Prijava
   

Promašena tema

Najčešći uzrok jedinica na pismenim sastavima u našim školama. Tihi ubica kreativnosti i maštovitosti.

- Oprostite, nastavniče, možete li mi objasniti zašto je moj pismeni rad neocenjen?
- A ti si?
- Miroslav Antić.
- E, Miko, tema je bila "Proleće svuda oko mene", a ti si napisao pesmu. I to pesmu o nekakvom plavom čuperku. Da sam želeo da pišete pesme o zaljubljenosti, to bih i naglasio u naslovu teme. A i tražena forma bila bi pesma. A forma je pismeni rad, Miroslave, rad, sastav. Ne esej, ne pesma, ne poema, ne crtež! Razumeš? Do petka predaj nov rad i neću ti upisati keca.

Komentari

Plus svakako, ali ne bih se složio da promašene teme nužno iza sebe kriju kreativce i mečtatelje, što sugeriše ova defka.

Ne nužno, ali profesori iz navike ne vide i ovakve slučajeve.

Ne znam zasto, ali nekako mi se cini da je ubacivanje bas Mike Antica i Plavog cuperka dalo ovoj defki pravi smek. Mogla si staviti bilo kog pisca ili pesnika, ali nekako je Mika pun pogodak. +

Pismeni radovi na zadatu temu su imbecilini sami po sebi. +

Pismeni radovi na zadatu temu su imbecilini sami po sebi. +

E bravo! Zadati temu kao pomoć onima koji je ne mogu smisliti sami ajde de (mada ja bi insistirala na tome da sami smisle, da sami dobiju ideju), al da je ograničavajući faktor. To je kretenizam al u punom obliku.

Aj disagri.
Pismeni zadatak na zadatu temu ima za cilj upravo ispoljavanje kreativnosti u datom domenu. Kao na takmičenju u pisanju definicija;) Ili može biti diskusija ili spinof nekog literarnog dela obrađenog na času. Takođe, obično ima nekoliko tema.
Niko Miki nije branio da piše pesme u leksikon, jbg ;)
Hehe, sad se setih da sam na jednom pismenom napisao pesmu. Bila je na datu temu, ali -pjesma.
:slika-suznog-mačka:

Mnogo sam to mrzeo, pisanje zavisi od inspiracije, ko ti garantuje da ću ja da imam inspiraciju u utorak u 12:15 na temu ''Zeleno''. Možda bi u tom trenutku mogao da pišem nešto sasvim levo.
U suštini se radi verovatno da ne bi bilo unapred napisanih sastava, ali se u stvari samo ohrabruje da se uvek piše za ocenu po nekom šablonu koji profespr voli.

Pismeni radovi na zadatu temu su imbecilni za one učenike koji imaju dara za pisanje. Za ostale baš i nisu. Naprotiv, olakšavaju im život.

Zadata tema - da, u samim počecima opismenjavanja (niži razredni osnovne škole, radi lakšeg davanja smernica, mi nažalost nemamo mogućnosti za individualnu nastavu).

U višim razredima - pismeni sastavi na tematsku oblast, konkretnu temu đaci sami biraju (ali nastavnik ipak da 4-5 predloga, da oni koje pisanje baš i ne zanima ne bi izgubili pola dana smišljajući temu)

Koji amater taj Mika.
+++

Primer odličan.

Naslov teme "Motiv grobnice u srpskoj književnosti". Lupam. Na početku razrade udariš "Ono što je važno reći svakako jesu motivi, bla, bla, bla... Ne moš da promašiš toliko lolo

Ćao đaci :)

+

ja jedan svoj pismeni iz srednje stavila ovde i delevra mi odabro, pa vi vidite...

Ајде у популарне...+++

минушчина. да није овако добар скор обрисо бих је. Поз поз

да није овако добар скор обрисо бих је

Može jedan dobronameran savet?
Bolje da si umesto ovog citiranog napisao zašto si dao minus, posebno zbog toga što definicija ima tako dobar skor. Kad dam minus na neku jako dobro ocenjenu defku, obavezno napišem zašto mi se ne sviđa.
A ti bi to pod obavezno morao da uradiš jer se, s obzirom na tvoju poziciju moderatora, tako nešto podrazumeva. Ili, pak, da jednostavno daš minus i ne ostaviš nikakav komentar.

evo, ja cu napisem zasto minus. pre svega, definicija ko definicija je, da kazem, nepotrebna. skroz isti fazon bi bio "netacno uradjeni zadaci - najcesci uzrok jedinica na pismenom iz matematike" i taj neki fazon. nije receno nista mudro, nista zanimljivo, nista duhovito, nista specificno, nista sto se ne podrazumeva, nista novo.

a i stav autora izrazen u primeru, da je mika antic ostecen (a cak nije dobio jedinicu, nego je neocenjen) je pogresan. ckode je na temu "prolece svuda oko mene" napisao pesmu o plavom cuperku. ajd sto je dobro poznato da se na pismenom pise proza, nego on jos iskulirao temu pa pisao pesmu o necem desetom. i sta, sad treba da mu da 10+?

doduse, zaboravih da napomenem da ima i nastavak u definiciji "tihi ubica kreativnosti i mastovitosti" sto malo vadi defku, ali ne menja moj stav o minusu

@ne'amnadimak
Eto, ti si se stvarno potrudio, šta je falilo da je i moderator obrazložio, nije morao toliko iscrpno, ali kad se već cimao da ostavi komentar...

Nadimka bez možeš da se ljutiš ili ne al ja ti reći moram brate. Kenjaš i kad treba i kad ne jbg.

ne ljutim se tebra, cak se i slazem da umem da kenjam vise nego sto treba. doduse, ovde sam samo obrazlozio minus, tj. napisao svoj stav.
a i nije lose imati nekog kenjatora, jer je takva atmosfera na definicijama da opasno preti opasnost da sve uljuljka konstantno hvaljenje i troplusasenje ;)

opasno preti opasnost

glupa konstrukcija, pa da se ispravim: ili opasno preti ili preti opasnost. dajem vam mogucnost da birate :)

Ovo prvo biramo lolo
Ok anfele, slažemo se.

Ma uvijek možeš ići na siguricu:
1. Krkneš par dobrih opisa koji sadrže i neke od riječi iz naslova
2. Malo filozofiranja kako mladost brzo prođe, a reuma 'vata zglobove
3. Plagiranje dobro ocijenjenih radova
4. Budeš miran na času, nosiš dnevnik i kupuješ joj burek

Mislim da sam jedini put dobio četvorku kad sam ubio glavnu junakinju-djevojčicu od osam godina. Pamtim njenu facu, sjebala se žena totalno

Kreativnost i razlicitost bi trebale biti nagradjivane jer razvijaju velike ljude.

Odlična, čudi me da nema 10000000 pluseva!!!