Šesto-seljak

Charlotte La Bouff 2011-07-26 01:52:05 +0000

Популарни назив за аутобуску линију 601 која саобраћа од Сурчина до Главне железничке станице и којом се, као што само име каже, углавном вози некакав полусвет.
У Сурчину, на првих неколико станица, укрцавају се углавном земљорадници у ритама који са собом често носе гајбе и џакове пуне воћа и поврћа а деси се да уђе и понеко са лопатом или грабуљама.
Потом на Лединама улазе припадници ромске популације (читај: Цигани) и то углавном целе породице са ситном децом, од Бице и Ђељане па до Аватара и Јамездина. Деца неретко певају, свирају, врте се око шипке и изводе разноразне мучне перформансе које прекидају тек када добију новац.
На Новом Београду се, у већ препут аутобус, углављују Црногорци из Студењака и нешто мало пристојног света који иде до Сава центра а потом преседа на неку нормалнију линију.

Кад се иде у другом смеру, од Главне железничке ка Сурчину, путници су махом курве из Пициног парка, пијани клошари и педери који ординирају по железничкој станици.
Занимљиво је да постоји свега неколико нових аутобуса који саобраћају на овој линији тако да се већина путника превози црвеним социјалним аутобусима са сиротињским рингишпилом на средини, без климе и без могућности отварања прозора.

На овој линији је повећана вероватноћа сусретања са ГСП манијацима али зато нема ни минималне шансе да вас нахвата контрола. Просто - гади им се да уђу и осете измешан мирис кокошињца, зноја и кинеских парфема!

Један обичан дан на линији шесто-сељак ...

Температура 39 у хладу, 42 на асфалту, 60 у аутобусу ... аутобус заглављен у гужви на Газели која се реновира ко зна који пут за редом.

Актери : газда Мића из Сурчина, у адидас тренерци коју носи од прошле зиме, поткошуљи коју је обукао јесенас и кинеским папучама. Са њим путује џак кромпира. Срећко, нежења из Сурчина, тежак 130 кила, пати од проблема претераног знојења. Са Срећком путује и мајка са длакавим рукама, ошишана на "босанку". Ту су и Касандра и Игњацио, тринаестогодишњи брачни пар са Ледина. Поред њих седи старији брачни пар, у двадесетим годинама, са децом Бицом, Ђељаном, Аватаром, Гумуш, Мехметом, Луис Мигелом, Робокапом и близнакињама Нивеом и Солеом. Ту је и Пејо, Црногорац из Бијелог Поља, настањен у Студењаку, који касни на предавање и успут наглас прича на два телефона у исто време. Живописну дружину допуњује пар надрканих матораца који иду на Баново Брдо и желе да преседну на 88, неколико девојака које мисле да ће овим басом стићи на Аду, манијак који дрка на исте те девојке, баба која тврди да ће умрети и лудак који у овакву гужву улази носећи кавез са зецом!

10
67 : 3
  1. Odlična! Ako dođem u Bg sigurno neću ići busom do Surčina iako je besplatan (šverc).

  2. Ti baš voliš da se vako raspišeš? A? Ali vredi čitati ;) +

  3. Дао сам плус, али постоји већ, и то ју је легенда сленга дефинисао...
    http://vukajlija.com/sestoljakse/167882

  4. Нисам видела, шатровачки нисам претраживала :) А добра је скроз!

  5. + em odlična defka em "Avatarova porodica" u busu....na to ide i *

  6. ahahahaha ali Robokapom ahahaah ***** genijalno

  7. jebote umirem... HAHAHAHAHAHAHAHAAH
    još kad sam pročitao i kakva je frizura u pitanju, zacenio sam se

  8. тринаестогодишњи брачни пар са Ледина

    hahaha, plusčina..

  9. Ludačka defka, odabirajte ovo..

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.