Prijava
 1.    

  Siroma'

  Beda neopevana. Ne mora nužno da bude u materijalnom smislu.
  Često biva i siroma' s pamet.
  Toliko je siroma' da nema ni za "H".

  - Vid' onog jadničeta! Pantole flekave na kolenima, a na džemperu zakrpa preko zakrpe.
  - Ma siroma'! Otac mu teški alkos, a mati se udara k'o da ima kasko.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  - Tomo, Ivica opet jede papke od praseta hnjo hnjo..
  - Šta'š Mrko, siroma'!

 2.    

  Siroma'

  Izraz koji koristimo kada želimo da označimo osobu čija je moždana kora, u toj meri zakržljala, da ne prelazi granicu siromaštva.

  -Šta će on siroma', ne zna kako se zove.

 3.    

  Siroma'

  Čovek koga od samog rodjenja prati ogomna nesreća. Uglavnom ga opisuju kao dobrog, ali naivnog, vrednog, ali nesposobnog. Njegova pojava izaziva sažaljiva osećanja, ali nikom na pamet ne bi palo da mu ponudi ikakvu pomoć. Rečenica koja ga prati tokom čitavog života je : "Šta će, siroma' , nije on kriv".

  - U školi su ga svi zajebavali, retki nisu. Njemu to, medjutim, nije smetalo. Tako je stekao naviku da, i kasnije kroz život, uvek trpi.
  - Pošto i nije bio neki đak, roditelji su ga poslali na zanat nakon osnovne. Tamo je proveo tri godine, ali nije naučio ništa, jer je majstor bio pijanac.
  - Zaposlio se sa 18 u fabrici stočne hrane kao fizička radna snaga, jer za drugo nije bio. Nikad nije napredovao u poslu, za to i nije bilo prostora.
  - Roditelji su ga oženili za onu "na kojoj su se učila deca", nijedna druga ga nije htela. Rodila mu je sina i otišla dva meseca kasnije, pobegla za nekog Milisava. Sina su mu vaspitali svi sem njega, on nije bio sposoban za tako nešto.
  - Sa 47 morao je da napusti posao, ledja su popustila, nije više mogao da nosi džakove.
  - Sa 51 je umro od upale pluća, nije imao zdravstveno osiguranje.
  Šta će, siroma' , nije on bio kriv.

 4.    

  siroma'

  'biznismen' koji u imovinskoj karti 'nema nista na svom imenu', a voza mercedesa S klase ili hamera III, kupa se u djakuziju, obitava u 'neuseljivom poslovnom prostoru' od 300 kvadrata...

  neki 'biznismen' na javnom sudjenju: '...to sve poseduje moja zena/brat/sestra. ja ne uzivam u tim materijalnim pogodnostima...'

  moja mama: 'jaooo, siroma'! nema nista...jadan...'

 5.    

  siroma'

  Razlog zbog kojeg se ne plašim kučića.

  Nema pas za šta da me ujede

 6.    

  siroma

  Izraz popularan na sajtu www.srbovanje.com koji opisuje nekog ko je siroma

  Vidi kaki je siroma!

 7.    

  Siroma'

  Siroma' je našim starima oličenje poštenja, dobrote i nepravde ovog kurčevog života. To je čovek koji je pošteno radio celog života, al ga jebe ko, kad i kako stigne. O njemu se priča uvek uz puno sažaljenja ali i uz ogromno poštovanje.
  U radničkom(gotovo proleterskom) krugu bivše juge sramota je bilo biti bogat, takve su svi popreko gledali i imali su izuzetno loš ugled.

  Baba: Evo vidiš, ova Ferguze, nju kao detence od 20 godina silovali.
  Ja: Ko bre baba?
  Baba: E vidiš ovog, ovog lepog, Ahmeta. E, njegova tri druga, Ali, Onur i Ezel, oni su je silovali! A on siroma nije hteo, pa je plakao pored reke. Pošten čovek, dobrica, neće on ko oni bogataši razmaženi. Misle da je sve njihovo, jebem im..
  Ja: Pa znaš kako kažu baba, s kim si-takav si.
  Baba: MOLIM? Šta si rekao za Ahmeta? Siroma čovek a ti tako o njemu, pa upao u loše društvo, nije on kriv...!
  Ja: Dobro bre baba..
  ..................................

  Sin: Ćale, daj neku kintu, oću devojku da izvedem na večeru, godišnjica nam je... ovaj, dve nedelje, al to, obeležavamo znaš, možda mi večeras..ovaj, khm..
  Ćale: Vidiš kako je Obren, mladić, uzeo da pomogne porodici. Napustio srednju školu i na zanat! Da unese neki dinar u kuću, a ne ko ti, sedam godina na fakultetu, samo daj, daj, daj, daj... pa dokle više majku mu jebem? Imaš li ti obraza više da me pitaš to?
  Sin: Ma druga su vremena bila kad sam ja završavo srednju, nisam očekivao ovakav rasplet, a žao mi sad tih šest ipo godina da bacim kad sam se već toliko trudio.
  Ćale: Vidiš, dete, siroma, mlađi od tebe pa korisniji!
  Sin: Pa i Ivica Dačić je predsednik vlade i mlađi je od tebe!
  Ćale: More mrš u pizdu materinu, evo ti ponesi turšiju da večerate jebem vam seme neradničko!