Prijava
 1.    

  sistem

  Ono što treba jebati da ono ne bi jebalo tebe.

  FUCK THE SYSTEM!

 2.    

  Sistem

  Bilo koji misteriozni kompjuterski program koji učestalo donosi neki baksuzluk.

  - Ne mogu da vas nađem u sistemu. Da li ste sigurni da ste zakazali pregled za danas u dva?

  --------------------------------------------------------------------

  - Nije prošla uplata kroz sistem, nešto se zapucalo, neće danas leći plata.

  --------------------------------------------------------------------

  - Jebi ga, sad te imaju u sistemu, bilo kakvo sranje da se desi murija će prvo tebe da cima.

 3.    

  Sistem

  Kada priđeš 20 djevojaka za jedno veče nadajući se da ćeš bar kod jedne proći

  Sistemi
  1 od 5 (za fakere)
  1 od 10 (za pijane fakere)
  1 od 20 (za osrednje likove)
  1 od 100 (za beznadežne slučajeve)

 4.    

  Sistem

  Nešto što se u poslednjih dvadesetak godina pretvorilo u oblik liberalnog kapitalizma, a glavni činioci i egzekutori su Korporacije. Naravno, Sistem je tokom prošlih vremena imao drugačija lica.
  Težnja Sistema je, na prvom mestu, porobljavanje mase. Naravno, ideološko. Sa masom je uvek lako, ali preduslov za njeno kontrolisanje i oblikovanje je taj da ona bude u ideološkim lancima.
  Ona tada ne shvata da se nalazi u zatvoru, mentalnom, donekle i fizičkom. Tako zaslepljena, masa uživa u "blagodetima" jednog Sistema.
  Ali besmislene igračke koje im taj sistem pruža ne pomažu im da neutrališu osećaj nezadovoljstva i nemira za koje ne mogu dokučiti pravi izvor.
  Novi auto, tehnika, azurna obala, nameštaj - sve je to Sistem u vidu kredita koji se otplaćuje do kraja veka.
  Svađa sa bratom na krv i nož oko mizernog nasledstva je takođe Sistem.
  Kada odeš na more kod "braće" Hrvata, i to preko Like, na čijem se tlu još nije osušila srpska krv, jer "to je sad prošlost i nema veze"... i to je Sistem
  Sistem je "kokiška", feminizam, pederske parade, fudbalsko svetsko prvenstvo, Egzit, gole sponzoruše, korupcija u vlasti, vojska bez muda, uranijum (osiromašeni) beznađe (orgestrirano), izbori (orgestrirani), život (orgestriran, takođe)

  "...a sistem smo ti tato, ti bato i ja..."

  Varljivo leto `68.

 5.    

  Sistem

  Držati se scenarija, koliko god nemao smisla.

 6.    

  Sistem

  Skup radnji koje (ne)uspešno maskiraju određenu nedozvoljenu delatnost.

  - Tebra, ajd na rakiju...
  - Ma kako ćemo čoveče, utorak, sredina radnog vremena, nemoj da...
  - Ništa ti nebrini, imam ja sistem.
  - A?
  - Kad popiješ, našpricaćemo ove hemije za pranje prozora u čašu, zatim naguraš papirnih ubrusa i onda još malo štrcneš i ništa se ne oseti!
  - To kralju!

  :15 min kasnije ulazi šef:
  - Momci, miriše neka rakija odavde. De izluftirajte malo i sipaj duplu vamo!

 7.    

  Sistem

  Ono što koči normalne, zdravoumne, slobodne kanistere... pa i mene. Uvek sam bio pametan kanister, imao široko čelo. Roditelji su se ponosili sa mnom, govorili da ću primati velike zapremine vode i drugih fluida. Prijalo mi je to, učio sam, edukovao se i čitao stalno... stranu literaturu, domaću, stripove, novine. Počeo sam učiti škole, u osnovnoj sam počeo nositi naočare, zvali su me štreberko. Srednju završio bez jednog izostanka, faks čista desetka. Počeh pisati, strah me bilo da moja dela nisu glupa ali ljudima se svidelo. Moja knjiga „Moja borba – životni put jednog kanistera“ postade bestseler, a ja poznat. Jednog dana u tami moje studentske sobe primih pismo, beše to pismo od nobelovog komiteta, dobio sam Nobela za moju knjigu. Ah, ne bi srećnijeg kanistera od mene. Spremao sam se da pokupim nagradu, čak sam i devojku našao. Ali tada se umešala viša sila, SISTEM. Zabraniše mi da primim Nobelovu nagradu, polako sam gubio na težini, tj. zapremini. Devojka me ostavila. Imao sam 2 mogućnosti, da primim Nobela i živim u bedi ili da se samoubijem. Izabrah ovo prvo, nadao sam se da ako se udaljim od sistema neće mi moći ništa, ali moša. Nagradu mi oduzeše i počeše me pratiti, pritisak obavještajaca je bio preveliki. Počeh luditi, dobio sam i blaži oblik žizofrenije. Umislih da sam nešto drugo, u fazonu da sam bojler...a to nemere tako. Ostalo mi je par decilitara života, odlučih da postanem plaćeni ubica i osvetim moj život. Spremao sam se, povratio sam svoju početnu zapreminu, dobio i malo više. Plastika mi je ojačala. Krenuo sam u sedište obaveštajaca, krenuo da sprovedem dugo kovani plan, ali su bili veštiji od mene. Ranjen sam, sva moja zapremina je iscurila iz mene, bih onaj stari kanistar.
  ...
  OSTAO SAM SAAAAAAAAAAAM SUZO VRELAAAAAAA TUGOOOOO GOLEMAAAAAAAAA.
  Konobar, viski! Ali kanistre brate, 13 čaša ti je to danas. AMA! SIPAJ KURVO, I SIPAJ ŠTA PIJE KAFANA. (mislim da je vreme da ga izbacimo).
  IZbaciše me iz kafane, u neku kantu. Plastika na meni već je bila sjebana, čep izgubljen, kao i moj život. Istrulih u kontejneru, ostala je samo senka mene.
  ...sve je u životuuu, prolazno moj družeeeeeeeeeeeeeee, i ljubavi i tuge i svi srećni daniiii...

  Narevoučenije: Ako ste kanister, i dobijete Nobelovu nagradu, a sistem vam sere... promenite dilera, jer tako ne ide!