Prijava · Registracija
 1. 26 : 2
  16 em plus     16 em minus
  27 : 2
  26 : 3

  tanjiraca

  Tanjiraca il' ako su joj zavarene tri nogare Talandara il' sto bi neki kazli Tandara, gde meso ukusnije ne moze ispasti, a za mochu dusu dalo.

  Tanjiraca je ono sto ja sada trazim ovde u vukoj381n1 (Australija), i pokusavam ovim krelcima da objasnim sta je to sto ja hocu i zasto.
  Probao sam crtezima al' njima opet nije jasno zasto ja hocu to kada ima da se kupi vec gotovi rostilj.

  Zbog te tanjirace nego je ispao blesav, ja sto hocu il' oni sto ne razumeju.

 2. 22 : 2
  16 em plus     16 em minus
  23 : 2
  22 : 3

  Tanjirača

  A) skalamerija koja na moju žalost polako ali sigurno preduzima primat klasičnoj skari kod vikendaša, ribolovaca, lovaca te ostalih gurmana i sladokusaca. doduše stvarno ima veće mogućnosti od skare. krompirići na masnoći od mesa koje spremamo je ono što ne možemo na skari da spremimo, a možemo na tanjirači. to je zapravo jedan metalni disk koji je "pozajmljen" od:
  B) poloprivredno oruđe koje se priključuje na traktor i služi za usitnjavanje zemlje.

 3. 25 : 5
  16 em plus     16 em minus
  26 : 5
  25 : 6

  tanjiraca

  Tanjiraca je poljoprivredna mašina koja se sastoji od nekoliko redova, oštrih sečiva, tanjirastog oblika. E sad, Srbi ne bi bili Srbi da i tanjiracu ne iskoriste u pripremanju hrane. Dakle postave se dve cigle izmedju njih se zapali vatra kao za rostilj, a na njih se postavi tanjiraca (samo tanjir, ne cela masina). U tanjir se stavi meso, krompir, povrce,... Kada se sve ispece bude veoma ukusno. Prijatno!

 4. 35 : 16
  16 em plus     16 em minus
  36 : 16
  35 : 17

  Tanjirača

  Srpska verzija voka.

  Jer roštilj je previše meinstrim.

 5. 22 : 3
  16 em plus     16 em minus
  23 : 3
  22 : 4

  Tanjirača

  Noćna mora svakog početnika skijanja. Za razliku od pravog ski - lifta (troseda ili četvoroseda) u koji se udobno zavalite i posmatrate planinske vrhove dok lagano putujete ka vrhu vaše staze, sa tanjiračom stvari stoje drugačije.
  Za tanjiraču je ipak potrebna mentalna priprema.

  Prvi problem nastaje prilikom samog kačenja na tanjir. Zbog toga što ide poprilično brzo i zbog jakog trzanja, mnogi odmah završe ležeći na snegu.
  Kada i uspete da se nakačite na tanjir (ako uspete), zabava tek počinje.
  Sada samo trebate da držite balans na skijama do kraja vožnje, dok se sve vreme trudite da ne spadnete sa tanjirače.
  U slučaju da vam slučajno jedna skija ode malo više u stranu nego što treba, eto vas, opet ležite na snegu i negde ste na sredini staze. Odatle onda radite spust i opet vas očekuje ista rutina u podnožju.

  Svakim novim uspinjanjem sve ste bliži kraju te staze. Iako vam u početku izgleda kao da nikad nećete ugledati gde se završava vožnja, posle jedno dobranih dvadeset uspona videćete svetlo na kraju tunela. I osećaćete se kao da ste se popeli na Mont Everest. I ukazaće vam se misao : "Zašto nisam uzeo ski - pass kao svi normalni ljudi?"

 6. 18 : 4
  16 em plus     16 em minus
  19 : 4
  18 : 5

  Tanjirača

  Debela devojka koja čisti sve iz tanjira, moze imati proporcije gore navedenog poljoprivrednog priključka. Primerci ove vrste se mogu naći kako u urbanoj, tako i u ruralnoj sredini.

  -Jel', leba ti, šta ćemo sa ovolikom hranom da radimo.
  -Ma prepusti to Mici tanjirači, to će ona časom da počisti.

  Mica - bilo koja osoba ženskog pola sa gore navedenim karakteristikama

 7. 17 : 5
  16 em plus     16 em minus
  18 : 5
  17 : 6

  Tanjirača

  Samo da se zna izvorni naziv je TALANDARA (tako su joj tepali oni koji su je izmislili radnici nekad uspesne a sada nesrecno privatizovane firme AGROBACKA,opstina Bac,sa selima-Backo Novo Selo,Plavna,Bodjani,Vajska,Selenca). Mislim da ulazi u trecu deceniju zivota, cisto da se zna!

 8. 12 : 6
  16 em plus     16 em minus
  13 : 6
  12 : 7

  tanjiraca

  Poljoprivredna mašina koja se sastoji od dva ili više reda, oštrih sečiva, tanjirastog oblika. Tanjiri su ili ravne, ili duboko nazubljene oštrice (priča se da su nazubljene bolje)! Svrha joj je da usitni zemlju posle oranja!
  Spada u jedne od osnovnih poljoprivrednih mašina!

  Ne mešati sa Drljačom (Borom)!

 9. 15 : 9
  16 em plus     16 em minus
  16 : 9
  15 : 10

  Tanjirača

  U narodu poznata kao metalni tanjir za pečenje ribe,krompira itd. Ali ovaj izraz koristi se i za žensku bradavicu koja je ogromna, tamna, providi se kroz majicu i ponekad neprijatna kad je u oznojenom stanju.

  Osoba 1 : Brate vidi ovu Biki-Siki.
  Osoba 2 : Al joj se ocrtala tanjirača, mogla bi krompire da peče.