Prijava
 1.    

  Svaka ocena je za đaka

  Najneargumentovanije opravdanje koje je ljudski um smislio od velikog praska do danas. Roditelji su alergični na ovu prozaičnu floskulu.

  Ćale: Šta ima u školi?
  Sin: Jedan iz geografije.
  Ćale: Opet? Šta je sa tobom? 'Si ti normalan čovječe? Cijeli vikend si napolju, mangupišeš se i zevzečiš sa svojim jalijašima a nemaš vremena za knjigu? Od sad ćemo drugačije, malo ćemo zamijeniti te prioritete, knjiga će da bude na prvom mjestu. Sledeći vikend nema nigdje, sjedićeš u kući i učiti, je l' jasno?
  Keva: Pusti ga Mladene, svaka ocena je za đaka.
  Ćale: Nemoj da ga braniš. Ne uči i imaće posledice zbog toga. Je l' ja treba da mu plaćam kad dobije jedan, da mu kupujem poklone? Ja to podržavati neću, a ti ako hoćeš - samo izvoli. Hoćeš da bude propalica? Da visi na birou cijeli život i kumi za posao? Da mu svaka šuša ispod nosa mlati, k'o što je i meni mlatila? Hoćeš od mene tražiti 5 maraka za cigare za 10 godina? Želiš biti kao Danijel i kompanija ispred zadruge što im je životni cilj popiti pivu i i pričati prazne priče po celi dan, psovati državu i društvo što im nisu obezbedili nikakvu budućnost? Ti krojiš svoju budućnost, sada, sa svojim ocenama i što prije to shvatiš bolje za tebe. Meni ovo ne treba, ja ću još malo u penziju, ja i majka ćemo nekako živeti, ne treba nam puno. Ovo zbog tebe pričam, jebe se meni, mogu sutra umreti, i ne bi žalio, samo da znam da si ti krenuo pravim putem i da će biti od čovek od tebe. Nažalost ja to ne vidim, vidim da si svakog dana lošiji u svakom pogledu, ne samo u školi. Zar ne vidiš da nam je država da izvineš u kurcu, da smo dno Evrope, a nemam viziju da će se išta promijeniti u skorije vrijeme. Ajde briši u sobu, odmah me iznerviraš. I počni učiti od sad, važi?

 2.    

  Svaka ocena je za djaka

  Kazu ti profesori kad dobijes losu ocenu a trebala ti je veca...

  Primer: Dobio ucenik 2 a trebala mu cetvorka... plače.
  Nastavnik: Ma ne placi, svaka ocena je za djaka...
  Ucenik: Ma ne placem ja zbog ocene, nego zbog batina sto cu da dobijem...
  Nastavnik: Ma ne sme da te biju zvacu ih ja i sve im lepo objasniti... (upravo pokvaren plan ucenika da ne kaze roditeljima za 2)
  Epilog: Krvavo dete dolazi u skolu.

 3.    

  Svaka ocena je za djaka

  Uteha losih djaka. Ta 'svaka ocena' je u 99% slucajeva jedninica!

  -Hahaha opet nisi izvuko ni 2 sa 1!
  -Pa sta?? Svaka ocena je za djaka.

 4.    

  Svaka ocena je za đaka

  Rečenica kojom profesori opravdavaju svoju ocenu znanja đaka, kako se taj učenik ne bi bunio ili plakao. Obično se ovo izgovara u trenutku kada dete misli da je dobilo manju ocenu nego što zaslužuje. Ako digne glas u svoju odbranu ili mu suza krene zbog nepravde ili kaže da će se žaliti direktoru, profesor će izgovoriti ovu čuvenu rečenicu. Učenik će shvatiti kakva je ta izjava laž kada ne bude uspeo da upadne na budžet zbog 0.2 boda manje nego što mu je bilo potrebno sve zbog tamo nekog profesora koji se inatio i "čija trojka, vredi kao nečija petica". To osobi koja upisuje fakultet ništa ne znači.

  Možda je svaka ocena za đaka, ali nije svaka dovoljna da se upišeš na faks.

 5.    

  Svaka ocena je za djaka

  Najveca laz ikada....

  Perica : E, mama, imali smo pismeni iz mate, nisam bas dobro uradio .... :(
  Mama : Ma nema veze Pero, sta god da dobijes, svaka ocena je za djaka :)
  ....2 dana kasnije....
  Perica : Evo me, dobio sam keca.....Jel me ti vozis na trening? :)
  Mama : Sta si dobio? Kakav trening , jesi ti normalan? Ja i tata ti ukidamo i TV i Kompjuter, jel ti jasno?! Ima tog keca da popravis sutra! :@