Prijava
   

Rastko Pocesta

Buduci predsednik Srbije !!!

2036.je godina. Predsednik Pocesta je konacno uspeo ( doduse nakon kraceg gradjanskog rata) da uvede Srbiju u EU. Na prijemu je plakao od srece i setio se detinjstva. Srpske devojke i dalje NISU najlepse na svetu, a Novaku Djokovicu je zabranjen ulazak u Srbiju...

Komentari

a Beograd posle gradjanskog rata nije vise ni bio grad...

...сетио се и времена када се Србија звала Београд!

Taj mali kreten me nervira, mislim ni ja se ne slazem sa nekima, ali sto je previse previse, mali je ustasa... bez uvrede, ali nisam ja neki patriJota ili neki srBski huligan... Dosta mi je vise sranja o tome kako smo nacionalsti, pa sta i ako jesmo, svi su, i amerikanci i rusi i englezi i francuzi, i ne stide se toga, a ne bismo trebali ni mi, a patriote samo mi ne smemo da budemo. Treba mali da ide u skolu malo, a ne da pise knjige i da sere. Mozda bi u skoli naucio da nasa istorija nije bas primer uspeha, ali je itekako slavna. Takodje kaze da srpkinje nisu najlepse na svetu, pa naravno, to se samo tako kaze, ali realno, spram ostalih naroda, mi smo veoma dobrostojeci po tom pitanju. Mrzi me vise da pisem, shvatili ste poentu...

E da i necu da ocenim iz principa... xD

LUDI CAK
mali je ok i ima dobre stavove.Gresis da smo mi nacionalisti jer u Srbiji pod nacionalizmom se podrazumeva sovinizam!

@talentovano glup
nisam mislio sovinisti, kod nas se rec nacionalista iz patriote i coveka koji voli i postuje svoju zemlju i narod, pretvorilo u nekog nacistu koji hoce da pobije sve koji nisu srbi. A mali nema dobre stavove, on voli i podize Ameriku i njihovu "demokratiju" na pijadestal, a nikad nije ni citao npr. Noama Comskog ili bilo kog drugog autora koji kritikuje americku korporativnu i ratobornu politiku koja unistava rezime zbog svog ekonomskog interesa, a u toj njegovoj voljenoj Americi postoji "Patriot Act" zbog kojeg mozes da zavrsis u zatvoru ako bukvalno ukucas Osama u Google, tako da necu da se vise raspravljam o tome, mada je u pravu da nas Rusi nisu bas mnogo pomogli kroz istoriju, ali da budemo realni nisu ni Amerikanci, svi su oni velike sile koje gledaju prvobitno svoj interes u globalnom poretku.

Cinjenica je,bas kao sto si pomenuo,da velikim silama vriste jaja ,kad treba nam pomognu,niti su to ikada u istoriji i uradile,bez da su imali neki debeli interes.U Americi nije demokratija,vec cisti kapitalizam,koji ljude drzi u duznickom ropstvu i zato nema ni D od demokratije.Nazalost ni nase drustvo nije bas toliko demokratsko,ali mi se cini da ponekad imamo i daleko vise slobode,nego bilo ko na svetu....U Srbiji postoji saamo sovinizam,kao sto sam vec napisao,zbog kojeg smo i izgubili sve one ratove ,bas kao i kosovo.KOsovo smo izgubili zbog bahatosti politicara,koji nisu hteli da pametno razmisljaju i iskoriste prilike koje su se ukazivale,pa da rese to stanje i vojno ako treba,a kad su svi vozovi prosli,sada kukaju.Srpska policija na kosovu je napravila puno zla,pljacki ,silovanja i sl i to sve mnogo pre rata '99.Ne moze se ocekivati da ta dobra dela ,ostanu nekaznjena.Da su majmuni dali siptarima univerzitet,pravo da uce na svom jeziku,nesto malo politicke moci,imali bi i pravo da ih zgaze kao buve i niko nam ne bi rekao ni A!Svima koji pricaju o Kosovu i kako cemo da ga vratimo jednog dana ,postavljam isto pitanje,a ono je"A ,sta cemo sa siptarima,kojih ima oko 2 miliona"?

Ja za ovo dete prvi put čujem.

Malog nisam gledala, knjigu svakako neću čitati. Čujem (a i sad pročitah) da su ljudi pod utiskom njegovog nastupa na TV-a.

Menio smeta samo jedna stvar :
Kako je moguće da roditelji imaju tako mudro dete (valjda je zaista tako) i da nisu u stanju ni na šta NORMALNO da ga usmere. Tema u kojoj je on ogrezao je s m r t.

Ima li nešto zdravije, optimističnije, ljudskije i zanimljivije od smrti (kako li je izgledalo prikupljanje građe, razgovori, to pisanje predugo traje) koja je tema njegove knjige ?!

Moje mlađe dete je njegovih godina, ima među nama dosta roditelja (ili nema, svejedno, neko odavde ima decu) pa znamo da deci treba vazdan nešto "nuditi" (uslovno, molim vas) da bi odabrala svoju preokupaciju. Ma, dovoljno je da se svako seti šta mu je u detinjstvu ponuđeno, pokazano, gde je sve bio, šta je video, kakve je ljude upoznao!! I KAKO onda ima mesto za smrt (Srebrenicu)?!

Setite se Stefana Milenkovića kao klinca, njegovih roditelja, mlađeg brata : jedna obična i neupadljiva porodica uprkos genijalnom muzičaru-detetu od 5-6 godina (tadašnjih).

Zanimljiva priča.

Mali je retard :) i to teski !

Tako je Majav, ja bih rekao da su za ovo krivi roditelji, nijedno dete od 12 godina ne bi trebalo da se bavi politikom, istorijom, a pogotovo ne na ovaj nenaucni i laicki nacin, kojim samo jos vise raspiruje mrznju i uzburkava vec dovoljno zatucane i u mrznju ogrezle kojekakve navijace, soviniste. Kazem da provocira nasilje, ne direktno, ali ipak... Kao drugo podrzavanje ocepljenja drzavne teritorije i neki detalji njegove knjige i stavova su protiv-ustavni. U nekim zemljama bi za ovo socijalna sluzba oduzela dete roditeljima zbog nametanja politickih stavova i uplitanja deteta u za decu neprimerene stvari. U njegovom tekstu na fejsbuku sam procitao takav tekst o kratkoj istoriji srpskog odnosa u kojem se kaze da su nas Rusi uvek zajebali kad nam je najvise trebalo, a da nam je onda zapad uskakao u pomoc zbog njihove velike ljubavi prema nama koja seze toliko da su bukvalno drkali na nas. Uopste u tekstu nema neke istorijske tacnosti, a vidi se i ta grozna ideoloska zatucanost za zapadom, nista bolja od one zaludjenosti Rusijom. Tekst je prepun primera kad nas je Rusija zeznula, a nema ni pomena od nedela i ispala koje su nam ucinili Amerikanci, Britanci ili bilo ko. I ne znam kako ga nije sramota da nosi ime jedne od najvaznijih licnosti u celokupnoj srpskoj istoriji, jedno Rastka Nemanjica, sv. Save, koji je za Srbiju znacajan ne samo u duhovnom i crkvenom smislu, vec i po tome sto je pomagao ovom narodu u teskim trenucima nastajanja i osamostaljivanja drzave, iskoristivsi politicke prilike i nevolju Vizantije da dobije autokefalnost crkve i donese prvi zakon i uopste neki pisani pravni dokument u Srbji (Nomokanon sv. Save). Trece, da nije Rusa, koji su u periodu izmedju dva svetska rata izbegli zbog komunista i dosli u Srbiju odnosno Kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, mi ne bismo imali mnogo arhitekata, pravnika, naucnika i umetnika.

Slazem se sa LUDIm CAKom.
' ...nijedno dete od 12 godina ne bi trebalo da se bavi politikom, istorijom, a pogotovo ne na ovaj nenaucni i laicki nacin. '

Razlika između njegovih roditelja,Šešelja,Miloševića i ostalih duševno poremećenih, patriotski nastrojenih nacionalista željnih 5 minuta slave, je veoma mala.

Rastko Pocesta = Verbalni Proliv !

A zašto ne bi trebalo? Mladi treba da ćute i gledaju kako im nacional - šovinistička stoka uništava budućnost?

Данас сам сазнао о њему и могу рећи СТРАШНО! То дете треба одвојити од компјутера и дати му лопту да се игра. Што је најгоре сад о томе пише ББЦ и разне новине. Ово му дође као реклама. Кад сам га угледао уплашио сам се. Те застава Америке те Нато. Остаје ми да повраћам. Поред њега Наташа Кандић ми делује као мој добар другар. Забезекнут сам.

Njega na vrbu treba...

Zar stvarno mislite da on pise sve to?
Klinca je keva naucila sta na engleskom treba da kaze za bbc.

Evo njegovog teksta iz 2003:
http://img88.yfrog.com/img88/5961/13750953039313958122661.jpg

Tad je imao 5 godina, svaka mu cast.

Ma malog treba tuci dok ne prizna ko ga nagovara i gura da pise to sto pise. A onda te ljude kazniti primitivnim metodama sto ugrozavaju dete.

@Her Zika - A da pročitaš možda join date Rastka Poceste na tom website - u? Februar 2010!!! Znam malog i odlično znam da ga niko ništa nije učio, dečko ima svoja interesovanja, neko se interesuje za fudbal, neko za košarku, neko za politiku, jbg, to je ljudska priroda - ne možemo svi biti isti. Zanimljiv je sagovornik i daleko od toga da je ustaša, izuzetno je levo, ali nije on sasvim uobličio političke stavove, još se razvija, ideološki :D Trenutno je u left-wingerskom fazonu sa ekstremno-anarhističkim tendencijama. :)))) Zašto vam ne smeta kada mali Stefan Milenković svira violinu po 7 sati dnevno, a ne smeta vam kada Rastko Pocesta par sati svog dana odvoji na čitanje i pisanje. Dečko je izuzetno bistar i napredan, u odnosu na vas, šovinisti. I da, nema zastavu NATO, ima zastavu EU i USA, ali to je objašnjavao najmanje bilion puta, jbt, stvarno ste smorili dete - USA u kojoj postoji univerzalna zdravstvena nega, koja skreće u levo, povlači se iz Iraka i koja nastoji da poštuje ljudska prava, iako ih krši u mnogo tome, ali još uvek postoji HOPE i CHANGE WE CAN BELIEVE IN! YES, WE CAN! :)

P.S. Mali prezire Busha, i opisuje sebe kao "commie liberal" (termin koji republikanski fašisti koriste za leve liberale i napredne ljude, a danas ga i komuno-liberali koriste sarkastično, baš kao i mali Rale ovom prilikom :D)

U jebote sta je sa pet godina pisao.Ja kad sam imao toliko godina skidao bi se go i trcao po kuci...(bio sam mozda malo mladji od njega)

@Sos: A sta ako ga niko nije naterao, nego sam baljezga?