Prijava
 1.    

  Suveniri

  Džidža-bidže koje deca donose roditeljima sa ekskurzija, ili roditelji prijateljima i rođacima sa odmora ili putovanja.
  Postoje različite vrste suvenira.
  Najčešće su napravljeni od bilo kojeg predmeta, koji ima predispoziciju da ničemu ne služi. Ono što ga čini suvenirom je ime lokacije gde je kupljen. Npr. keramički tanjir iz kojeg se ne jede već se kači na zid, a na njemu piše "Soko Banja". Ili vaza za cveće na kojoj piše "Zlatibor". Školjke i kamenje sa mora (da bar možeš njima da pritisneš kupus u kaci, pa 'ajde). Font koji se koristi je bad serbian handwritten.
  Ili iz inostranstva, npr. Ajfelova kula od šibica. Mislim da je jedno vreme svaka druga kuća imala ovakvu ajfelovu kulu u kolekciji...
  Sve u svemu, skupljači prašine...

 2.    

  Suveniri

  Trajni podsetnici na putovanja po svetu, kulturu i gostoprimljivost zemalja u kojima ste boravili.

 3.    

  Suveniri

  Uspomene sa putovanja koje nas prate neko vreme ili doživotno.

  - Da li ste doneli nešto sa službenog puta u svrhu timbildinga, neki suvenir, dragi kolega? Možda ste se setili nas čemernika koji ostasmo ovde da čamimo i odrađujemo vaš deo posla dok ste vi odabrani uživali?
  - Naravno koleginice. Prvi suvenir su četiri kopče na podlaktici zarađene dok sam pokušavao da se popnem na disko kuglu.
  - A drugi?
  - Drugi se zove kondilomi, reče mi urolog jutros. Mogu ih podeliti sa
  vama mada verujem da niste radi.

 4.    

  Suveniri

  Celokupan hotelski inventar tj. sve ono što policija nađe u prtljazima gostiju po zaustavljanju ekskurzijskog autobusa a na osnovu prijave osoblja opustošenog hotela.