Prijava
   

simptom šizofrenije

izgovor za nerad, lijenost, nehigijenu, nezainteresiranost, pogan, nezaposlenost
često možemo dobit socijalnu pomoć preko csr jer smo "invalid"

A: Ovaj lik što živi u ovoj kući preko puta pravo čudan. Ne izlazi iz kuće 10 godina, pljuni me u usta ako sam ga vidio bar jednom da je prošao ovom ulicom. Šta li radi, Boga pitaj. Od čega li živi? Bukvalno ne radi ništa.

B: Pa jesi li ga pitao? Možda ima neku bolest? Imali smo mi takvog lika dolje u Sandžaku, nije izlazio, bojao se ljudi, po čitav dan samo gleda TV i igra igrice na računaru, a 30 mu godina već. Mislio neko mu sihre poturio. Na kraju se ispostavilo lik ima šizofreniju, paranoju, anksioznost. Kaže u njega su to pasivni simptomi šizofrenije: alogija - siromaštvo govora, avolicija - nedostatak volje i apatija, anhedonija - nesposobnost uživanja, asocijalnost - nedostatak volje za ljudskim odnosima, socijalna povučenost, nebriga za sebe i higijenu, nezaposlenost.

A: Nezaposlenost i pogan simptomi bolesti? Ma daj ba, i ja imam bijedu kao simptom mog nerada. To treba istjerat iz kuće, natjerat da radi, naučit kulturi i ponašanju. U Titino doba ta šizofrenija nije ni postojala. Kako bi njega Titina milicija otjerala na pusti otok da je bio u Jugoslaviji. Simptom bezobrazluka i nekulture! U mene dječak od 7 godina već vozi traktor, radnik i po.

Komentari

Па за тог би pusti otok био награда, он би тамо био свој на своме.

U Titina vremena nije bilo sizofrenije, jer su svi bili sizofreni, narocito oni u partiji. Njihova dobro vaspitana deca su sada u Vucicevoj sekti.

И унуци, већ одавно. Читаве династије.