Prijava
 1.    

  Šinobus

  Kontejner sa dizel motorom koji se kreće šinama, u belom svetu se može videti kao muzejski eksponat, dok kod nas i dalje jezdi kroz Panonsko klasje, dostižući brzinu od neverovatnih 60 km/čas. Malo malo pa se nešto razjebe i vozač mora da izađe da ga pročačka i opravi. Stoga je razumljivo da saobraća na kraćim relacijama, ali je zato izuzetno zgodan za transfer živine i sitne stoke. Posebno je uzbudljivo voziti se šinobusom u letnjim mesecima, kad se temperatura u usijanoj konzervi digne do 50 stepeni, na sedištu do vas kulira koza, svuda naokolo histerišu kokoške a brkata baba preko puta vas nudi provrelim sirom koji tog dana nije prodala na pijaci. Sve to prati nelagodna vizija kako samo odjednom odleće karoserija i jedini koje ne zahvata opšta panika ste vi i koza, tako da je vožnja ovom, naizgled naivnom napravom, u stvari prava adrenalinska infuzija.

 2.    

  šinobus

  Sprava za mucenje uvedena umesto stare dobre druge klase na nekim relacijama. Iako sada na njima vozovi idu redovno, meni nedostaje stari dobri faktor neverovatnoce iz devedesetih, kada nisi znao dal ces lakse da udjes na vrata ili na prozor, ni dal ces upasti u kupe pun baba- pijacarki ili napupelih brucoskinja...

 3.    

  Šinobus

  Diagnoza koja se navodi u bolničkom izveštaju pešaka koji je "naleteo" na autobus, slučajno.

 4.    

  šinobus

  Međugradski tramvaj...

 5.    

  Šinobus

  Šinsko prevozno sredstvo za lokalne relacije. Još uvek u upotrebi na severu Vojvodine. Uvek ima manje mesta nego što ima putnika, a najčešće se isprazni na stanici na kojoj i vi izlazite.

  Žena mi je osmi mesec trudnoće. Puna je kao šinobus, jedva čekam zadnju stanicu.

 6.    

  Šinobus

  Kad se majstorčina u autobusu popne na tramvajske šine jer ga smara gužva na ulici.

 7.    

  šinobus

  Ratna reparacija DDR. Stigla u YU 50 i neke godine. To je bila zamena za recnu mornaricu KSHS na kojoj su se nemacki piloti vezbali gadjanje u junkerima.
  Kod mladje generacije poznatiji kao sinojber. Sa malom potrosnjom dizela, zbog male tezine vozila u ondnosu na broj nabijenih putnika i pravilno odrzavanje masina na severu drzave eto nama prevoznog sredstva od 60 godina starosti. Upravo ta tezina vozila koja kod pravog vagona ispegla vibracije usled neravnosti pruge, kod laganog sinobusa svaki se impuls sa sine direktno prenosi na putnika. Na starinskim madracim sa oprugama koji amortizuju nagle trzaje u voznji, putnici u sinobusu se konstantno ljuljaju. To ljuljanje sa vremena na vreme dobije i nagle trzaje, tako da se ne preporucuje da se devojke sa ugradjenim silikonima u grucima voze sinobusom, kako silikonski umetci ne bi zavrsili kao grba na ledjima.
  Putovanje sinobusom nosi jednu neizvesnost, da li cete uopste stici tamo gde ste krenuli. Tako stare masine znaju da odbiju poslusnost na velikim ladnocama. U sred ravnice bez objekta za skakanje, pruga dobro sluzi samoubicama, slepima i slabovidima. Apelujem da se malo bacaju i pod medjumesne autobuse.

  Stigle su i dve fantasticne parne lokomotive, ogromne za ovaj deo sveta i umetnicki uradjene (lokomotive povucene sa africkog fronta gde su koristene za udaljena snabdevanja. Zato imaju ogromne spremnike za vodu. Idealne za nase uslove, jer su vecine spremnika i okretnica za lokomotive proslost.). Jedna je parkirana ispred zeleznicke stanice u BG ofarbana i plavo, a druga vuce turisticki voz Romantika.

 8.    

  Šinobus

  Odmilja naziv za kultnu arkadnu igricu iz devedesetih “Shinobi”. Nindža koji baca šurikene iz čučnja, seče katanom devet puta prekovanom i spašava nejač od dušmana.
  Fak jea!

  -Imam za dva tonžea, ‘oćemo da spičimo Blda Gondra tu plejer pa da stignemo do debelog gmaza barem?

  -Zajebi - nema reda na Šinobusu, Sekula Ganfer gine na ovom nivou provereno, posle će da baulja po buvari, žicka za žetone. Unesi mu se preko ramena dok gine i smetaj.

 9.    

  šinobus

  Ide po sinama,lici na voz,nema kupe,samo sedista.Vozi na kracim relacijama