Prijava
   

Prekid

Alkoholičarski sleng koji se koristi pri opisu svojevrsnog fenomena.

Naime, nakon unosa pozamašne količine alkohola u krvotok, mozak biva primoran da spakuje svih svojih pet neurona i otputuje da se druži sa svojom podsvesti u scenama orgija sa nagim seljančicama, učiteljicom iz osnovne, halterima i mačem iz Ratova Zvezda, dok tebe ostavlja samog. Taj period je poznat i kao crna rupa u memoriji, iliti "kako sam, koji kurac došao kući - mod". Postaješ Mister Hajd do trenutka otrežnjenja. Sećanje na prethodne događaje je nedostupno sve do saziva sinonoćnih učesnika u fleševima hvatanja nasumičnih riba za gluteuse, balavljenja uzengija, cepanjem Meraka na eks, jurenju komšijinog paščeta niz ulicu, dozivanjem bivše ribe ispred prozora sadašnje, pričanju taksisti o smislu života.

Zanimljivo je to što i u stanju prekida neodoljivo podsećaš na sebe iako nisi bio vođen uobičajenim pićem olabavljenim, kulturno - uslovljenim granicama. Samo ne postoji nikakav kontakt u realnosti između onoga u memoriji i na delu. Mogao si opušteno da doživiš da ti Silvija Sejnt lično zakuca na vrata, zabalavi falus, otpeva jednu za laku noć u kostimu Titove pionirke, i izgubi se u nepoznatom pravcu, jebiga, postarao bi se ti za datu situaciju, ali posle ne bi imao nikakav dokaz, čak ni u svojoj glavurdi. Jedino u razgovoru sa ortacima koji bi izmenili priču do te mere da bi verovatno ispalo kako si istršćen od dotične kineskim nakitnjakom. Zajebana pojava.

-Samo mi reci je l' istina?
-Šta, bate?
-Da si skinuo đanu Mirki, iza Maksija, u kostimu Deda Mraza sa irvaškim rogovima na vugli?
-Ne znam, to me malopre i Deki pitao, samo nije spominjao nikakve rogove...
-Prekid, znači?
-Prekid...

Komentari

Odlicna i lepo napisana. Jbg svakom ko voli da popije se to bar nekad desilo.

Уметничко дело је то што си урадио! Израз је у честој употреби. +++

Definisao je Sale već ovo - http://vukajlija.com/prekid/376649

Da ne bi već neko uleteo sa "pa šta, ova je bolja", ipak je bio sasvim drugačiji pristup pisanju. Sale je odradio standardni slengaški pristup, a Apofis u svom maniru.

Dobre obe.

Oho-ho....ovo je odlična defka i što reče Agi, baš u Apofisovom maniru. Primer je kratak, a tačno je i trebao takav uz ovu defku.
:aplauz:
+++

Апо љкра! + :)

То бре куме! Одлично! :))) +++

Алкохоличарски сленг који се користи при опису својеврсног феномена.

Мени ово савршено довољно... Даље нећу ни да читам! Некад претераш са описима...

sa zadovoljstvom pročitala+++