Prijava
   

Sistem

Ono što koči normalne, zdravoumne, slobodne kanistere... pa i mene. Uvek sam bio pametan kanister, imao široko čelo. Roditelji su se ponosili sa mnom, govorili da ću primati velike zapremine vode i drugih fluida. Prijalo mi je to, učio sam, edukovao se i čitao stalno... stranu literaturu, domaću, stripove, novine. Počeo sam učiti škole, u osnovnoj sam počeo nositi naočare, zvali su me štreberko. Srednju završio bez jednog izostanka, faks čista desetka. Počeh pisati, strah me bilo da moja dela nisu glupa ali ljudima se svidelo. Moja knjiga „Moja borba – životni put jednog kanistera“ postade bestseler, a ja poznat. Jednog dana u tami moje studentske sobe primih pismo, beše to pismo od nobelovog komiteta, dobio sam Nobela za moju knjigu. Ah, ne bi srećnijeg kanistera od mene. Spremao sam se da pokupim nagradu, čak sam i devojku našao. Ali tada se umešala viša sila, SISTEM. Zabraniše mi da primim Nobelovu nagradu, polako sam gubio na težini, tj. zapremini. Devojka me ostavila. Imao sam 2 mogućnosti, da primim Nobela i živim u bedi ili da se samoubijem. Izabrah ovo prvo, nadao sam se da ako se udaljim od sistema neće mi moći ništa, ali moša. Nagradu mi oduzeše i počeše me pratiti, pritisak obavještajaca je bio preveliki. Počeh luditi, dobio sam i blaži oblik žizofrenije. Umislih da sam nešto drugo, u fazonu da sam bojler...a to nemere tako. Ostalo mi je par decilitara života, odlučih da postanem plaćeni ubica i osvetim moj život. Spremao sam se, povratio sam svoju početnu zapreminu, dobio i malo više. Plastika mi je ojačala. Krenuo sam u sedište obaveštajaca, krenuo da sprovedem dugo kovani plan, ali su bili veštiji od mene. Ranjen sam, sva moja zapremina je iscurila iz mene, bih onaj stari kanistar.
...
OSTAO SAM SAAAAAAAAAAAM SUZO VRELAAAAAAA TUGOOOOO GOLEMAAAAAAAAA.
Konobar, viski! Ali kanistre brate, 13 čaša ti je to danas. AMA! SIPAJ KURVO, I SIPAJ ŠTA PIJE KAFANA. (mislim da je vreme da ga izbacimo).
IZbaciše me iz kafane, u neku kantu. Plastika na meni već je bila sjebana, čep izgubljen, kao i moj život. Istrulih u kontejneru, ostala je samo senka mene.
...sve je u životuuu, prolazno moj družeeeeeeeeeeeeeee, i ljubavi i tuge i svi srećni daniiii...

Narevoučenije: Ako ste kanister, i dobijete Nobelovu nagradu, a sistem vam sere... promenite dilera, jer tako ne ide!

Komentari