Prijava
   

Proširenje poslovanja

Džabalesku trik za vabljenje radne snage na posao koji niko ne želi da radi na duže staze. Opšte je poznato da su poslodavci jako iskreni i da je njihova omiljena aktivnost u ejčaru da pakuju svoje probleme i zahteve u u fensi kutije, sa sve mašnicom, kako bi bile primamljivije potencijalnim novajlijama.

Zbog proširenja poslovanja potrebni radnici za rad na trafici. Plata 40.000 dinara, odlični uslovi, redovna isplata, mogućnost napredovanja! Tel: 011/šlbbezp

- Eh, vidim da oni stvarno razmišljaju o nama i o troškovima života. Baš ću sa 40 soma moći da platim i kiriju, i režije, i hranu, i sredstva za higijenu, i kurtu i murtu. Kako da jok.
- A ja se baš pitam kako to mogu da napredujem na trafici!
- Ma bjaži. Ko god ovo radi duže od godinu dana ili je lud ili glup, ne vidim drugo objašnjenje. Treba i porodicu da nahranim, i sve. A sa ovim ni sebe ne mogu da obezbedim.

Komentari

dobra ideja, primer prilično ravan, no hajde kad sam mehk, evo +

Pa ono, ja generalno pišem primere koji podsećaju na svakodnevicu i koji često ni ne treba da izazivaju neku ekstremni reakciju. Kad vidim priliku mogu i neki fazon da ubacim, ali to ne radim uvek. U ovoj definiciji mi čak nije bila ni namera da rasturim primerom, već samo da opišem situaciju i razgovor koji se jako često vodi.

Inače, nisam fan primera koji su na ivici fantazije, koji su više zamisao autora nego ono što se zapravo može desiti, a takvi primeri su ovde baš omiljeni mnogim autorima. Nekako sam privrženiji realističnijim primerima, pa makar oni bili "ravni" kao što si rekao.

Svakako, zahvaljujem.