Prijava
 1.    

  Sudar svetova

  Izuzetno suptilni i romantični poziv na sudar, koji se pride ograđuje od ispijanja kafa i buljenja u nebeska tela.

  ''Mislim da je vreme da se naši svetovi sudare.''
  ''Kako si romantičan? Gde me vodiš? Na Avalski toranj? U Coffe dream da sanjarimo uz bogati šlag?''
  ''Dušo, nema sudara bez BUM! Pravi, eksplozivni sudar svetova! Da ti uletim sa strane uz zvuk eksplozije, pa tek onda da brojimo zvezde... Jer, ljubavi, buljenje u zvezde i mesece nije ništa naspram uživanja u tebi, tvoje telo je meni čitav svemir, ona nebeska mogu samo da crknu od ljubomore!''
  ''Ahhh...kako si samo romantičan! Uleći mi u svemir!''

 2.    

  Sudar svetova

  Asocijacija na nepremostivu razliku u vezi osnovnih životnih stavova, generacijskog jaza i same ličnosti pojedinaca. Ove razlike najviše dolaze do izražaja kod osoba koje su čvrsto uverene u svoja moralna načela, osoba koje ni za živu glavu ne bi uzmakle za pedalj svoje principijalnosti.

  -E ne može tako! Pa taman da me jebete svi odreda. Ja sam ovu kuću sagradio sa svojih deset prstiju, dosta se krvi napišao i kruva od usta odvajao. I sada je trebam dati vama, da bi ste ladili muda u gradu. E pa neću! Možeš mi se i na grob posrati, ali za mog života kuća se neće prodavati. A tebi sine, bolje da radiš nešto, nego što ovako jebeš svog starog ćaću. Jer kuću nećeš vidjet da si još toliki!

 3.    

  Sudar svetova

  Dogovor budućih prijatelja oko spremanja svadbe svojim mezimčićima, čije su se duše spojile pa su rešili da sebi sviju ljubavno gnezdo i 'zakunu se da ih niko rastaviti neće', kako veli naš veliki etno- socijalni poeta u Bajernovom dresu- Tarmi Rićmi Mitar.

  Golupčići su izbegli ovaj svečarski trenutak jerbo odlično poznaju narav tvoritelja svojih, pa su otišli da gledaju venčanice i ostale potrepštine. Mladoženjina majka, Milosija, sedi kraj šporeta i ćuti grdna, ništa ne govori. Her Svetozar- Toza Frankfut, taj stari bauštelac, je glava porodice i 'ima da bidne kako on kaže inače će Milosija da dobije sledovanje, kad prijatelji odu, jelte'. Mladin ćaća, ugledni akademski slikar, Jasmin Kučajski se ne slaže sa Her Svetozarom da bi njihovo veselje bilo adekvatno ispraćeno muzikom Bora Drljače i Goci benda, već je za neku etno varijantu Biljane Krstić i Milodarki, dok bi tortu ispratio gudački kvartet. Veli još i da je četristo duša mnogo, te da bi najuža porodica bila sasvim dovoljna. Mladina mama, dete Beograda, treća generacija, da. Čuvena profesorka nuklearne fizike, gospoja plave krvi, Aristofanija Tanjirača- Langobardski se ne da skoncentrisati lako na ovaj razgovor zbog parčeta prasetine u tanjiru, na kojem je primetila masnoću! 'Mili Bože, kakvi su ovo ljudi, pa ovo je holesterolska bomba! Jesu li čuli uopšte za makrobiotiku?' Babu i dedu boli kurac, zaspali uz Dnevnik.