Prijava
   

Siroma'

Siroma' je našim starima oličenje poštenja, dobrote i nepravde ovog kurčevog života. To je čovek koji je pošteno radio celog života, al ga jebe ko, kad i kako stigne. O njemu se priča uvek uz puno sažaljenja ali i uz ogromno poštovanje.
U radničkom(gotovo proleterskom) krugu bivše juge sramota je bilo biti bogat, takve su svi popreko gledali i imali su izuzetno loš ugled.

Baba: Evo vidiš, ova Ferguze, nju kao detence od 20 godina silovali.
Ja: Ko bre baba?
Baba: E vidiš ovog, ovog lepog, Ahmeta. E, njegova tri druga, Ali, Onur i Ezel, oni su je silovali! A on siroma nije hteo, pa je plakao pored reke. Pošten čovek, dobrica, neće on ko oni bogataši razmaženi. Misle da je sve njihovo, jebem im..
Ja: Pa znaš kako kažu baba, s kim si-takav si.
Baba: MOLIM? Šta si rekao za Ahmeta? Siroma čovek a ti tako o njemu, pa upao u loše društvo, nije on kriv...!
Ja: Dobro bre baba..
..................................

Sin: Ćale, daj neku kintu, oću devojku da izvedem na večeru, godišnjica nam je... ovaj, dve nedelje, al to, obeležavamo znaš, možda mi večeras..ovaj, khm..
Ćale: Vidiš kako je Obren, mladić, uzeo da pomogne porodici. Napustio srednju školu i na zanat! Da unese neki dinar u kuću, a ne ko ti, sedam godina na fakultetu, samo daj, daj, daj, daj... pa dokle više majku mu jebem? Imaš li ti obraza više da me pitaš to?
Sin: Ma druga su vremena bila kad sam ja završavo srednju, nisam očekivao ovakav rasplet, a žao mi sad tih šest ipo godina da bacim kad sam se već toliko trudio.
Ćale: Vidiš, dete, siroma, mlađi od tebe pa korisniji!
Sin: Pa i Ivica Dačić je predsednik vlade i mlađi je od tebe!
Ćale: More mrš u pizdu materinu, evo ti ponesi turšiju da večerate jebem vam seme neradničko!

Komentari

Lepo, opširno i sve to... ali odavno je definisan ovaj pojam.

Јебига, нисам видео да има.