Prijava
   

Sociologija

Predmet koji je izmišljen s namerom da se mozgovi nas, običnih smrtnika, pregreju pokušavajući da protumače sve te silne -ije, -cije i -acije.
Autor knjige obično ima pola naslovne titula, no dobro, da se vratimo na temu...
Ceo predmet je bespotrebno iskomplikovan i,blago rečeno, jebeno retardiran.
Može da napravi da bilo koja rečenica zvuči pametno, dubokoumno i intelektualno.
Ovaj primer će to savršeno opisati:

-Pre pet časova napustio sam javno motorno vozilo nakon što me je individua, očigledno empiristički odgojena, najlepše zamolila da napustim gore navedeno vozilo pre nego što se razmnožava sa mojom majkom, na šta sam mu ja krajnje primitivno, ali na fin način nagovestio da će, ako ne prestane dosadjivati, doći do penetracije njegovog demode prsluka izrazito oštrim objektom, ali sam na posletku odlučio da napustim javno motorno putničko vozilo, i pošto je bilo suviše kasno da bih stigao na vreme u svoju srednju prosvetnu ustanovu na primarni čas, odlučio sam da odem da se počastim konzumacijom, prilično zagrejanim korama punjenim sirom.
-Mora da se varaš!
Ja nikako ne mogu poverovati u tvoju tvrdnju.
-A zašto, ako smem pitati?
-Zato što ste vi vagina i feces.
-Molim Vas, implantirajte moj penis u vašu usnu duplju, homoseksualče dekompozirani, virus humano imunodeficijencije u uznapredovaloj fazi primio, da da fiktivno stvorenje, koje je navodno stvorilo Zemlju.

Prevod:

-Bate, izlazim ti ja iz basa jutros oko 7, znači, zato što me na'vatala mrtva fluorescencija, neki, brate, derpe, kaže mi kao: ,,Alo bre mali, aj' marš napolje,kao, nemoj ti jebem kevu!'', a ja u fazonu kao:
,,Aj' matori, bre, kulijana, nemoj da te izbodem bre, razumeš?''
Al' nisam hteo da se smaram, pa sam, brate, izaš'o iz basa.
Ja gledam-nema šanse da stignem na prvi, pa otiš'o na vruć burek sa sirom.
-Aj' ne seri!
Misliš da sam ja veverica?
-Što torima, ja ti reko' sve kako jeste...
-Zato što si ti cava i vnugo.
-Ma sajsi galoma, dukatlijo raspala, SIDU dobio dabogda.

Komentari

Pa to i nije neki socioloski recnik, zapravo. Pogodio si par pojmova koji su cesti u literaturi, ali vecinu si promasio.
-

upravo... bitno je poznavati veoma dobro ono cime se bavis, pogotovo kada nesto kritikujes, i pogotovo kada je predmet kritike jedna nauka.

Minus. Nazvao si sociologiju JEBENO RETARDIRANOM?!

Moram da dodam da zvucis ka tipicni srednjoskolac koji je jedini susret sa sociologijom imao kada je rekao "ne znam" kao odgovor na profesorkino prozivanje da odgovaras.

Ovo sociološki rečnik? Nemaš pojma...
Ukoliko je ovaj ,,prevod" onakav kako ti govoriš nije mi čudno što ne voliš sociologiju.