Prijava
   

Šesto-seljak

Popularni naziv za autobusku liniju 601 koja saobraća od Surčina do Glavne železničke stanice i kojom se, kao što samo ime kaže, uglavnom vozi nekakav polusvet.
U Surčinu, na prvih nekoliko stanica, ukrcavaju se uglavnom zemljoradnici u ritama koji sa sobom često nose gajbe i džakove pune voća i povrća a desi se da uđe i poneko sa lopatom ili grabuljama.
Potom na Ledinama ulaze pripadnici romske populacije (čitaj: Cigani) i to uglavnom cele porodice sa sitnom decom, od Bice i Đeljane pa do Avatara i Jamezdina. Deca neretko pevaju, sviraju, vrte se oko šipke i izvode raznorazne mučne performanse koje prekidaju tek kada dobiju novac.
Na Novom Beogradu se, u već preput autobus, uglavljuju Crnogorci iz Studenjaka i nešto malo pristojnog sveta koji ide do Sava centra a potom preseda na neku normalniju liniju.

Kad se ide u drugom smeru, od Glavne železničke ka Surčinu, putnici su mahom kurve iz Picinog parka, pijani klošari i pederi koji ordiniraju po železničkoj stanici.
Zanimljivo je da postoji svega nekoliko novih autobusa koji saobraćaju na ovoj liniji tako da se većina putnika prevozi crvenim socijalnim autobusima sa sirotinjskim ringišpilom na sredini, bez klime i bez mogućnosti otvaranja prozora.

Na ovoj liniji je povećana verovatnoća susretanja sa GSP manijacima ali zato nema ni minimalne šanse da vas nahvata kontrola. Prosto - gadi im se da uđu i osete izmešan miris kokošinjca, znoja i kineskih parfema!

Jedan običan dan na liniji šesto-seljak ...

Temperatura 39 u hladu, 42 na asfaltu, 60 u autobusu ... autobus zaglavljen u gužvi na Gazeli koja se renovira ko zna koji put za redom.

Akteri : gazda Mića iz Surčina, u adidas trenerci koju nosi od prošle zime, potkošulji koju je obukao jesenas i kineskim papučama. Sa njim putuje džak krompira. Srećko, neženja iz Surčina, težak 130 kila, pati od problema preteranog znojenja. Sa Srećkom putuje i majka sa dlakavim rukama, ošišana na "bosanku". Tu su i Kasandra i Ignjacio, trinaestogodišnji bračni par sa Ledina. Pored njih sedi stariji bračni par, u dvadesetim godinama, sa decom Bicom, Đeljanom, Avatarom, Gumuš, Mehmetom, Luis Migelom, Robokapom i bliznakinjama Niveom i Soleom. Tu je i Pejo, Crnogorac iz Bijelog Polja, nastanjen u Studenjaku, koji kasni na predavanje i usput naglas priča na dva telefona u isto vreme. Živopisnu družinu dopunjuje par nadrkanih matoraca koji idu na Banovo Brdo i žele da presednu na 88, nekoliko devojaka koje misle da će ovim basom stići na Adu, manijak koji drka na iste te devojke, baba koja tvrdi da će umreti i ludak koji u ovakvu gužvu ulazi noseći kavez sa zecom!

Komentari

Odlična! Ako dođem u Bg sigurno neću ići busom do Surčina iako je besplatan (šverc).

Ti baš voliš da se vako raspišeš? A? Ali vredi čitati ;) +

Дао сам плус, али постоји већ, и то ју је легенда сленга дефинисао...
http://vukajlija.com/sestoljakse/167882

Нисам видела, шатровачки нисам претраживала :) А добра је скроз!

+ em odlična defka em "Avatarova porodica" u busu....na to ide i *

ahahahaha ali Robokapom ahahaah ***** genijalno

jebote umirem... HAHAHAHAHAHAHAHAAH
još kad sam pročitao i kakva je frizura u pitanju, zacenio sam se

тринаестогодишњи брачни пар са Ледина

hahaha, plusčina..

Ludačka defka, odabirajte ovo..