Prijava
   

Ruža

Prosečna devojka. Zahteva višemesečnu brigu i pažnju, a kresanje dolazi tek na kraju, nakon što bude spremna. Zavisno od perioda, gradinar (vrtlar) može uživati u svim krasotama koje Ruža pruža, ili pak može osetiti ubod trnja. Neophodno je obasipati je pažnjom, brigom i jel'te, ljubavlju.
Sa drugim vrstama iz svoje rase se ne slaže uvek dobro, a kalemljenje ne dolazi u obzir. Gradinar mora paziti na brojne parazite i štetočine koje napadaju i sleću na Ružu, kako ne bi došlo do određenih posledica. Ruža je teška za održavanje, mada gradinar obično ne diže ruke zbog toga, a oni iskusniji pronalaze i uživanje u tome.
Ruže često "izlaze iz mode" i mnogi traže zamenu u drugim vrstama, koje ne cvetaju i ne mirišu jednako lepo, a pride su i u simbiozi sa raznim insektima.
Ruže dolaze u raznim bojama i nijansama, mada je princip praktično uvek isti. Različite vrste ruža imaju različito značenje za gradinara, ali prevashodno najveći rizik nastaje ako gradinar odluči da paralelno uzgaja više vrsta, odnosno da vodi Ružičnjak.

Komentari

Лепо. +
Јеси сам ово смислио?

Наравски да јесам. Хвала. :)

Ružo moja, najmiliji cvete, kosa sedi a godine lete. ++

Moja druga simpatija, Ružica. Ej živote, lutalico.... +

РУЖИЦЕРУУУУЖОРУШКА!

Znam 1, stajem u odbranu ovog teksta kao 99% pogodjenim! Stvarno je takva...

svaka cast, lepa metafora, bas mi se svidza +*

Sve čestitke!!
Plusčinaaaaaa!!! +

Defloracija ruže. :ba dum tss: