Prijava
   

Sestre Kovač

U Srbiji Sestre Kovač su po default-u nekakve umetnice i to je mišljenje koje radio,televizija i štampa želi da nametne kao nekakav aksiom nešto što je "a must accept",ali dobro,i njima bih oprostio, malo lova,malo neobrazovanost,sve ja to razumem,ali kad one tako pune sebe izadju na TV i pune sebe dele muziku na "mi" i "oni", pri čemu mi=umetnost,a oni=trash,onda ja ludim i pitam se dokle ćemo više živeti pod stereotipima.

Moram da kažem da u narodnoj muzici ima pravih umetničkih dela u poredjenju sa muzikom sestara Kovač koja je (bila) totalni "trash". Kazem bila sa razlogom,jer je se niko više i ne seća,ali ja se dobro sećam "umetničkih" stihova "Zgrabite telo do sebe i pumpajte... devojke sad znate da je dzangl jedini koji bolje od muškarca može da vas napali... bolji, bolji, bolji, bolji, bolji je od seksa, bolji i od predigre da je ljubavnik on imao bi visoki pedigre... ajmo u život još mada je noć ajmo polako tako...to to svi sa ove strane sad jeeee joooo,to to svi sa one strane sad jeee jooo...". Siguran sam da u muzici naj kritikovanije estradne "umetnice" Cece mogu pronaći gomilu stihova koji su prava umetnost u odnosu na ovo.

Komentari

Daj ne lupaj, pa bas su bile mocne... A ja sam umetnik i znam sta je to, ne znam sta ti dodjes ovde.

Ja sam isto umetnik i slažem se s definicijom. Možda lepo pevaju, ali to je sve. Ovo novo što je radila A. Kovač nije loše, ono što su radile zajedno - horor.

e pa i ja sam umetnik :))) umećem blabla :)). dosadne su mnogo, 'al barem imaju skroz kučkast stav fino pljuju narodnjake. zašto bi bile tolerantne prema njima kad su ovi stoka?

i... ovi stihovi... jesu debilni, ali takvi su tekstovi i narodnjački, ali i većina komercijalne muzike sa zapada. to je POPULARNA/ZABAVNA muzika. cilj nije umetnička vrednost, već zabava masa(znam da bi bilo idealno kada bi se postiglo i jedno i drugo, ali malo ko je za to sposoban). a to što su jadnice pokušale da proguraju pop/soul/rnb/dnb/džangl/štagod/bilo-šta-novo-pa-makar-i-sranje... hajde da ih nabijemo na kolac odmah, strane plaćenice domaće izdjnice :)

Ali stvarno nisu nešto posebno.
Ne bih kupila njihov CD, na to sam mislila. Bacanje para.

pa dobro, to da :)

E sestre Kovac su proizvod medijske paznje i tatinih veza, zato mislim da je suvisno govoriti o njihovoj pop muzici. Najobicnije limunada pesme.

E ,bas su jake umetnice...do moga.Biti urban po svaku cenu je potpuno isto kao i biti seljacina,tako da se one ne razlikuju od vecine narodnjaka

Ja sam shvatio koliki je MTV u stvari trash tek kad su onomad udelili Allexxandri nekakvu nagradu u obliku oklembešenog penisa sa edemom glansa! Pesme koje su pravile devedesetih prava su remek-dela u odnosu na ove razređene limunade tipa 'Kolena mi kleeeeecajuuuu...', koje pre podsećaju na pesmice koje se puštaju predškolskoj nego na kavu iole ozbiljnu muziku. One su, šatro, urbane i kulturne, te se naša deca trebaju na njih ugledati, kako ne bi postali sponzoruše i dizelaši. Primer prosvećenosti Aleksandre Kovač iz Dvougla TV B92: spiker: Da li će Kosovo biti nezavisno?, A.K.: Ne zanima me; spiker: Da li SPC treba da prihvati gregorijanski kalendar?, A.K.: Da, pošto je izračunavanju tog kalendara doprineo naš čovek, Milutin Milanković. Gregorijanski kalendar je usvojen 1582. godine, Milanković je rođen 1879. Verovatno je, jadna, načula da je Milanković 20-tih godina 20. veka predložio reformu julijanskog i gregorijanskog kalendara i spajanje istih u jedan univerzalni, ali, verovatno ometena hipnotišućom muzikom (svojom!) nije baš najbolje povezala o čemu se radi!

I ja sam umjetnik, šta god to značilo. Vidim svi pišete da ste pa reko da ne se ne ističem...

Mož' su male ili velike umetnice...ne znam. Ali prostakuše jesu : svadjaju za medalju. Javno.