Prijava
 1.    

  Prelazni rok

  Par sekundi koje imaš da predješ ulicu, prije nego nervozni vozači počnu da trube.

 2.    

  Prelazni rok

  Oktobarski rok, od kojeg zavisi da li ćeš preći u sledeću godinu studiranja.

 3.    

  Prelazni rok

  Puštanje dve-tri rok pesme na standardnim žurkama između elektronske i narodne muzike.

 4.    

  Prelazni rok

  Vreme do kog moraš da se vratiš iz kafane i bar sa jednom nogom ili rukom pređeš kućni prag. U suprotnom za transfer u kuću ćeš morati da sačekaš neki drugi rok.

  - Ko je pjan... Nešto... Pod stolom... Lalala... U jebo sve još 10 sekudni do kraja roka! Trk! U jebem ti ko ostavi kapiju ovde!
  - Kasniš! Prelazni rok je završen!
  - Ali na mom satu sam stigao sekund pre! Moj je po Pinku!
  - Prc! Moj po Griniču!
  - Ali...
  - Boli me sisurina, udobno se smesti ispod bukve!

 5.    

  Prelazni rok

  Svirka amaterske rok grupe između nastupa već proslavljenih grupa.

 6.    

  Prelazni rok

  " Prelazni rok " je termin koji označava period između junsko-julskog i septembarskog ispitnog roka, tokom kojeg se studenti preseljavaju sa jedne lokacije stanovanja na drugu u potrazi za boljim uslovima života.

  Pera - Je li, Vukašine, ideš li ti ove godine na more ?

  Vukašin - Ma, jok, nemam vremena, sad mi je prelazni rok, moram da se riješim one babe kako znam i umijem. Smori baba sa uštipcima svakog jutra, a zadnji put se okupala tokom prošlogodišnjeg prelaznog roka.

 7.    

  Prelazni rok

  Pojava koja se svake godine odigrava leti i zimi, a karatkerišu je trensferi iz jednog u drugi klub. Kod naših novinara, ovo je omiljeni period u kome će oni pokazati svoje umeće da prebace jednog fudbalera u bilo koji klub. Naime, malo li se pročuje da neki menadžer dolazi u Srbiju, odma će ujutru izaći u novinama da Zvezda i Partizan rasprodaju sve najbolje igrače (ako ih oni uopšte i imaju). Slično tako i za ostale fudbalere, čim se pomene Mančester Siti, odma su na meti svi najbolji fudbaleri na Svetu da će završiti u tom klubu. Naravno, to se na kraju ne desi, već se prodaju dva, tri igrača i isto toliko dovede.

  -Naslov: LAZAR MARKOVIĆ ZA 50 MILIONA EVRA POTPISUJE ZA MANČESTER SITI!
  -Tekst: Prema za sada još nezvaničnim informacijama, spekuliše se da bi trenutno naš najtalentovaniji fudbaler Lazar Marković trebao da počne pregovore sa ,,Građanima''. Naime, kako *****(ime novina) saznaje, transfer bi trebao da iznosi od 2 do 25 miliona evra.....

 8.    

  Prelazni rok

  Vreme kada se sa jednog fakulteta prelazi na drugi usled nesloga sa stručnim štabom.

 9.    

  Prelazni rok

  Prvih pola sata ujutru. Ustaneš i razmišljaš da l' da se umiješ il' da se ubiješ, ćutiš kao muka, ne pitanja odgovaraš klimanjem ili odmahivanjem glave, teturaš se po kuću unazađen i slušaš kako ti u pozadini keva i ćale naizmenično psuju majku bezobraznu i pijanu, klicu namćorsku i baksuza božjeg. A čik ti njima objasni da nisi ni baksuz, ni pijan, ni bezobrazan, već samo neispavan!