Prijava
   

Sudija Dred

Sudija Dred je najveći baja svih vremena. On prevazilazi tesne okvire SF-a, stripa, umetnosti i kulture uopšte i svojom oklopljenom zelenom čizmetinom stameno gazi najviši granitni pijedestal koji pod težinom njegovih muda puca kao sasušena ljuštura vinogradskog puža, kruni se i odlomljenim komadima poput meteorske kiše zasipa temena Banović Strahinje, Nila Armstronga, Marije Kiri, Betmena, Popa Đujića, Terminatora i ostalih ljudskih gromadina koje, uprkos svojoj veličini i nemerljivom značaju, ipak tavore u dubini memljive tame Sudijine senke.

Džozef Dred je komandant naročitog policijskog odreda s početka 22. veka koji ima ovlašćenja tužioca, porote, sudije i dželata i pravdu sprovodi tu, na licu mesta . Tako je moralo biti, obzirom da je nakon apokaliptičnog nuklearnog rata planeta Zemlja pretvorena u sprženu, ozračenu pustoš, gde iz otrovne izmaglice vrebaju izvitoperena kopilad atomske oluje, žedna krvi i gladna mesa, dok se svo zdravo stanovništvo povuklo iza gvozdenih zidina ogromnih konurbacija -- megagradova, čiji turobni, teskobni zadah, u sprezi sa dokolicom prouzrokovanom masovnom automatizacijom, budi ono najmračnije u ljudima.

Dred nema supermoći i ne nosi tesan kostim od gume, on je jebena muškarčina starog kova i te latentne amerske gej forice za privlačenje pažnje mu uopšte ne trebaju. On jaše Lawmaster-a, nadrkanu oklopljenu motorčinu naoružanu topovima i laserima i vitla vernog Lawgiver-a iliti Zakonodavca, krajnje elegantnu, staromodnu prangiju sa skazaljkom, koja po potrebi ispaljuje različite vrste džebane i eksplodira kada je u ruku uzme bilo ko nedostojan zvanja sudije. Surov, nemilosrdan ali i pravedan kakav je kada sprovodi zakon, što je smisao njegovog života i njegova jedina svrha, zajedno sa svojom zajebanom ekipom presudio je hiljadama raznoraznih zlotvora, od sitnih lopova, bandita i krijumčara starina, preko poludelih naučnika, kriminalnih mastermajndova i sovjetske ratne mašinerije, pa sve do same Smrti lično. Nije mu strano ni da, kada dogori do muda, brzopotezno, sa bojnog polja, progura amandmane na konvencije o pravilima ratovanja kako bi čiste savesti mogao da bombarduje podivljale rušilačke horde nervnim gasom. KAKAV CAR!

Sudija Dred je toliko kul da mu je Antraks posvetio jednu od svojih najboljih pesama.

Sudija Dred je toliko kul da ga je u filmu igrao Silvester Stalone. Istini za volju, film i nije neki, ali JEBENI STALONE!

Sudija Dred je toliko kul da je tvoj ćale čuo za njega, za razliku od kojekakvih Bličeva, Narutoa, Det Noutova i ostalih azijatskih govana zbog kojih bi posumnjao da si okorela pederčina oprljene čmarine koja mašta o životu u Zagrebu, i ispisao te za svaki slučaj iz testamenta kad bi znao da čitaš to đubre, i to zdesna nalevo.

Sudija Dred nije oličenje zakona. Zakon je oličenje Sudije Dreda.

Judge Fear: Gaze into the face of Fear!
Judge Dredd: Gaze into the fist of Dredd!

Komentari

E TO BRE!
+++

Судија Дред је толико кул да је твој ћале чуо за њега, за разлику од којекаквих Бличева, Нарутоа, Дет Ноутова и осталих азијатских гована због којих би посумњао да си окорела педерчина опрљене чмарине која машта о животу у Загребу, и исписао те за сваки случај из тестамента кад би знао да читаш то ђубре, и то здесна налево.

+++++++++++++++++++++++

++++ има сад да ископам да одгледам филм!

ova zaslužuje mLoooogo bolji skor jbte...JEL ČITATE VI DECO STRIPOVE BRE!?

Опуштено, Буксно, јебо скор, ово је за нас искусне јебаче који готивимо Дреда. :)

Sudija Dredd je jači od Čak Norisa i Bruslija zajedno, strip za koji sam uplatio 50 sati dial-up-a da ga skinem sa neta, bravo Baldure! +

ЈОГУРТЕ ОПЛОДИ МЕ!
Свака ти част за ово!
+ и *
За оно прво нисам мислио озбиљно, то ме еуфорија ухватила. :)

Sudija Dred arči više nego svi drugi arčitelji zajedno (sem, naravno, Nevidljivog Čoveka).

PLUS!

I da ponovim samo: Sudija Dred arči.

svaka čast pluščina, e on stvarno jebe, ali jebe.

Хвала, људи. :) САМО ДРЕД!

Koga Stalone glumi on svaj' i svačeg puni.... +

Plus, zvezda i naklon.

Триша
Evo i muzički hit Judge Dread-a :
http://www.youtube.com/watch?v=K5w8zV9Uoos

Нешто се заболо, тек сад ми искочило ово, каква болештија! :))

Ja se samo pitam kako je zabolo na vrh ? Moderatori umešali prste ?

Ко ће га знати, ионако се цео сајт распада.

i meni se danas desilo, defka ti siđe sa jednog servera, a koment ode preko drugog - kontam da je to opcija...

Jebo si mu kevu, plus! Ali ipak, Legija je Legija.

Verovao ili ne,pre ovoga nisam čuo za toga jebača.Ali kako si napisao defku,od danas mi je uzor.

Definicija SUDI i DREDUJE!!! +

Браво ЈОГУРТАРО!

KAKAV OBJASN! UBIJO!

Судија Дред је божина јебена!
Ал' и Наруто је фин дечко :)

Заслужио дефиницију дефинитивно. Плус.

Јогурте, за ово имаш пиво.

Ај кен брејк д ло! Ај ем д ло!!!
++++

Au koje rasturanje....

A kako ne pomenu judge dreda sa soni keca majke ti? :)

Majku si mu rastavio na sastavne delove i prespojio po svom obliku

2000 AD forever, britanska škola, stripovi za one koji će iskopati ostatke naše civilizacije i ceniti po njima šta smo dostigli