Prijava
   

šinobus

Ratna reparacija DDR. Stigla u YU 50 i neke godine. To je bila zamena za recnu mornaricu KSHS na kojoj su se nemacki piloti vezbali gadjanje u junkerima.
Kod mladje generacije poznatiji kao sinojber. Sa malom potrosnjom dizela, zbog male tezine vozila u ondnosu na broj nabijenih putnika i pravilno odrzavanje masina na severu drzave eto nama prevoznog sredstva od 60 godina starosti. Upravo ta tezina vozila koja kod pravog vagona ispegla vibracije usled neravnosti pruge, kod laganog sinobusa svaki se impuls sa sine direktno prenosi na putnika. Na starinskim madracim sa oprugama koji amortizuju nagle trzaje u voznji, putnici u sinobusu se konstantno ljuljaju. To ljuljanje sa vremena na vreme dobije i nagle trzaje, tako da se ne preporucuje da se devojke sa ugradjenim silikonima u grucima voze sinobusom, kako silikonski umetci ne bi zavrsili kao grba na ledjima.
Putovanje sinobusom nosi jednu neizvesnost, da li cete uopste stici tamo gde ste krenuli. Tako stare masine znaju da odbiju poslusnost na velikim ladnocama. U sred ravnice bez objekta za skakanje, pruga dobro sluzi samoubicama, slepima i slabovidima. Apelujem da se malo bacaju i pod medjumesne autobuse.

Stigle su i dve fantasticne parne lokomotive, ogromne za ovaj deo sveta i umetnicki uradjene (lokomotive povucene sa africkog fronta gde su koristene za udaljena snabdevanja. Zato imaju ogromne spremnike za vodu. Idealne za nase uslove, jer su vecine spremnika i okretnica za lokomotive proslost.). Jedna je parkirana ispred zeleznicke stanice u BG ofarbana i plavo, a druga vuce turisticki voz Romantika.

Komentari

lik si nema sta!