Prijava
   

Ratna paljevina

Lik koji ni iz kakvog posebnog razloga svršava na svaki pomen bilo kakvog naoružanja, borbenih vozila, letelica ili pak na bilo koju priču o ratu. Zna model i karakteristike svakog oružja ikada prozvedenog, od broja metaka koje u sekundi iz rafala ispaljuje Kalaš, do dometa bazuke koju u istom trenutku na američki helikopter poteže neki Mustafa.

U suštini, njegovo vojno i ratno iskustvo svodi se na stotine sati provedenih pored kompa igrajući Kol of djuti, čije misije zna napamet i prelazi ih iz prve na najtežem nivou. Ipak, to mu daje za pravo da vodi glavnu reč u raspravi o bilo čemu što se vezuje za rat, od sukoba na Kosovu, do rasprave o tome ko ima bolju vojsku, Ameri ili Rusi.

Zna minimum 20 teorija zavere, od toga da napada na svetski trgoviski centar zapravo nije ni bilo, do toga da su Rusi napravili novog Suhoja koji leti u rikverc, al' neće da ga otkriju jer će Ameri da im zdipe ideju.

Na sistematskom za vojsku (onaj u srednjoj, grupni) je padao u nesvest pre vađenja krvi, a najlepši trenutak u životu mu je kad mu je deda dozvolio da dvocevkom dokusuri polumrtvog vepra.

Komentari

Мене много интересује већина поменутих ствари, и знам доста о томе, ал' уопште се нисам препознао у остатку дефиниције. Баш велика генерализација.

полумртвог вепра

И то у онај оклоп.

Зна модел и карактеристике сваког оружја икада прозведеног, од броја метака које у секунди из рафала испаљује Калаш, до домета базуке коју у истом тренутку на амерички хеликоптер потеже неки Мустафа.

Misli da zna. Marse sačuvaj!

Заборавио си да поменеш да носи dog tags око врата (за случај да га неко спали бацачем пламена у редовној борбеној мисији, да би могли да га идентификују мајка и ћаћа).