Prijava
 1.    

  Pripravnik

  Zadnji vezni među nezaposlenima. Počeo da šljaka, ali volonterski. Za put i topli obrok; eventualno za crvnedaće sa biroa. Sa koordinatama X: Ni na nebu; Y: Ni na zemlji; Z: 0, pripravnik je onaj srednji stalež koji ima ingerencije poput muža baksuzne žene, trećeg golmana Pardubica ili desnog entera na tastaturi. A od nekud mora da se pođe, jbg.

  Dok drugi dolaze na posao u autima, ovaj cepa kao Fred Kremenko, pešaka. I to fazon četrespet minuta. U najboljem slučaju zajaše bajs, spusti se do firme, usput vešto izbegavajući babe, kontejnere, motorna vozila, odocnele pijance i preuranjene kladioničare.

  - Šefe, neću valjda morati da brojim sve šrafove u toj kutiji?
  - Dakako, Jovanoviću, da-kako!

 2.    

  pripravnik

  Onaj ko je posle godina patnje nad knjigom i traumiranja na ispitima rešio to sve da nadoknadi besomučnim ispijanjem kafa sa druželjubivim službenicima

 3.    

  Pripravnik

  Diplomirani pravnik koji se zaposlio u privatnoj agenciji poznatog advokata s ciljem da jednog dana preuzme tu agenciju.

  - Samo ti uči Aco, jednog dana bićeš svima šef, ja ti velim...

 4.    

  Pripravnik

  Akademski naziv za tovara-magarca.

  Uf, kolega kome ćemo uvaliti onaj predmet od pre hrista?
  -Ču kome? Pa onom novom tovaru...

 5.    

  Pripravnik

  Kancelarijski plankton kojim se hrane male ribe pljuckavice.

  - Simo, jesi li iskopirao onih 200 strana izvještaja za sutra?
  - jesam
  - A jesi li pokupio poštu jutros?
  - jesam
  - E oni paketi što stoje u hodniku, ajde to kasnije iznesi i usput mi trkni po jedan hamburger za doručak.
  - dobro
  - Jaooooo sad sam se sjetila da moram da odem do banke, ako šef navrati reci da se brzo vraćam i ako pita jesam li arhivirala one predmete od juče reci da jesam....hmmm u stvari prije neko što odeš da izneseš pakete i doneseš mi hamburger mogao bi eto to da arhiviraš pa ću da te pohvalim kod koleginica :šah-kez:...