Prijava
   

Sarajevo

Sarajevo je pogranični grad. Smješten je na granici između Istambula i Trsta.

Ko prošeta strmim ulicama u okolini Baš-čaršije i zamisli vrijeme od prije stotinjak i više godina kada je svaka mahala imala česmu, biće mu jasno zašto Sarajke imaju dobre noge i "pozadinu". Valjalo je donositi vodu sa česme, pa uzbrdo!

Najveća turistička atrakcija u Sarajevu su promašene Sarajke i Sarajlije.

Sarajevski turističk slogan:

-Dođite, vaš automobil je već ovdje!

Nudimo usluge:
-Skijanje po misnkim poljima
-Razgledanje ćirilićnih natpisa

Enjoy life-Enjoy Sarajevo-Enjoy kokuzluk!

Komentari

Tendenciozno, gađali su i oni Srbe snajperima.

Smeta mi što u Sarajevu ćirilica nedostaje, odnosno, toliko malo ima ćirilićnih natpisa, da to predstavlja turističku atrakciju.

Legendaran je i kulturološki neprevaziđen natpis:
УГЉЕША ЦУЦИЋ PRODAJA ŠLJIVOVICE koji je, srećom sačuvan, ali mu prijeti nestanak, niko ga ne održava, renovira...

Onda to tako i napiši da nema zabune,jer mene diskvalifikuju dok šta napišem na sličnu temu.

@proko,
Ko je rekao da nisu?
Rat bio, bila amenstija. Samnom je radio za UN, a on i sada radi, Nebojša, artiljrac, povlačio "kanafu". Pitam ga je li ti bilo merak povlačiti kanafu? Neprijatno mu, vidim, kaže da nije.

Meni bi bio merak.

Pa, hajde, izvoli!
Izmerakaj se.

Ništa lično, samo sam izrevoltiran lupetanjima nekih Sarajlija (izvesni Komšić, Željko, četnički unuk) i uništenim duhom Sarajeva. Sarajevo danas i Sarajevo 1989. su dva različita sveta, znamo i ti i ja zašto. Zato mi se nekad učini opravdano ono kad Karadžić pita: HOĆETE LI VI MALO DA PUCATE?

Komšić Željko, nosilac zlatnog ljiljana, je bio na liniji i kada je došao kući zatekao je majku, srpkinju, zaklanu. Mislim da zna ko je to uradio. Neko od kriminalaca koji su ubijeni u međuvremenu. Uostalom diskutuj sa njim na njegovom blogu. On je hrvatski član Predsjedništva.

Ode diskusija na politiku, znam da će se loše završiti, a nisam imao namjeru.

Neće, nema tu šta da se diskutuje... govna su pojedena. Definicija je dobra u suštini, izvini što sam je sjebao. Možda je od starog Sarajeva makar smisao za humor ostao...