Prijava
   

Psihopate roditelji tenisera/teniserki

"Kako izmrcvariti sopstveno dete na 1001 način" by Damir Dokić.
Šalu na stranu, ta njegova ćerka je bila 4. teniserka sveta dok je on trenirao. Ali ona je jedna nasuprot koliko dece propadne zbog manijakalne potrebe roditelja da svoje lične neuspehe pokušavaju ostvariti kroz detetovu karijeru. Šanse da vam dete bude profesionalni teniser je ravna dobitku na loto-u, čak i manja, jer je loto svake nedelje, a dobar teniser se ne pojavljuje tako često. Da je bar fudbaler, košarkaš (njih ima prilično mnogo koji mogu živti od toga) ali vrhunskih tenisera ima oko 200 u svetu!? Žalosno je čuti kakve treninge i psihološke pritiske prolaze ta deca.

Komentari

nažalost, samo 200, čak i manje. Teško bi iko od nas mogao iz prve da nabroji više od 50-60 trenutno aktivnih tenisera. Ostali iako su jako dobri, van svoje zemlje su skoro potpuno nepoznati.

Slažem se. ''Kako razmrcvariti sopstveno dete na 1001 način i oterati ga pravo u ruke seksualnog predatora'' bi bilo korektnije. +

Da, Jovičiću... pogotovo jer su ti turniri prilično skupi, a sponzori se baš i ne lepe za one preko 60-tog na ATP listi.

ne verujem da ta deca treniraju na silu, prema tome ko ih jebe.

Usniya, veruj mi da bar pola trenira na silu. Gledam ih svaki da kada idem na trčanje, njih i roditelje koji urlaju na njih jer nisu bili dovoljno dobri. Veruj mi da mi je muka dok ovo pišem.
Detetu je najlakše usaditi kompleks jer ne ne zna za bolje i to mu radi sopstveni roditelj. Ma užas.

Ja sam se od sedme godine bavio sportom ,dok sam sada prilično kritičan prema njemu. Smatram da je totalno antihumana pojava, jedino mesto na svetu gde imaš legitimno pravo ubiti nekog, ili naneti teške telesne povrede. Da ne pominjem sve više smrti fudbalera u poslednje vreme (ubilačke sportove kao što su "ultimete" necu ni pominjati).
Ali, sedam godina, ljudi?Možete misliti na kom nivou mi je svest bila... Ali nemojte meštati sport i telesnu kulturu koja je jedna jako pozitivna star, dok je sport sveden na TAKMIČENJE, u kojem vlada logika "pare ne smrde"

O dopingu u prof. sportu i da ne pričam...

Harlekin, svaka čast, mogao bi napisati neku kritičku definiciju o sportu uopšte, dobro bi ti kotirala.

A kad sam rekao 50-60, mislio sam i na muške i na ženske. Znači već preko 30-og mjesta na ATP/WTA listi teniseri i teniserke su prilično nepoznati van svoje zemlje i van krugova pasioniranih ljubitelja tenisa.

dobro, o tome koliko je profesionalni sport otišao u qrac mogu i ja dosta toga da kažem, obzirom da sam iz te branše. al' neću, jer mi nikad nije bilo žao te nadrkane dece. e sad, moguće da oni ne bi bili takvi da ih roditelji nisu tako vaspitali.

Dobro, kod ljubitelja kladionica, znaju i za one preko 100 :))
Ne verujem da bi se ovde kritika sporta posebno dobro kotirala, ali drago mi je da se slažemo bar ti i ja o tome.

I da dodam, deca se masovno uništavaju (što fizički, što kroz nemogućnost da završe školu, a u sportu ne uspeju, za šta imaju velike šanse), menadžeri, vlasnici klubova, i ostala bagra strpaju ogroman novac u svoje džep (mnogo veći od sportista),a narodu ostaju samo kratkokrajne nacionalne radosti.

Povremeno rekreativno pikam tenis, i gomilu puta sam bio primoran da slušam roditelje koji stoje pored terena i sve vreme psuju svoju decu, koja sigurno nemaju preko 10 godina. Užas. +

Ja se izvinjavam,šta znači fraza prilično mnogo?
I na kom to jeziku?

(njih ima prilično mnogo koji mogu živti od toga)

Evo, sad ti prilično mnogo smaraš... :))

primetio sam da se lud sporadicno pojavljuje na harlekinovim defkama i stalno nesto kontrira i trazi dlaku u jajetu(levom)

aha, i ja! Jer su me zainteresovale sve def harlekina, pa ih citam plusiram de treba a usto i pratim prepisku. Mislim da je prilicno jasno ko je bed gaj... ali idemo dalje, da vidimo, hmm

Većina ljudi nisu ni dobri ni zli... oni su samo ljudi...

volela bih objasnjenje ako je meni upuceno... pretpostavljam da ono postoji i da je interesantno pa necu da nagadjam!