Prijava
   

Požarevac

Grad poznat i kao Slobingrad, Bambilend, Miloševićlend, Srpski Kumrovec. Rodno mesto bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića (preminulog u Hagu). U svakom gradu u Srbiji pljuvan tokom devedesetih (pa čak i sada). Po pričama onih koji nikada nisu kročili nogom u njega, futuristički grad sa sređenim ulicama, diskotekom najvećom u Evropi, zabavnim parkom boljim od Diznilenda, bukvalno, pravi futuristički grad.

Tužna istina je da Požarevac ništa nije imao od toga što je sin bivšeg predsednika "držao" grad, sve se razvijalo u negatvnom pravcu, a čak ni danas nije bolje.
U okolini postoji gomila gastabajterskih sela koja na taj način daju nerealnu sliku o "viskom standardu i kupovnoj moći" građana. Ljudi kao ljudi, ni bolji ni lošiji kao u ostatku zemlje, sa tendencijom sve bržeg odlaska u "tri lepe".

Komentari

+čina, neverovatna! Nikada nisu bili u Pou, a pljuju, to mi baš ide na ganglije... To što je Sloba iz Požarevca samo znači da su strukture tamo duble pustile korenje, a to nije baš pozitivno.

Nekako je najmanje Požarevljana išlo u tu "svetsku diskoteku". Nekako su nas uvek gledali drugačije, a ni mi nismo znali zašto. Mnogo priče, oko ničega :-)