Prijava
 1.    

  Šablon

  Ono čega se svaki lokalni alfa mužjak, predator, “rođen loš”, “vrag u duši”, “koliko-sam-usana-poljubio”-dečko drži kao pijan plota kad je u pitanju muvanje riba.
  Kod onih posebno talentovanih muškaraca šablon ne biva razotkriven sve dok ga bivša ne zatekne sa novom ribom.

  Razradjen šablon:

  1. Naručivanje pesme za svoju draaagu (ako je plava ‘mala plava na ramenu mi spava’, ako je crna ‘crnokosa, tamnoputa, kao mala pantera’ iliti ‘mala garava’, ako je smeđa, e onda u kurac).

  2. Vođenje svoje drage na njegovo omiljeno mesto, koje mu je neverovatno priraslo za srce, i ne vodi tamo svakog, samo posebne osobe koje mu znače…

  3. Sedenje u veeeoma posebnom separeu u veoma posebnom lokalu (u kojem su, uzgled budi rečeno, svojevremeno sedele I Jovana, Ivana, Milica, Svetlana, Nataša, Zagorka, Staklenija, Svemirka, pička materina. Ali, ti to naravno ne znaš. Ti si ‘posebna’)

  4.Vaćarenje do besvesti u datom separeu: nema veze što ima ljudi, on ne može da se suzdrži zato što te jadan TOLIKO želi (samo što je tako želeo i Jovanu, Ivanu, Milicu, Svetlanu, Natašu, Zagorku, Stakleniju, Svemirku, pičku materinu…)

  5.Budi te porukom tipa “Izlazi iz moje glave pre nego shto napraviš ozbiljne posledice” ili “Jebo te, ne dash mi da zaspim” i ti se jadna sva istopiš (iako mu ni Jovana, Ivana, Milica, Svetlana, Nataša, Zagorka, Staklenija, Svemirka, pička materina takođe nisu izlazile iz glave).

  Kako god, neko će mu kad tad izbušiti gume na autu!

 2.    

  Šablon

  Raditi nešto po proverenom i pouzdanom receptu koji je toliko puta korišćen i proveren da je postao jednom rečju šablon.
  Šablon se koristi prilikom izrade i pisanja tekstova, tabela itd.

  "Lakše muvam ribe kada radim po šablonu, kaiš i cipele su mi u istom tonu"

 3.    

  Sablon

  Kada gledate film sa Mirjanom Jokovic i znate da ce biti scena silovanja.

 4.    

  Šablon

  Ima ih više vrsta.
  Dnevni, nedeljni, mesečni, sezonski, godišnji...
  Svi oni utiču na to da je svakom članu ovog društva sve dosadniji i dosadniji život, utiču na to da kada god nekog pitaš kako je i šta radi on kaže:"Ništa, smaram se". Šablonsko ponašanje koje ima za parolu radi onako kako drugi rade. Čak i bunt je šablonski, buni se protiv šablona onako kako se svi buntovnici bune. Retki su pojedinci koji zaista rade stvari onako kako žele i kako vide svet. Naravno, svojim očima, a ne kolektivnim šablonskim.

  Dnevni šablon:
  Ustajanje, jelo, posao/škola/učenje, jelo, odmor, komp, spavanje.

  Nedeljni šablon:
  5 dana smaranja, dva dana malo socijalnijeg života uz svaki vikend proveden sa istim ljudima na istom mestu.

  Mesečni šablon:
  Nedelju dana rasipanja u vreme posle plate i tri i po nedelje štednje i preračunavanja.

  Godišnji šablon:
  Nova godina pa srpska nova godina, sve isto, isti ljudi... Posao ili škola. Raspust ili odmor sa nekim lošim letovanjem. Vraćanje na posao/učenje, briga briga briga... 10-20 dana koji se mogu izdvojiti kao posebni.

  Posle se pitamo zašto nema inovacije, zašto sve konstatno propada i zašto se stalno žalimo na to što ne menjamo stvari koje ni ne želimo da menjamo jer nas je šablon uvukao u sisitem povratne sprege iz koje ne možeš izaći.

  (sledeći dijalog je namerno bez interpunkcija kako bi se što bolje predočila ta monotonost)

  -E de si brate? Nisam te video sto godina! ŠTa ima?
  eto me nema ništa smor
  -Hoćeš na pivo ili tako nešto?
  ma ne mogu jer moram do čitaonice znaš ubi me sve ovo
  -Pa čekaj ti još studiraš?
  ma jok predajem
  - Pa vidimo se onda!
  ok pozdrav