Prijava
   

Radnička porodica

... je porodica u kojoj su svi članovi, sem vas teški fizički radnici,zanatlije ili nešto slično, a samo ste vi, neradnik, umetnik i crna ovca. Iako sami jedva krpite kraj s krajem,radite za siću, a u isto vreme i studirate i stvarate, vi ste uvek budala i "pisac" u njihovim očima. To omalovažavanje je najjače, kada imate, mlađeg brata, koji je završio zanat, koji,tobože - donosi kući svoju platu, a ostao je i nepismen, i neobrazovan. Npr. Po njegovom ubeđenju- patrijarh i papa su postavljeni na to mesto tek nakon kastracije svojih polnih organa. P.S. Ne, ne izražava se figurativno!

Ja: E, nemoj večeras da mi odvezeš auto, treba da se vidim s jednom curom!
Brat (imao je svoj auto, ali ga je polupao): Nema šanse,batice, ja u osam moram da budem kod ove moje!
Mrmljam sam sebi: Jbte, ne izađem nigde tri meseca i sad jednom sve dogovorim i ispali me glupi brat, zbog glupe sponzoruše kojoj daje sve što zaradi, a ona ga vara na svakom ćošku i iskorišćava!
Konj od oca: Šta je? Opet se zamlaćuješ s nekim ludama? Bolje, uzmi radi, pa zaradi sebi auto! Ugledaj se na brata, vole! Ni sa jednom ne možeš da sastaviš godinu dana, i treba tebi da izlaziš sada?! Somino, ni na ispit nisi izašao!
Ja: Neka hvala, ne moram ja nigde večeras! Radnička porodico, radište pa dvoja kola polupašte za dva meseca! Baksuzi jedni, pička vam materina! I onda autostopom do grada, da bi na kraju skontao da je i ta što si se video s njom ljubiteljka tih "radničkih ljudi".
Pouka: U radničkoj porodici sedi u kući dok im diplomom ne natrljaš noseve, a ako ne nađeš posao,kakav-takav,bolje se razrodi ili se ubij no da zavisiš od njih!

Komentari

Ovo ostavlja gorčinu. Ne dopada mi se "natrljavanje nosa diplomom" jer nema svrhe.
+

Malo heavy,ja imam blazu varijantu ali primesa postoji.+

Jeste heavy, ali znam i za takve slučajeve. +

@majav - veruj mi ta pomisao da ću biti svoj čovek, da ću imati svoje zvanje i diplomu, i pomisao da neće moći više da me psihički ponižavaju, me zapravo jedino i vodi do tog "natrljavanja nosa diplomom". Siguran sam da neću to uraditi, ali to me za sada odlično drži na tom "putu do diplome". Moglo bi se reći da se vodim besom i prkosom, ali dok ide ovako dobro- ja se ne bunim!

Uff, bas tezak text..i vecinom je tako, da. Ali,znas kako, strpljenje i hladna glava su UVIJEK dobitna kombinacija.

i kad dobijes tu diplomu opet treba da juris posao kao i svi ostali.
a prvi poslovi nikad nisu oni u fotelji...

Želim da što pre i lakše diplomiraš i da se izboriš za svoj cilj.
Svaka ti čast!!!

Zalosno, ali definicija je tacna :(

Uh, micika. Bed. Je l ti lakse ako ti kazem da te mrzim?:)

Jao, pufnice, naravno da jeste... Mrzim i ja tebe toliko da bih se sadistički razmnožavao nad tvojom individuom! ^^

eh, savo. ostvari svoje snove. ja te podržavam.

То матори, дођеш на Вукајлију и пишеш како ти је тежак живот, а притом се покењаш по ћалету и брату, који се далеко више физички умарају од тебе. Не кажем да је студирање лоше, мени гимназијалцу не гине, али шта да раде они међу нама који морају да зараде за породицу, или немају довољно вијуга у вугли? Физикалија је поштен посао, као и занатство. А како већ кажеш да немаш довољно пара, отиди на лето пар недеља на градилиште да радиш. 20 евра дневница. Заради за југа, кад ти већ полупаше толика кола. Уздравље! -