Prijava
   

Slina

Neuništivi društveni fenomen. Beskarakterna ljiga. Parazitski konformista. Vaška. Poltron. Čovekolika smesa bez ikakvih kvaliteta kojoj je glavna vrlina što kaplje iz nosa nekog glavonje.

Svi znamo po neku Slinu - Sline su u modi u Srbiji odvajkad (od Sime Sline iz Crnog Gruje do Neše Sline). Biti Slina ne zahteva znanje, moral, pristojnost, integritet, samopoštovanje i dostojanstvo. Štaviše, moglo bi se reći da su ovo ključne prepreke koje sprečavaju genezu prosečnog stanovnika do evolutivnog naprednijeg stupnja Sline. Sline pobeđuju, Sline preživljavaju. Prezrane, ipak uspevaju da osvoje svet.

Znao si ga od malih nogu. U vrtiću je zvao starijeg brata pa je pred njim maltretirao decu jer je sisast za tako nešto sam. U osnovnoj je sedeo u prvoj klupi i bio štreber, ali je van časova uporno pokušavao da ispadne faca. Deca su ga ismejavala, pa je, kao u stripu, postao negativac. Ali ne pravi negativac sa stavom i mudima, sa mozgom, nego više ljigica, sitna i pakosna, ali u principu bezopasna jer je bezumda. U srednjoj je probao da glumi šmekera i maltertira lika na koga se ložila njegova drugarica - nepotrebno je reći da je završio u blaženo nesvesnom stanju. Onda se zarekao da niko neće da ga maltretira. Pošto su mu se namlatili matori, do fakultetske diplome je stigao neredovnim putem, koji bi u nekoj civilizovanoj zemlji bio nelegalan.

Došle su devedesete. Umesto da uzme pištolj i otima kao sav pošten svet, on se učlanio u JUL. Pa kod Dinkića. Pa kod Velje. Pa opet kod Dinkića. Pa kod Borisa. I na kraju, naravno, u SNS. Nahvatao je neku sirotu sponzorušu sa statusom mlađeg punoletnika ne bi li lečio komplekse što mu je pola škole jebavalo ribu u srednjoj. Ali dobro, da nije takva Slina, možda bi ga vredelo i sažaljevati.

Danas živi srećno i zadovoljno u vremenu u kom su Sline svih zemalja pobedile ujedinivši se. On je ekspert. Ima popovski aut, stan od 120 kvadrata i pošteno stečenu vikendicu. Letuje u Egiptu. Šljaka na nekoj izmišljenoj poziciji i bar u dva upravna odbora. Umešan je u najmanje 4 afere, a komšije svako jutro kad pokuša da ode do posla pokušavaju da ga linčuju jer svi znaju koji je smradić. Iako je uspeo da se nakrade, brzo svršava. Jer ipak ne zna da obriše sline...

Jedeš hladan burek sa sirom u pekari i vidiš kako proleće besna crna džipčina sa nelegalnim zatamljenim staklima. Pola sata kasnije u šetnji zapaziš najveću ljigu iz perioda tvog odrastanja kako ulazi držeći pod rukom neku klinku i otme ti se nemoćno:
-Majku vam jebem!

Dođeš kući, upališ TV i vidiš da je ministar policije na prestižnom privatnom faksu plagirao doktorat.

Uzmeš štap za pecanje, oteraš sve u kurac i odeš na pastrmku. Ipak su komarci bolje društvo od nekih ljudi.

Komentari

Nije u redu da tako vređaš jednog doktora...

Доктор је дошао као кец на десет, нажалост није једина Слина.

Nije, ali je personifikacija izraza :)

Ау, па сутра ударни наслов: ,,КО ЈЕ ОБОРИО ВУКАЈЛИЈУ?"

Nije sramota biti bolestan :)

TASOVAC PUSTIO STRUJU IZ PRSTIJU DIREKT U SERVER

На ВУКАЈЛИЈИ ХИЉАДУ БАНОВАНИХ МЕСЕЧНО- МОДЕРАТОРИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ШИРЕ ПАНИКУ!

Džaba pišeš sa duplog, bektrekovaće te i uhititi i okrenuti da lajkuješ sa za njih i da dosuješ Peščanikov server

,,Пешчаник мора пасти. Ако не падне, знаш шта да радиш."

Dobra, onako u jednom dahu da pročitaš :)

Što volim ove definicije gde se karakter osobe opisuje od samog detinjstva do danas.

Briši ovo na vreme, da ne bi tebi trebao doktor!
Poslao sam mejl adminima, bićeš bektrekovan

Господине, не ширите панику. Вучитељ је данас рекао да је Србија слободна земља!

Auf, ovo su opasne frekvencije.+++