Prijava
   

Različiti tipovi studenata u čitaonici

Muvač - Lik koji dolazi samo da bi muvao koleginice, a učenjem se bavi samo kad nema koga da startuje. Primarni cilj su devojke sa prava, ekonomije, medicine ali može da upadne i neka dobra sa drugog faksa. Aktivan je uglavnom leti.

Junajted kolors of knjiga tip - Češće su devojke u pitanju ali ima i muškaraca. Tip koji je okružen svim mogućim markerima, tankim flomasterima i hemijskama u boji. Knjige i skripte više deluju obojeno nego podvučeno a za svaki pojam ili rečenicu u zavisnosti od bitnosti imaju boju. Kad ih pitaš da ti pozajme na minut bilo koji marker, uvek pitaju - a koju ćeš boju? Iako je tebi svejedno, njima nije. Kao školarci su voleli likovno.

Aj na pauzu tip - Osoba koju ćeš više videti ispred čitaonice nego u njoj. Stalno prave pauzu bilo sa pljugom, sokom, hranom ili u VC-u. Kad vide nekog poznatog prilaze sa čuvenim - aj na pauzu, a ako ih odbiješ traže novu žrtvu. Iako su lenji prilično su komunikativni pa ćeš ih uvek videti u razgovoru sa nekim. Minimum tri puta na dan odu do kafića na kafu.

Klasičan štreber - Osoba koja sa jednom jedinom namerom dolazi u čitaonicu - da uči. Pauze pravi samo da jede ili da ode do VC-a, ne zanima ga druženje ili nešto drugo. Dolazi u čitaonicu kad prestanu predavanja i videćeš ga u njoj tačno onoliko koliko traje njegov faks jer će sve dati u roku.

Prirodni fakultet tip - Tip studenata koji studiraju neki od prirodnih fakulteta. Prednjače Etf-ovci, Pmf-ovci, mašinci. Sto im je pretrpan raznoraznim formulama prastarim i oronulim žutim knjigama, beleškama, sveskama na kockice i digitalnim gedžetima. Stalno nešto kuckaju, pišu - brišu, nerviraju se, traže formulu po beleškama i slično. Početnici neretko imaju uključen zvuk na digitronu, pa im se desi da usled kontinuiranog pravljenja BIP BIP BIPBIP BIP zvukova, Junajted kolors gađa svojim zelenim markerom kojih ionako ima nekoliko (u različitim nijansama).

Lako ćemo tip - Osoba koja dođe u poslednji čas za prepremanje ispita, jer je do tad govorio - Ma lako ćemo. Često je nervozan jer je opet počeo kasno sa učenjem i time širi negativnu energiju oko sebe. Uvek zna koji je najlakši profesor za prolaz, kod koga može skripta a kod koga se prepisuje u prevodu - majstor krivina. Čak i ako odloži ispit za kasnije uvek mu je nedovoljno. Obožava da govori - Jaooo da mi je samo još jedan dan.

Komentari

Morao sam vec kod prve recenice drugog pasusa da dam plus ;)

ja sam drugi tip,ali sam mrzeo likovno :P
omiljena!

Treba da prilozis i krivu raspodele, mislim da tamo na kraju imas peak :)

hahahhaha GENIJALNO!

Meni je najače ono BIP BIP BIP BIP
Omiljena

Јунајтед колорс оф књига тип

To! :D

Je l' živiš u domu?:)

Odličan prikaz +

@Лотосов Цвет - не живим, ал учим у студењаку :)

a ja se uklapam u više :))) +čina i omilj.

Ja sam ovaj zadnji, s tim što ne širim negativnu energiju oko sebe jer me realno boli k dal ću pasti ili ne 8)

+

Ja sam mešavina drugog i trećeg... kad obojim stranu pravim pauzu :D

+, htela sam i ja ovo da definišem, samo što bi kod mene bilo više tipova... :D Jebi ga, verovatno imam duži staž :D

e ako je ovo definicija ubij me

e bas to, za brisanje jer nije defka! -

Ako je ovo za brisanje, onda bi mnogim legendama ovog sajta trebalo pobrisati sve definicije.

Ljudi, shvatite da Vukajlija odavno vise nije recnik...

Ljudi, shvatite da Vukajlija odavno vise nije recnik...

Ni ne mora da bude, ali definicija će uvek da bude definicija, a ovde se pišu definicije a ne neke šaljive prepisivačine ili dorađivani fazoni!

ovo je carski, prepoznala sam i sebe i sve kolege

@ Хрњау - за разлику од твојих дефиниција попут рау бау, трафика или тетка на скајпу :/

1. baš i nema oblik i formu definicije
2. ja sam dao plus jer mi se baš sviđa
3. mnogo je ovakvih definicija već u opticaju a ima ih i koje su defke dana i to od pre par godina a kamoli sad kada je Vukajlija promenila stil pisanja (generalno gledano)
4. Šomi probaj da ovo što si napisao staviš u primer, malo naslov izmeniš i njega definišeš. onda ćeš imati i formu i kvalitet
5 pozdrav :)

Ljudi, shvatite da Vukajlija odavno vise nije recnik...

Odakle ti ta ideja? Vukajlija je promenila sadržaj u odnosu na prvobitnu zamisao, ali je još uvek i rečnik slenga.

Хвала Страјо, то је права критика коју поштујем :)
Дантеу + за сленг!

slazem se da i nema formu def., ali je super tekst. da bi bilo zanimiljivo i ne mora da bude klasicna def.

@ Хрњау - за разлику од твојих дефиниција попут рау бау, трафика или тетка на скајпу :/

Matori, pa u kom si ti zajebu, kakve usrane veze ima moja definicija bilo koja sa ovim sto ja tebi ostavljam na tvoju nedefiniciju, Ovaj sajt je postao vicoteka i zato je ovo tvoje jos uvek u životu. Isplagijao si ovo debelo i sad se vatas za moje defke, a kakve one jebene veze imaju, buraz, budi kul pa kad ja napisem defku a ti vidis da je losa odma i prokomentarisi a ne sad da mi tu bacas sujetu i nalazis kritiku u mojim defkama. Budi kul pa izrazi svoje misljenje u pravom momentu a ne kao pickica, pa da vidim kako ces se nositi sa hejterima. Uvlacite se jedni drugima u bulju zarad popularnosti...e to je ono sto mi smeta i zato mislim da ti je ovaj tekst jadan jer ga pises zbog popularnosti kao i da si loš autor jer imas muda da ubacujes ovakee šitove.

svaki recnik je ogranicen, logicno, brojem reci. kao i u savkom jeziku broj reci nije beskonacan. Vukajlija je sa recnig=kom slenga stigao skoro dno dna. Sakupljaju se peostale mrvice i to je to ..., sada je mozda vreme za kombinacije definicija i smislenije tekstove.

definitivno dižem ruke od prigovaranja...ne vodi ničemu.

Minus ali zato OMILJENO, samo tako nastavi matori, i pretpalti se na ckm, ukrštene reči i slicne debilstine a posle probaj da postanes njihov autor, imaš stila!

slazem se sa malimtehnicarem da je recnik skoro iscrpljen

kada je vec tako ovakve tekstove treba pozdraviti i podrzati + i om.

+, i ne brini za kritike, autori imaju razlicite stilove. pa sta bi bilo da su uniformni? verovatno dosadno.

Za neke,Vukajlija vise nije recnik,vec sajt na kom mogu da bacaju hejt na sve sto neko napise,bez obzira koliko dobro to bilo,i uvek ce odgovoriti na tvoj komentar kada im kazes da nisu u pravu ili da iskuliraju... Od mene imas plus,a omiljeno cu ti dati kad ispravis to da su ETF i Masinski prirodni fakulteti:) Ako i nije defka koga je briga,bar je dobro srocen tekst.

@rosonero,

to se zove amaterizam u razmišljanju!

@ Хрњау - прво немој да ме вређаши називаш пичкицом, не због бана (заболе ме да те пријављујем), него зато што је јадно, поготову кад је из немоћи. са разлогом помињем твоје дефке, јер су у форми вицева и фора а дајеш себи за право да причаш како се ти као бориш против тога. уосталом да пишем за плусеве не би ми скоро све дефке биле сленг са скором 30 и нешто : 15

@šomi, rekao sam kao, nisam rekao i da jesi, pazio sam! Ono jeste u formi vica i ali je i uformi definicije, ja se slažem da je kretenski, ja se njima ne dičim aposlutno čak bi ih sad i obrisao da mogu, ali nije fora u tome, pogrešio si da je iz nemoći, niti ti niti ja imamo bilo kakvu moć u odnosu jedan na drugog tako da ti je to suludo...

Fora je da ako vidis da sam napisao neke sranje to i prokomentarises ako imas želju a ne da opravdavas svoju nedefinicju time sto i ja pisem lose definicije. Odbrani stav da je ovo definicija, to je ono glavno sto ja kritikujem u ovde! Defku nisam namerno ni hteo da čitam baš iz tog razloga. Aj dokaži mi da je ovo defka pa cu sam da se banijem odavde!

sad sam ti pogledao druge definicije, ok su, ali ne kontam sta ti bi da napises ovo :(

не знам како да ти докажем, али рецимо да је дефка из разлога што описује људе који пролазе кроз читаону, а то је и сврха дефки, да нешто опише/објасни. а ако ћемо искрено многи овде пишу саставе и блогове који тек нису дефиниције... ја заправо немам ништа против, увек плусујем јер су углавном добре и од старијих чланова па је и квалитет на месту.
за ово друго питање, написао сам јер тренутно учим и имам доста инспирације јер се спрдам са људима на овај фазон. а и нећу да се профилишем, пишем оно што ми трецнутно сине у вугли.

Ja sam samo mislio na formu ne na stil, stil je relativno ok, ali ovo defka nije.

Ali poštujem, izvini još jednom jer sam se iskretenisao ovde...prijavio sam se da me banuju jer sam te vređao.

дај немој да зезаш, каквав црни бан...

eto vidis kakav ban :)))

Ja sam muvač i aj na pauzu tip :)

Ja sam dokaz da posle prolaska kroz svaku fazu zavrsis na onoj "lako cemo"... :D

P.S. Momci, svaka cast, kako se izmiriste... :D
Ljudi ugledajte se!!!!

Hahahahaha koliko je dobro :)) ja sam ovaj junajted kolors of knjiga tip, imam sve moguce boje flomastera i markera, i tačno znam kojom bojom podvlačim najvažnije a kojom manje važno :DD SVAKA TI ČAST ZA OPISE! Kad uđes u čitaonicu tačno prepoznaješ određene tipove :))

pljus al etf i masinac su tehnicki fakulteti

Ja sam pola "Lako cemo tip", a pola "spavac"! U citaonicu idem kad hocu u tisini da spavam. +++

hahahahaha prejako +

Ovaj sa markerima i volela sam likovno! Kako si me pročitao... :)

e da mi je samo js jedan dan :)))
+++++++++

hahaaha ja sam poslednji tip. uvek, ali uveeek mi fali jedan dan!!

Hahaha ja sam junajted klors, samo sto nijesam toliko ekstremna i nijesam voljela likovno :D

Nisam se pronašao. Moj habitus je previše kompleksan za ovako simplističku i stereotipnu kategorizaciju. Ergo, definicija je kompletno sranje.

Ниси интелигентан. Јбг навалентно форсирање страних речи за изразе који постоје у српском језику је тотално пасе. Твој хабитус је превише за компом :(

Лако ћемо тип

Taj sam. +++

Odlična.
Da nije bilo raznih čitaonica ne vih završila fakultet.
Koristila sam 4-5 različitih, prijalo mi je.

Mogao bi da izbacis drugi deo ;) Mogu ti pomoci!

ja sam ovaj zadnji :D

Alo streberi, aj na ucenje!!! :D

ja sam kombinacija poslednjeg i drugog :D
inace, postoje i oni koji su prevazisli sve ovo, podvlace olovkama u boji, ali to radi lenjirom, da im slucajno ne bi bio kriv crtez :D

Сјајна! +, *

Ja sam pauza tip. :D

ja sam marko i ja sam alkoholicar

kulj ++
Ај на паузу тип-ja sam ovaj :3

Junajted kolors of knjiga! I ne samo da mi je likovno bilo omiljeni predmet, nego ostadoh umetnicki nastrojena za svagda. :)
Moj "habitus" se odlicno uklapa u ovu "stereotipnu kategorizaciju", i ludo si me zabavio. +!

E ja spadam u vise tipova. U pocetku sam aj na pauzu, onda prelazim delom u lako cemo, tada se mesaju ta dva. Zatim prelazim na junajted kolors. Kada zavrsim podvlacenje, postajem tipacan strebos. Negde pred kraj spremanja ispita padam u onu drugu fazu lako cemo kada pizdim jer mi treba jos jedan "cuveni" dan! :)

PS ovo je najcitiranija definicija u citaonama novosadskog univerziteta! Da je u mojoj knjizi bila bi podvucena narndzastim, zatim i zelenim sa sve znakom uzvika pored nje i zaokruzenom fusnotom, ako postoji :D

O majko mila, nasao sam se u dva tipa.. :D Jel to znaci da sam podeljena licnost? :D Pluscina!!!!

Студенти говна је л'

Hahah, prov je

Јунајтед колорс оф књига тип -

Фина, дипломатска размена мишљења у коментарима

КО ГОД ДА ЈЕ ГОСПОДИН КОЈИ ПРАВИ ДУПЛЕ НАЛОГЕ КАКО БИ МЕ ПОДРЖАО ДРУЖЕ ЖИВ ЗДРАВ СРЕЋАН БИО И НЕ ГУБИ НАДУ БОБ ЋЕ СЕ ЈЕДНОМ ВРАТИТИ