Prijava
   

Prvo je košenje uvek najteže

Nakon dugog perioda mirovanja u zimi na proleće trava i ostale biljčice iskaču iz svoje hibernacije kada se temperature dovoljno podignu tj. kada mlade životinje počnu masovno da izlaze iz svojih brloga u parkove. Za životinje kojima je brlog stan, njih boli briga za trave i biljčice - imaju park gde cugaju kao i gradsku službu koja im čisti taj park i kosi travu.
E sad, problem sa tom prvom travom je što zbog vremenskih uslova - velikih količina padavina u rano proleće i od otopljenog snega kao i zbog optimalne temperature (ni mnogo toplo ni hladno) dolazi do toga da trava šiklja do kolena za kraće vreme nego što ______________________________ (ubaciti nešto sa jebanjem i nekom poznatom ličnošću na liniju). Uglavnom trava je sad visoka, sveža i mnoooogo vlažna pa treba da se pokosi jel' te ko ne kosi travu u njoj svašta može da se nastani ako se ne čuva.
U parkovima tu je gradska služba koja se time bavi, plaćeni su za svoj posao i rade ga koliko ga rade jeste možda lepo vreme i jeste da dobijaju svež vazduh al' sigurno preziru da kose toliko trave bez obzira koliko dobijali.
E sad, da dođemo do glavne teme - prvo košenje ! Prvo košenje je najteže jer je trava takva da jednostavno treba ogromna snaga da posečeš tu divlje rastinje koje ti se raširilo po dvorištu i pa... pa... koje ti je do kolena ko _______________________ (ubaciti ime lika koji ima veliku kurčinu).
A vlaga je najgora, jel'te kad je trava vlažna onda je čvrsta i lako ti zaguši kosilicu i još dodaj visinu pa će ti ruke uskoro biti u zelenilu od jadnih biljčica koje si masakrirao ko __________________________ (ubaci neki jadan narod) jer si ih čupao iz kosilice da odblokiraš to jebeno čudo koje ti je sečivo obeshrabrilo... pardon otupelo.
Al' posle nema problema, kad jedanput pokosiš trava se smiri i ono najgore si prošao, pa ti je svaki sledeći put sve lakše dok na kraju košenje ne postane najobičnija nedeljna rutina.

"I ceo Okrug ponovo zablista i svi behu veseli i srećni jer bejaše bilo sve zeleno a vazduh čist. Svi su bili srećni osim onih koji su morali da kose travu."
Gospodar Prstenova, zadnje poglavlje...

Komentari

Тако се ваља друже :+)

Jašta :) Košenje je zajeban posao.
Kako je tek bilo kad si koristio samo kosu ?

Jel to u tvom dvoristu, ono sto si reko da jebes dvoriste? +

Ма то је од прошли пут кошење, ово што сам помињао је већ било много лакше...

+ Za trud oko pisanja da ne bude uzalud :D a inace bi bio isto +