemnom, i upisao sam smer koji zahteva 46 poena, Mehatronika, jer je to nesto sto je trazeno. A fax cu upisati isto kao vi iz gimnazije, i zato ga shite ;)

Hahaha +++!
neizlecivi kompleksi:)

i uvek ce gimnazijalci biti niko i nista.. idemooo... ELEKTROTEHNICAR RACUNARA!

Rugate se metaloglodačima i drugim zanatlijama, a te zanatlije zarađuju više nego mnogi sa fakultetom. Moleri, keramičari, stolari, parketari, autolimari, automehaničari, autoelektričari, strugari, električari...koji, normalno, znaju svoj posao, zarađuju sasvim solidno i mogu sasvim fino i pristojno da žive.

jedite mi go*na gimnazijski huliganiiiiiii

Ne znam, ljudi, ali meni su 4 godine u gimnaziji (zavrsih je pre 3 meseca) bile jako lepe i korisne. Vi kazete da ucimo nebitne predmete, ali ja mislim da kad ucimo sve mozemo i tacno da razlucimo sta nas zanima, a sta ne...i da se odlucimo za ono pravo. I uopste se nismo razbijali od ucenja, nisu sve gimnazije jako teske. Ja posle osnovne pojma nisam imala sta bih da studiram i da sam ucila geografiju za strucne skole verovatno nikad ne bih saznala koliko me geologija (hidrogeologiju sam upisala) zanima. Sa 15 godina retko ko zna sta ga interesuje, a 4 gimnazijske godine su dovoljne da "sazris" i pronadjes sebe.

Pantelic U Ofsajdu decko ja sam ove god zavrsio VI gim i mogu ti reci da je do jaja laka znaci ja sam se sprdao najvise na svetu u 4 razredu ni knjige nisam ima profesori su lagani samo ce ti se u 1 razredu i to prvo polugodiste kurciti a kasnije lagano ako oces da budes odlican moras malo da ucis ako oces da budes 3.7 onda nemoras nista ja sam bio prirodni a ako si drustveni onda ti je jos lakse ako te zanima nesto u vezi profesora slobodno se javi ili ako te neko dira u skoli :)

U opštini Velika Plana ove godine gimnaziju su upisali svi klinci koji nisu uspeli upisati školu za kuvare, poslastičare, frizere ......
Čak i oni sa JAAAAAKO DOVOLJNIM USPEHOM prosek 2, 7

Dadoh + na defku, slažem se sa većinom stvari koje su ovde napisane, ali postoji jedno veliko "ali".

Ja sam upisao društveni, zato što mi takve nauke najviše leže i zato što su roditelji od mene očekivali, iako sam se ja jedno vreme razmišljao da li je baš toliko pametno da upišem gimnaziju... Istina je sa gimnazijom u suštini nisi niko i ništa, ali ako već planiraš studije gimnazija je, bez omalovažavanja drugih škola, ubedljivo najbolja osnova za fakultet. Postoji nekoliko mojih vršnjaka koji nisu upisali gimnaziju zbog materijalne situacije koja je takođe jedan od bitnijih faktora, odnosno da li će roditelji uspeti da im priušte studiranje. Na nama gimnazijalcima je zaista najveći rizik, ako se ne snađemo na faksu i slično ode sve u pičku materinu, curama sledi kineska radnja ili neki kurs eventualno, muškarcima motika. To je po mom mišljenju realno stanje stvari. Postoji mnogo štrebera u gimnaziji koji bubače i sve uče napamet, to prolazi kod profesora, ali na fakultetima im se loše piše. Ima njih koji znaju bukvalno doslovce čitavu lekciju napamet, imaju u malom prstu sve što se tiče škole, a opšta kultura ravna nuli. Na primer, u istoriji se uči Stari Rim, znaće ime i godinu vladavine svakog imperatora napamet, ali kada bi ih pitao ko je, recimo, bio prvi čovek u svemiru ili koje godine je pao Berlinski zid ne bi imali pojma. Mnogi ne znaju kada je bio Kosovski boj ukoliko se to narano ne uči u tom trtentuku, a to ipak spada u najopštiju kulturu, ako si iz ove države i ne znaš kada se odigrao jedan od 3,4 najvažnija događaja u istoriji tvoje zemlje, onda s takvim osobama nema raspave i razgovora o nekim intelektualnim temama bilo da su oni gimnazijalci ili bilo koji drugi. Mene bi lično bilo sramota tako nešto ne znati.

A kako objasnjavate to da je vecina ,,mudonja'' (poput doktora,advokata,politicara itd...) zavrsilo gimnaziju,i da takodje salju svoju decu tamo?
Zavisi sta hoces u zivotu. Ako zelis da sa 18 godina da pocnes uveliko da radis i da budes ,,svoj covek'' samo izvoli.
Da su gimnazije beskorisne,ne bi postojale,vec bismo svi isli u strucne skole.

Ne mrzim gimnaziju ,al ne mogu da kazem da je volim :) Upisao sam smer veterinarski tehnicar ,sad prava cepam :) Nikakve veze prava sa veterinom. Znaci ,nije toliko bitna srednja skola ,ako hoces da ucis :) Ali nijedna skola ne moze da se poredi sa gimnazijom ,posle nje znas sve. Car si :)

pa sto odmah ne zatvore sve te ,,beskorisne'' skole??

Od pametovanja nema leba! Alat u ruke pa na pos'o! +