Prijava
   

Srilakšmi Sureš (Sreelakshmi Suresh)

Djevojčica iz Indije, rođena 1998. godine, koja je još 2008, sa svojih 9 godina, osnovala sopstvenu firmu za web dizajn, čiji je i direktor. Sa 4 godine je počela da čačka kompjuter, sa 6 godina se bacila na web dizajn, tada je dizajnirala sajt svoje škole: www.presentationhss.com , a pokrenula je i sajt www.tinylogo.com na kome se lako može doći do informacija o brojnim firmama, klikom na njihov logo koji se nalazi na početnoj stranici.

Ona je najmlađi član američkog udruženja webmastera, a dobila je i silne prestižne svjetske nagrade i priznanja za web design, pored toga izuzetno je slatka i simpatična.

Eto, takva su napredna djeca, a neki i sa 20 i kusur godina džabalebare. I još jedna stvar u ovoj cijeloj priči koja mi je čudna je to da se radi o djevojčici, uglavnom su dječaci opsjednuti kompjuterima, ali da djevojčica ovo napravi, stvarno je kuriozitet. Ne kažem da su djevojčice manje sposobne od dječaka, već su im interesovanja uglavnom drugačija.

Da li je njoj time pomalo ukradeno djetinjstvo, to je pitanje, mada s obzirom da su se takvi afiniteti kod nje prirodno ispoljili, mislim da bi bilo veća šteta suzbijati ih i tjerati je da bude ko sva ostala djeca. Samo problem može nastati ako joj za koju godinu sve postane smor i ako izgubi ambicije za dalje napredovanje.

Komentari

alal joj kačamak ja sam sa 9 godina još čačkao nos(doduše tad i nije bilo pc-ova tek po neki spectrum zx)

Teo sam da kazem da joj je babo doktor matematike, ali nije. Izrazito sam siguran da smo opet naseli na Indijsku podvalu. Jedne prilike smo pitali jednog kolegu iz Indije jel njegov kod pisala njegova svastika, a on nam je odgovorio, da nije, da je taj kod pisala njegova zaova koja ima 11 godina. Elem, taj Indijac sto baca po 200.000 linija koda dnevno preko svoje diplome uposljava kod kuce njih 10 kod kuce koji po njegovim uputstvima cukaju sve i svasta. Ko oce da jede ima i da cuka. To je jedan od razloga zasto vam ne valja OS na mobilnom telefonu. Zvucim ko fasista, a u stvari mi samo zao sto ja nemam 10 gladnih usta kod kuce da im podelim radne zadatke. Napred Indija! Napred Pakistan! Zivelo ujedinjenje! :-)

Hm, možda i jeste podvala, nisam dosad o tome ni razmišljao, ti očigledno imaš više iskustva s indijskim prevarantima.

mozda i zna HTML ali joj je dizajn EWWWWWWWWWWWWWW